Sunnuntai, 18.01.2009

Blogi, sunnuntaina 18.01.2009

Viikon päätteeksi vapaapäivä. Se tekeekin tämän viikon loppuun hyvää. Paljon on ehtiynyt tapahtua ja alkava viikko tullee olemaan tiukka. Tänään sunnuntaina ei siis mitään erityistä sovittua. Ollaan vaan. Ehkä hieman illalla ensi viikon työt teettävät jo työtä. Katsotaan nyt.

Pitkästä aikaa lisäilin tuonne Vitsit-sivulle uusia Politiikka-vitsejä. Kiitos noista muutamasta uudesta ja jatketaan suurimman vitsikokoelman keräämistä. Vitsejä voi laittaa jatkossakin mulle suoraan tai avustajalleni. Yhteystiedot tuolla omalla sivulla.

….

Alueellistamiskeskustelu on saanut jatkoa. Tänään ministereistä RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin liittyi meidän hienoisten epäilijöiden joukkoon. Wallin vatoitti kannanotossaan vaarantamasta tällaisilla päätöksillä kansalaisten terveydelle ja turvallisuudelle tärkeitä toimintoja eli tässä tapauksessa Lääkelaitoksen toimivuutta. Wallin totesi minusta aivan oikein, että nyt STM:n pitäisi ehdottomasti ottaa huomioon se tosiasia, että suuri osa Lääkelaitoksen henkilökunnasta on irtisanoutumassa pakkosiirron alla jos Lääkelaitos pakko siirretään Kuopioon. Tässä minusta hyvin paljon samaa epäilyä mitä itse olen täällä jo useampana päivänä ja aiemminkin pohtinut. Mutta toivotaan, että vielä jatkoselvittelyt tuovat lisävalaistusta pakkosiirtoasialle, jota minusta Ben Zyskowicz kuvasi varsin osuvasti ”harvinaisen pöllöksi”. Ja tämä ei tarkoita sitä, että en itse olisi puolueeni linjan mukaisesti sitoutunut hallitusohjelmassamme sovittuihin alueellistamislinjauksiin. Kyllä olen. Tätä päätöstä tai suunnitelmaa on kuitenkin vaikea ainakaan kehua ja minusta sellaiseen ei ole mitään pakkoakaan. Pakot ovat nyt aivan toisella puolella.

Itse olen sen sijaan pidättäytynyt täällä ja muutenkin kohuaherättäneiden Ylen tv-ohjelmien kommentoinnista. En sitä nytkää tee. Mutta Iltalehden pääkirjoitus 17.1.2009 on minusta varsin hyvä tähän. Kannattaa lukea täältä. Aika hyvä, sanoisin.

Päivä tänään mennyt rauhallisesti. Hieman ulkoilua ja lukemista ja vain olemista. Nyt kuitenkin ajattelin hetken tehdä kuitenkin töitä. Muutama kirjoitustyö odottaa ja jos ne vaikka hoitelisi pois.

Kommentit