Tiistai, 19.10.2010

Blogi, tiistaina 19.10.2010

Tänään ulkoministerimme Alexander Stubbin kanssa Riihimäellä. Prisman Cafe Pressossa klo 12-12.45 Korvakahvila eli tervetuloa juttusille. Paikalla myös kokoomuslaisia riihimäkeläisiä kuntapäättäjiä. Kokoomus kuuntelee!

….

Mukava päivä siis tänäänkin tulossa vaikkakin kalenteri ahtaudessaan aivan muuta mieltä. Mutta nyt aamusta Helsinkiin ja siellä ympäristövaliokunta ja sitten piipahtamaan päivällä Riihimäelle ulkoministerimme Alexander Stubbin kanssa puoliltapäivin. Tämän jälkeen takaisin Helsinkiin ja sivistysvaliokuntaa, täysistuntoa ja Radio Hämeen Politiikan Puhemyllyä. Ilta sitten jälleen Riihimäellä HAMK:n vierailulla. Hämeen Ammattikorkeakoulun merkitys koko Hyvinkää-Riihimäen talousalueelle on kiistaton ja yksikkö myös yksi vahvimmistä työelämänkin suhteen. Siksi on tärkeää, että saamme myös HAMK:n hallinnon ymmärtämään Riihimäen merkityksen ja turvaamaan sen jatkon tulevaisuudessakin. Tätä silmälläpitäen tänään tuokin vierailu ja jokin aikaa sitten olimme saman aiheen kanssa myös talousalueemme yritysjohtajien kanssa tapaamassa opetusministeri Henna Virkkusta ministeriössäkin. Teemme siis kaiken mahdollisen vaikka päätös onkin HAMK:n oman hallituksen, jossa siis hämäläisiä päättäjiä.

Tänään eduskunnassa saliin myös erittäin ongelmainen jätelainkokonaisuudistusesitys. Aiheesta on kasvamassa uusi Lehtomäen ongelma ”jätevesiasetus” ja täytyy toivoa, että eduskunnassa vielä järki voittaisi ja saisimme aikaan kokonaisuuden joka aidosti lähtee siitä, että jätteenmäärää pitää vähentää ja tämän jälkeen syntyvän jätteen kierrätystä ja hyödyntämistä tehostaa. Nyt uudistus menossa ympäristön näkökulmasta pahasti metsään. Valitettavasti.

Mutta autonnokka Helsinkiä kohden. Talvinopeusrajoitukset tulevat pikkuhiljaa voimaan ja varataan muutenkin aikaa hieman normaalia enemmän.

….

Mielenkiintoinen suoritus tämäkin päivä. Mutta ehdottomana huipennuksena kaksi eri visiittiä Riihimäelle. Ensin päivällä Kokokoomus Kuuntelee -tilaisuus ulkoministerimme Alexander Stubbin kanssa Atomin Prisman Cafe Pressossa. Väkeä aivan valtavasti liikkeellä ja Riihimäellä aina mukana olla kun paljon tuttuja ja paljon juttuja. Tänäänkin 300 kynää jakoon ja lähes ei nyt ihan yhtä montaa hyvää keskustelua. 

Illalla sitten toinen kerta Riihimäelle ja tällä kertaa tutustumaan Hämeen Ammattikorkeakoulun HAMK:n Riihimäen yksikköön. Olemme tässä tehneet hartiavoimin töitä yrityselämän ja alueen toimijoiden kanssa ammattikorkeakouluopetuksen turvaamiseksi talousalueellamme jatkossakin ja kyllä kaikki mittarit ja muut näyttävät, että ei ainakaan järjellä olisi perusteltavissa Riihimäen HAMK:n alasajoa. Paikka on erittäin vetovoimainen, tehokas ja taloudellinen ja ennen muuta työllistyminen on poikkeuksellisen korkeaa luokkaa. Eli kyllä kaikki näyttää siltä, että Riihimäen HAMK jatkaa vahvana tulevaisuudessakin ja ehkäpä aluetta voisi jopa hieman laajentaakin. Tärkeintä kuitenkin AMK-kenttää pohdittaessa on se miten yritykset ja työelämä on lähellä koulutusta ja Riihimäellä ja Hyvinkäällä tämä poikkeuksellisen vahvaa. Toivotaan, että HAMK:n hallituksessakin nämä tosiasiat nähdään ja tunnustetaan jatkossakin ja yksikköä kehitetään kohti tulevaisuutta.

Huomenna on lupa odottaa opetusministeriöstä päätöstä lukioiden opinto-ohjauksen pilotista. Toivotaan, että saamme mahdutettua mukaan Hämeenlinnan ja Riihimäen hankkeet. Niiden puolesta olen puhunut ja nappisuorituksella ne kumpikin voisi pakettiin mahtua. Ainakin toinen sinne täytyy tulla. Mutta niin kuin viikonloppuna Suomen lukiolaistenliiton Water-oppilaskuntafestivaaleilla totesin ensi hallituskaudella on OPO-pilotti laajennettava koko maahan kaikkiin lukioihin ja samalla nostaa lukiokoulutus myös muutenkin koulutuspolitiikan kehittämisen ykköseksi. Sen vuoro on nyt.

Mutta pitkäpäivä ja kaikkea mahdollista takana. Huomenna jatkamme. Nyt hetki vielä huomisten papereiden parissa ja sitten ilta kotona. Kiva niin. Nyt jo kello juoksee nimittäin kovaa vauhtia kohti kahdeksaa.

 

 

 

Kommentit