Keskiviikko, 21.06.2006

Blogi, keskiviikkona 21.06.2006

Aikainen kesän pisimmän päivän aamu mökillä. Nousin aikaisin ylös ja nautin hetken upeasta kesästä ja sitten suuntasin jo töihin. Nyt takana työtä jo tunnin verran ja aika lähetä kohti Helsinkiä tekemään Motorforumia. Päivä siis menee siellä, mutta illalla onneksi taas ratsastustunti. Pääsee rentoutumaan!

Päivä siis meni tänään televisiotyössä. Teimme ensi sunnuntain Motoforumiin insertit mitkä käsittelivät viime viikonloppua ja tätä alkuviikkoa. Mielenkiintoisia aiheita siis jälleen juhannussunnuntainkin ohjelmassa. Lopulliseen pakettiin ohjelma laitetaan vasta sunnuntaina juuri ennen ulostuloa. Näin mukaan saadaan kaikki viimeisimmät moottoriurheilu-uutiset.

Töiden jälkeen kävin Jumbossa hakemassa hieman vaatteita ja sitten Riihimäeltä yhden lisäsängyn juhannukseksi mökille. Niin ja nappasinhan matkaan vielä kummilapsille ja miksei aikuisillekin riippumaton. Nyt se tuolla järvenrannassa kahden koivun välissä – ihastuttava paikka rentoutua.

Illalla sitten kiirehdin vielä ratsastustunnille. Viime viikolla Italian matka jätti ratsastuksen väliin ja olipahan taas mukava päästä harrastuksista jaloimman pariin. Jari (Nylund) veti meille mukavan tunnin ja ennen sitä seurailimme hetken kun junnuratsastajat suorittivat alkeismerkkejä. Hienosti menivät ja Jonnalle ja kumppaneille onnittelut.

Omalla tunnilla Dom Cafe eli Räppy toimi jälleen kuin ihmisen tai hevosen mieli. Oli mukavatehdä yhteistyötä sellaisen hevosen kanssa. Laukkakin löytyi kauniisti jo muotoon ja sitä kuulemma ”Heinonen oikein ratsasti sitä laukkaa”. Hyvää teki mielelle ja keholle ja miehelle.

Tunnin jälkeen vielä teimme pienen tielenkin hevosten jäähdyttelemiseksi. Kiersimme Peltosen Juhanin kotitalon kautta kauniissa kesäsäässä pienen lenkin ja sitten hevoset suihkuun ja laitumelle. Vaahteramäen ratsutallin Thelma-tyttökin pysähtyi uintimatkalla tallille. Mukava ja reipas tyttö. Meistä on oikeastaan tullut aivan ystävät 8 vuotiaan Thelmurin kanssa. Oli kuulemma Thelmallakin ollut jo ikävä 🙂 Kiva.

Nyt Pekkalan mökillä yksin. Luen lehtiä ja selainen päivän uutisia ja kohta jo nukkumaan. Vettä sataa – luonto oikein henkii kun saa helteen jälkee vettä.

Uutisissa tänään Vihreän liiton puheenjohtaja Tarja Cronberg totesi, ettei hän usko, että kuntauudistuksesta päästään sopuun juhannuksen jälkeenkään. Ratkaisuja kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta lykättiin aiemmista lupauksista huolimatta – mutta odotetusti – ensi viikolle. Hallituspuolueet Keskusta ja demarit ovat edelleen eri mieltä uudistuksen sisällöstä ja taitaa käydä niin että tämä hallitus tähän asiaan käpertyy tai sitten konttaa hiljaa ensi vaaleihin. Lykäten asian sinne. Valitettavasti.

Cronberg sanoi näyttävän siltä, että Keskusta käy asiassa omaa poliittista peliään, jossa se äänestäjien menettämisen pelossa vastustaa uudistuksia, jotka näyttäisivät sen kannalta huonolta.

Tänään alueemme puheenjohtajat myös kokoontuivat näiden asioiden tiimoilta Riihimäellä. Jouduin sitten viime hetkellä perumaan tuon tilaisuuden, kun tuli tuo käsky Motorforumin tekoon. Vaihtoehtoja ei ollut. No tieto kulkee ja meillä hyvä käsitys kehityksen suunnasta.

Työmatkat käytinkin sitten tehokkaasti politiikan asioihin. Puhelin soi. Eduskuntavaaliasiaan kävin läpi muutamien Riihimäen pääpuuhaajien kanssa. Siellä on hyvä ja kova henki nyt päällä. Samaan aikaan toisaalta käytiin myös neuvotteluja vaalikampanjastani. Kiitos teille kaikille!

Tänään hymyilytti tuo kansanedustajien kihlautuminen. Taiveaho ja Kaikkonen menivät kihloihin ja virallistivat näin suhteensa. Pitkään se pitikin kieltää ja matkustella vai ystäväni 🙂 Onnea kovasti Sadulle ja Antille!

Nyt siis nukkumaan ja kohti talvea. Eikös se tänään ollut päivä sitten pisimmillään 🙂

Kommentit