Tiistai, 19.07.2011

Blogi, tiistaina 19.07.2011

Elinkeinoministerimme Jyri Häkämies on ottanut tosissaan myös maamme mahdollisuudet kaivosteollisuuden parissa. Aihe on puhuttanut pitkään ja ihmetyttänytkin, mutta nyt siis meillä ministeri, joka tähänkin tarttuu. Häkämies totesi kaivosalan olevan maallemme ”iso mahdollisuus”. Samalla hän vaati blogissaan ”hereillä oloa” aiheen parissa, että osaamme pitää jatkossa parempaa huolta kaivotoiminnan kotimaisuudesta. Tämä siis tarkoittaa osaltaan sitä, että nyt on halua varmistaa myös se, että kaikki omistus ei valu ulkomaille. Toisaalta ei tätäkään pidä nähdä pelkästään pahana. Olen Häkämiehen kanssa samaa mieltä, että myös tällaisissa tilanteissa maamme hyötyy toiminnasta työpaikkoina, veroina ja myös muina vaikutuksina.

Blogissaan Häkämies kertoo alalle syntyneen nyt jo 3500 uutta työpaikkaa ja tavoitteena on, että lisää uusia työpaikkoja saadaan lähivuosina vielä 2000. Tässä työssä on oltu nyt uuden hallituksen aikaan valveilla heti alkumetreiltä asti. Häkämies vastasi edellisessä hallituksessa maamme omistajaohjauksesta ja viimeisinä töinään tuossa tehtävässä valtion omistusyhtiö ”Solidium osti hallitusneuvottelujen aikaan 5 prosenttia aikamme menestystarina Talvivaarasta”. Samalla ”valtio myös perustaa Teollisuussijoituksen yhteyteen kaivosrahaston ja toivoo mukaan muita suomalaisia omistajia. Hereillä siis on oltu”. Häkämiehen blogi kokonaisuudessaan: www.hakamies.fi.

Tässä työssä siis Häkämiehelle kaikki tuki. On hyvä, että kaivosalallakin on herätty ja ryhdytty myös valtion toimesta toimiin. Mahdollisuudet ovat suuret.

Tänään aamusta pientä sadetta täällä Hämeessä. Itseasiassa taivas aikalailla harmaa. Ainakin netin säätutkat lupailevat parempaa iltapäiväksi ainakin Helsinkiin ja sinnepäin tarkoitus nyt suunnistaakin. Työmaalle piipahtamaan ja sitten perheen kanssa Korkeasaareen. Helsingissä paljon kesänähtävääkin.

Ei aina tarvitse mennä merta edemmäksi kalaan. Sen sai taas tänään huomata kun yhdistimme eduskuntavisiitin ja pienen kesälomamatkan. Tänään Korkeasaaressa ja huomenna sitten Linnanmäellä. Eduskunnassa oli kyllä hiljaista kuin sanonnan mukaan huopatossutehtaalla. Kuulemma oikeasti siellä siis kova mekkala. Siis sielä huopatossutehtaalla. Tänään ei talolla ollut ristinsielua ei edes kalusteisiin jo kuuluvaan Beniä. Benille soittelimmekin, mutta vasta huomenna pelipaikalla. 

Korkeasaaressa riitti nähtävää ja väkeäkin oli liikkeellä mukavasti. Jos nyt jotain kehitettävää paikassa olisi niin ehkäpä voisi hieman enemmän panostaa ruoka- ja kahvilapalveluihin. Luvattoman sotkuisessa kunnossa oli ruokapaikat ja niissä missä oli tilaa oli ruoka ja muut loppunut. Voi vain kuvitella miten paljon tällaisena päivänä jäi kassoissa saamatta. Ja tuo siisteys olisi kyllä sellainen juttu mistä ei saisi näin paljon tinkiä. 

Tarkastetaan huomenna sitten Linnamäen tarjonta ja se siisteyskin. Työolosuhteethan jo joku muu tarkisti 🙂

 

 

Kommentit