Tiistai, 19.01.2010

Blogi, tiistaina 19.01.2010

Tänään aikainen herätys ja suunta jälleen Helsinkiin ja eduskuntaan. Tarkoitus tänään nimittäin hahmotella tai oikeastaan jo viilata puolueemme virallista kantaa opintotuenkokonaisuudistukseen. Olemme sen kanssa tässä töitä tehneet viimeisinä viikkoina kiihtyvällä tahdilla ja kuun loppuun mennessä olisi tarkoitus saada valmista esitystä tai tavoiterunkoa meidän osalta.

Kiitos teille kaikille jotka jo eilen ilmoittauduitte mukaan tukiryhmään. Ainakaan vielä ei tuota lopullista nimiläpimurtoa syntynyt, mutta aikaa toki ja ideoita ja ehdotuksia saa laittaa tulemaan. Tai ne paras laittaa suoraan tukiryhmälle osoitteeseen tukiryhma@timoheinonen.fi. Aiheesta hieman lisää myös Uutiset-sivulla ja täytyy olla todella iloinen myös siitä, että joukko on kasvanut koko ajan tässä näiden eduskuntavuosieni aikana. Ilman vahvaa joukkuetta ei tässäkään työssä pärjää ja teistä on ollut iso apu monessa eri tilanteessa.

Mutta nyt ei aikaa enempään aamusta. Helsinki jo odottaa ja sieltä sitten jo kello 15.30 pitäisi ehtiä Hämeenlinnaan. Ylen Radio Hämeen Politiikan Puhemylly silloin suorana Hämeenlinnan toimituksesta. Eli lähetysaika nyt siis aientunut pysyvästi tunnilla siis jatkossakin olemme aina äänessä jo puoli neljä. Nyt matkaan.

….

Nyt jo siis Helsingissä ja töiden parissa eduskunnassa. Kiitos kysymästä. Viheliäinen päänsärky on mennyttä. Kiitos siitä. Juuri saimme myös tietoa, että mahdollisesti myös meidän eduskuntaryhmänkin puheenjohtajistossa tapahtuu uudistuksia. Ainakin kisaa paikoista on luvassa. Se on aina tervettä ja tervetullutta. Hyvä niin.

….

Tässä hieman tunnelmia viime viikon asuntoministeri Jan Vapaavuoren Riihimäen vierailulta. Videoita niin Tammituuletuksesta Cafe Feeniksistä kuin myös alimmaisena ihan mielenkiintoinen pätkä matalaenergiakerrostalosta:

…..

Juuri Hämeenlinnasta kotiin. Erikoinen Yle Radio Hämeen Politiikan Puhemylly sillä olin nimittäin ainoa kansanedustaja joka oli paikalla. No meillä oli hyvää peliaikaa näin ollen laajemmalle keskustelulle ja esillä mm. yksi tärkeä infrahankkeemme eli Helsinki-Tampere-pääradan lisäraideparin rakentaminen, mutta itse notsin esille myös sen, että samalla tai mielellään jo sitä ennen olisi tärkeää saada kuntoon ja esteettömäksi myös Riihimäen Aseman asemalaiturit. Kaupunki ja yksityiset investoijat ovat jo laittaneet alueen muuten kuntoon ja nyt enää Ratahallinnon pitäisi tuoda omat alueet 2000-luvulle. On luvattoman pitkä aika jos tämä vasta toteutuisi 2013 niin kuin nyt lisäraideparin suunnittelussa on todettu. Toki yritämme sitäkin vielä aikaistaan hieman tuosta. Samalla tärkeää pitää esillä myös Helsinki-Forssa -tieyhteyden loppuunsaattamista ja myös Hanko-Hyvinkää -radan sähköistämistä ja muutama merkittävä yhteistyöhanke myös Hämeenlinnan ja Lahdenkin seudulla tarvitsee meidän kaikkien panosta. Näitä hankkeita ei nimittäin saada eteenpäin jos emme Hämeessä pysty puhaltamaan yhteenhiileen.

Radiossa esillä myös keskustan puheenjohtajapeli, joka sai tänään yhden kovan kisaajan kun Paavo Väyrynen ilmoittautui mukaan kisaan. Itse edelleen uskon, että myös komissaari Olli Rehn lähtee puheenjohtajuutta ja pääministeriyttä tavoittelemaan. Se olisi kuitenkin vaikea paikka tuon komissiopaikan suhteen vaikkakin maallemme saisimmekin erinomaisen pääministerin hänestä. Sellaisia nimiä joita itse vielä kisaan odotan ovat Tuomo Puumala, Mari Kiviniemi, Timo Kaunisto sekä uskoisin, että myös Mauri Pekkarinen. Katsotaan ja tätähän on kiva seurata kun itsellä ei osaa eikä arpaa tässä pelissä. Ja muilla puolueillakin vasta sitten kun mahdollisesti uutta pääministeriä ryhdytään valitsemaan. Se siis puolueiden ja itseasiassa oikeasti eduskunnan päättämä juttu eikä missään tapauksessa keskustan ilmoitusasia.

Hieman ehdimme PoPu:ssa myös keskustella Haitin kauheasta tilanteesta ja niin se puolituntinen hetkessä juoksikin. Mutta mukava oli näinkin ja heti muutama palautekin oli tullut. Kiitos niistä ja yritetään niitäkin asioita tässä eteenpäin saada.

Tämän päivän Ylen Radio Hämeen Politiikan Puhemyllyn voi kuunnella tästä:Radio Häme Politiikan Puhemylly 19.1.2010

Aamupäivän työstimme ennen Hämeenlinnaa Helsingissä puolueemme linjapaperia opintotuen kokonaisuudistukseen. Puolitoista tuntia tehokasta työtä ja nyt vielä koonti ja siitä sen pitäisi valmistua puoluelinten käsiteltäväksi vielä helmikuun alkuun mennessä. En tässä sen enempää sisältöön siis vielä mene. Muutamia kysymyksiä vielä käymme läpi mm. opiskelijajärjestömme kanssa ja hieman myös muuta taustoitusta ja hyvä tulee. Palaan aiheeseen täällä heti miten kun asia etenee.

Mutta nyt kello jo hieman yli viisi ja onneksi kotona. Ajattelin illan ottaa vain rauhallisesti. Hieman flunssanpoikasta ilmassa ja ehkäpä eilinen päänsärkykin liittyi siihen. Hieman nytkin nihkeä olo. Huomenna kuitenkin kutsuu sitten vuorostaan Lahti ja Kokoomus Kuuntelee siellä. Puheenjohtajamme Jyrki Kataisen kanssa Kauppakeskus Triossa Cafe Sinuhessa olen paikalla kello 11-12. Mukana myös muut Hämeen kokoomuslaiset kansanedustajat eli Tuija, Ilkka ja Kalle. Kannattaa siis poikkea tuulettamaan ajatuksia kanssamme. Päivään mahtuu myös Päijät-Parlamentin -seminaari Lahdessa ja sitten iltapäivällä vuoteen 2011 tähtäävä palaveri Hämeenlinnassa.

Kommentit