Maanantai, 19.01.2009

Blogi, maanantaina 19.01.2009

Pääministerin uskotaan vaihtuvan. Näin uutisoi eilen illalla Ylen nettisivut suurella. Otsikko perustui laajaan tutkimukseen jossa selvitettiin minkälainen hallitus maassamme olisi vuoden 2011 jälkeen. Itse koe kuitenkin tärkeimmäksi, että meillä on yhteistyöhön ja tuloksiin pystyvä hallituspohja. Siksi minulle sopii tämä nykyinen paketti varsin hyvin. Kun nyt katsoo mitä kaikkea tällä hetkellä työpöydällä on niin täytyy olla tyytyväinen. Suuria juttuja nyt tehdään eikä vain pysytellä vanhoissa asetelmissa ja kankeissa rakenteissa ja kaavoissa. Siihen olen tyytyväinen. Tällaisia ovat yliopistouudistus, kunta- ja palvelurakenneuudistuksen äärimmäisen hyvä eteneminen alun odotuksista huolimatta, Sata-komiteatyö sosiaaliturvan uudistamiseksi ja vahvistamiseksi ja pienempinä, mutta tärkeinä voisi mainita myös opiskelijoiden etuuksien parannukset mm. opintorahan korotus 15 vuoden odotuksen jälkeen, vapaantulon rajojen korotukset, vammaisten henkilökohtaisen avun järjestäminen jne. Tällaisista jutuista aiemmin vain puhuttiin, mutta teot jäivät olemattomiksi. Siksi itse tällä hetkellä olen enemmän kuin tyytyväinen sinivihreään hallituspohjaan.
YLE Uutisten tämän vuoden puolella Taloustutkimuksella teettämä tutkimus enteilee samaa. Yli puolet suomalaisista uskoo keskustan ja kokoomuksen jatkavan hallituksessa myös seuraavien eduskuntavaalien jälkeen. Sinipunaan eli kokoomuksen ja demarien hallitusvastuuseen uskoon vain neljännes suomalaisista ja demari+kepu –malliin vain joka kymmenes suomalainen.

Mutta suurin muutos nykyiseen olisi tulossa pääministerin paikalla. Kyselyn mukaan peräti 48 prosenttia suomalaisista uskoo meidän puolueen ottavan vetovastuun seuraavien vaalien jälkeen. Se sopii minulle, mutta niin kuin totesin olen tyytyväinen tähänkin jakoon. Tärkeintä siis linja ja tekeminen. Mutta en vastaanlaittaisi.

Mielenkiintoinen oli tutkimuksen tarkempi erottelu missä mielipiteitä oli kartoitettu sen mukaan mitä puoluetta vastaaja kannattaa. Kokoomuspääministeriä ennakoi 78 prosenttia kokoomuksen, 49 prosenttia keskustan ja 38 prosenttia SDP:n tukijoista. Keskustalaiseen pääministeriin uskoo taasen 40 prosenttia keskustan, 14 prosenttia demarien ja 11 prosenttia meidän kannattajista. Ja SDP:n johtoon uskoo vain 33 prosenttia demareista, neljä prosenttia kepun ja vaivaiset kaksi prosenttia meidän äänestäjistä. Mielenkiintoinen tutkimus kun sitä hieman tarkemmin tuossa pengoin. Senkin tämä nettimaailma tänäpäivänä tekee mahdolliseksi. Tässä tuo tutkimus kokonaisuudessaan, jos joku muukin haluaa pähkäillä.

Tänään saimme myös tuoreimmat puolueiden kannatusluvut. Niiden mukaan meidän hyvä kannatus on vain parantunut eli tieto siitä mitä olemme tehneet on mennyt hyvin perille. Merkille pantavaa on myös edelleen Perussuomalaisten kannatuksen nousu sekä se, että sekä keskustan että SDP:n kannatus on edelleen laskussa. Ylelta siis tuo tuorein tutkimus aamulla.

Mutta tänään paljon tehtävää ja siksi syytä kiirehtiä. Olen sopinut useamman tapaamisen päiväksi ja aiheina Lopen kunnan asioita ja sitten myös työpalaveri Lopen kokoomuksen 90-vuotisjuhlista. Nyt siis töihin.

Tänään saimme hyvin valmiiksi Lopen Kokoomuksen 90-vuotisjuhlallisuudet. Oma kotiyhdistykseni on yksi maamme vanhimmista kokoomusyhdistyksistä tulihan emopuolueen perustamisesta kuluneeksi samaiset 90 vuotta vasta viime vuoden joulukuussa. Meillä pyöreät täyttyvät 26.1. ja juhlapäivää vietetään Ystävänpäivänä 14.2.2009 koko päivän Lopella erilaisilla tilaisuuksilla. Puoliltapäivin kokoonnumme isommalla joukolla Lopen hautausmaalle muistamaan yhdistyksemme perustajajäseniä ja päivällä on virallinen juhlakokous Lopen kunnan valtuustosalissa ja sen perään vastaanotto samassa paikassa. Iltatilaisuus varsinaisen juhlan ja ohjelmallisen illallisen kanssa järjestetään Puotinkulman Timjamissa ja tänään uuden sihterimme Seppälän Tiinan ja Peltovuoren Mirjan kanssa kävimme läpi lähinnä illan yksityiskohtia. Varsinaisesti juhlaa ei ole vielä edes markkinoitu ja nyt jo lipuista on myyt kaksi kolmasosaa ja uskoisin, että nyt kun lehdet ovat ensimmäisiä uutisia aiheesta tehneet ja tekemässä niin loput liput menevät vauhdilla. Kannattaa siis toimia jos ja kun juhlaa haluatte. Juhlasta hieman lisää Uutissivulla.

Juhlamme juhlapuhuja myös varmistui eilen. Saamme Lopelle todella mielenkiintoisen ja kokeneen vaikuttajan ja päättäjän ja aihe tullee olemaan mielenkiintoinen. Julkistamme puhujamme helmikuun alussa.

Myös loppuviikon Arctic Lapland Rally on nyt jo työllistänyt. Suuntaan sinne loppuviikoksi hieman ensin lomalle vielä ja sitten töihin, mutta sitä enne tosin vielä aika paljon juttuja tehtävänä. Tänään ilta tosin oli vapaa ja se kului ensin mukavasti Riihimäen valtuuston järjestäytymiskokousta seuraten kaupungintalolla ja sitten vielä myöhäistunnilla Vaahteramäen Ratsastuskoululla. Nyt aikalailla ventti olo. Mutta niin saa ollakin. Riihimäen valtuustossa hieman ihmetytti muutamat valintakäytänteet, mutta todennäköisesti niinkin voi toimia. Ja enempi ihmetytti puheet tai puhe. Siihen olisi jo voinut puuttua. Me teimme Hausjärven Arovuoren Riston kanssa oman ratkaisumme kun voimme ja poistuimme sen aikana paikalta. Ei tuollainen kuulu tuollaiseen paikkaan tai ainakaan tuohon kohtaan.

Kommentit