Tiistai, 18.12.2007

Blogi, tiistaina 18.12.2007

Pitkä päivä takana ja pitkä päivä edessä. Nyt jälleen eduskunnassa ja odottelen tässä äänestysten alkua. Näin aamuvarhaisella hyvä hetki hieman tehdä töitä työhuoneessakin ja sitten kahdeksan jälkeen yleensä puhelinkin kutsuu. Kohta äänestysten pariin. Tänään budjettikeskusteluja koko päivän ja päivällä myös Valtion Liikuntaneuvoston viimeinen kokous tälle vuodelle. Ei ongelmia ajankulumisen kanssa…

Niin se päivä etenee. Nyt täysistunnon äänestykset takana ja myös Valtion Liikuntaneuvosto. VLN:ssä tänään esillä oikeastaan vaan tai ei vaan, vaan vaan liikuntajärjestöjen valtionavut. Pari tuntia meni siinäkin. Nyt eduskunnan joululounas syöty ja takaisin istuntoon. Seuraavaksi käsittelyyn sisäministeriön asiat.

Kello 20.45 ja päivä jatkuu. Tänään puhun mm. puolustusministeriön ensi vuoden budjetista ja erityisesti siitä, että on hyvä, että uusi hallituksemme palauttaa määrärahat sellaiselle tasolle, että varuskuntien ja muihin supistuksiin ei enää ole aihetta. Viime vuosien säästökuuri on ollut kohtuutonta ja niin kuin tänään salissa totesin se vaaransi jo puolustuslaitoksemme toimintavarmuutta ja myös korkeaa maanpuolustustahtoamme. Esimerkiksi tänä vuonna vain 5000 reserviläistä on voitu kutsua kertausharjoituksiin. Häkämiehen johdolla kertausharjoitusten määrä nostetaan supistuksia edeltäneelle tasolle ja jo ensi vuonna heti kertaukseen saadaan 25 000 varusmiespalveluksen suorittanutta naista ja miestä.

Toinen minkä nostin esille on varusmiesten sosiaalietuudet ja niiden korottaminen ja myös sen että lisäsatsauksia palveluksen keskeyttämisten vähentämiseksi tulee jatkossa saada. Niin ja hyvin isona asiana puhuin HAWK-hävittäjä kaupasta, joka on onnistuneisuudessaan mainio esimerkiksi siitä miten asioita voidaan hoitaa. Puhumattakaan viimeinkin päiväjärjestykseen saadusta kopteriasiasta.

Toisessa puheenvuorossani lyhyesti sivusin debatissa vain autoverouudistusta, mutta edelleen keskustelu salissa jatkuu. Nyt kahvit juotu ja jatkamaan. Niin ja olihan tänään myös Politiikan Puhemyllynkin nauhoitukset. Samat aiheet esillä ja myös tuo Hämeenliiton linjaus maakuntahallinnon uudistamisesta. Olen samalla linjalla vaikkakaan vielä ei pakettia kannata aivan nippuu naputtaa sillä toiminta ja sen laajus vielä kysymysmerkki. Hyvä kuitenkin, että maakuntamme ottaa asiaan kantaa ja avaa peliä näinkin.

Kello 22.49 ja niin se päättyy pitkäkin päivä. Lopulta salissa enää kolme kokoomuslaista ja yksi keskustalainen. Aiheena sisäministeriö. Hakolan Juhan, Katajan Sampsan ja Oinosen Laurin kanssa saimme siis sisäisestä turvallisuudesta vastuuta kantaa 🙂 Viimeinen puheenvuoro kun oli pidetty niin totesin: ”Täytyykö sitä nyt jo lähteä”. Puhemies Niinistö vastasi: ”Saa tänne jäädä puhumisiaan miettimään”. Niinpä.

Mutta pitkä päivä näin päätökseen ja huomenna aamulla näistä pääluokista äänestämään kello 10.00. Sitä ennen jo tosin kokoonnumme Eduskunnan kirjaston hallituksen kokoukseen. Nyt kuitenkin untenmaille.

Kommentit