Tiistai, 20.01.2009

Blogi, tiistaina 20.01.2009

Kaksi seuraavaa viikkoa on tiukkaa tekemisen aikaan elvytystoimenpiteiden osalta. Maamme hallitus laittaa liikkeelle nyt kolmivaiheisen elvytyskokonaisuuden, jossa mukana mm. työttömyysturva ja koulutus, pankki- ja rahoitusjärjestelmään liittyvät toimet ja sitten ensi viikon perjantaina Kataisen esittelemä lisäbudjetti, jossa esillä rakennushankkeita ajatuksella työ/sijoitettu euro/ tuottavuus ja hankkeiden nopea liikkeellelähtö.

Kun nyt toimitaan samaan aikaan monelle eri rintamalla niin toivotaan, että tällä yhteispelillä saadaan aikaan nyt hyviä tuloksia. Vaikka eilen uutiset toitottivatkin, että selviämme tästä helpoimmin, niin siitä huolimatta toimenpiteiden pitää olla reippaita ja oikein ajoitettuja. Hyvään oloon ei ole varaa. Huomenna on tarkoitus, että hallitus kävisi ensin neuvotteluja työmarkkinoiden keskusjärjestöjen kanssa. Silloin esillä siis nuo edellä mainitsemani työttömyysturvakysymykset sekä koulutusasiat. Toinen vaihe on ensi tiistaina kun esillä pankkiasiat ja myös rahoituskokonaisuus ja sitten kolmantena tuo lisäbudjetti jota paraikaa laitetaan kuntoon. Eli tästä kokonaisuus etenee määrätietoisesti.

Eilen saimme sitten myös vahvistuksen, että keskustalainen sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä teki ratkaisunsa Lääkelaitoksen siirrossa. Siirto toteutetaan tietojeni mukaan ensi syksynyä niin, että vuoden 2014 elokuun lopussa siirron pitäisi olla toteutunut kokonaisuudessaan.

Tänään aamusta jo töihin. Loppuviikko kun menee Rovaniemellä niin tänään täytyy saada nippuasioita hoitoon vaikka onneksi nykyisin tuo yhteydenpito ja monien asioidenkin hoito tietokoneen etäyhteyden ja puhelimen välityksellä onnistuu kauempaakin. Mutta jos onnistuisin vaikka hetken olemaan niidenkin suhteen hiljempaa.

….

Tänään tein yhden ympäristöratkaisun jälleen. Niin kuin aiemmin kerroin on nyt kodissamme kaikki vanhat hehkulamput vaihtuneet energiasäästöihin kohdevaloja myöten ja tänään tilansin Pekkalan mökille Toshiban Super Daisekai -ilmalämpöpumpun. Vertailin koneita ja niiden tehoa ja hyötysuhteita pitkään ja lopulta päädyin tähän ehkä tämän hetken kovimpaan koneeseen. COP on 5,08 ja EER 5,1 sekä energialuokitus A. On totta, että jo ensi kesänä on taas tulossa uusia malleja, mutta näillä tehoilla pääsemme jo todella kovan luokan säästöön näillä ulkolämpötiloilla. Laite pitäisi saada käyttöön jo lähiviikkoina.

Päivän töiden jälkeen illalla kokoonnuimme Hämeen Kokoomuksen piirihallituksen järjestäytymiskokoukseen Hämeenlinnaan. Koko uusi hallitus täysilukuisena paikalla ja tunnelma hyvä vaikka pöydällä isoja ja vaikeitakin asioita. Itse otin yhdeksi ehdottomaksi painopisteeksi tälle vuodelle järjestötyön kehittämisen ja tänään jo saimme ensimmäiset asiat käyntiin ja jo kevään aikana paikallisyhdistyksissä ratkaisumme tulevat näkymään. Muutamia muitakin painopisteitä olen pinnalle nostamassa ja hieman kehittämässä tätä toimintaa uudenlaiseen suuntaan.

Tänään sain myös suru-uutisen. Kesken kokouksen puhelimeeni tuli viesti, että enoni oli poistunut keskuudestamme. Hän eli vaiherikkaan elämän. Mutta uskon, että nyt hyvä olla. Voimia serkulleni ja serkuilleni ja lähimmille.

Kommentit