Keskiviikko, 19.12.2007

Blogi, keskiviikkona 19.12.2007

Sama tahti jatkuu. Tänään aamulla ensin Eduskunnan kijaston hallituksen kokous, mutta kymmeneltä täysistunto ja siitä meno jatkuukin taas iltaan tai puolilleöille. Tai siis niin kauan kun tarvetta on. Tänään esillä mm. opetusministerin asiat ja maa- ja metsätalous ja liikenneasiat. Matkaan…

Eilen yyöministeri Tarja Cronberg oli aktiivisella tuulella 🙂 Esitystä ja arvostelua tuli suuntaan jos toiseenkin. Cronberg mm. arvosteli uuden Työ- ja elinkeinoministeriön rakennetta. Arvostelun kohteena oli keskustan ministereistä Mauri Pekkarinen, jonka mukaan uusi superministeriö rakennettiin. Mutta eilen Cronberg myös esitti, että oppisopimuskoulutus tulisi siirtää työ- ja elinkeinoministeriöön. Siinä ministeri on oikeassa, että oppisopimuskoulutus on tehokas keino työttömyysjaksojen lyhentymisessä ja muutenkin aikuis- ja täydennyskoulutuksessa, mutta hieman empien suhtaudun tuohon hallintomalliin. On vaikea ainakaan tällä kannanotolla nähdä järkeväksi sitä, että pilkkoisimme koulutusjärjestelmäämme eri hallinnonaloille ja muutenkin irrallisiksi palasiksi. Enemminkin tarvetta on minusta nivelvaiheiden tiivistämiseen ja yhteistyöhön nuoriso- ja aikuisopiskelun kesken ja myös eri opintolinjojen kesken ja sisälläkin. Ammatillisen koulutuksen kokonaisuudistus on juuri käynnistymässä ja sen pilkkominen ja sekoittaminen ei kyllä auta ketään. Annetaan nyt työrauha opetusministeriölle tässä asiassa ja vaikutetaan sinne.

No ehkä tämä nyt sellaista joulunaluskeskustelua Cronbergiltä. Meinasi Pekkarinen varmaan viedä pisteet superministeriötyössä liian puhtaasti.

….

Päivä etenee. Nyt lyhyt istuntotauko Suuren valiokunnan takia, mutta kohta jatketaan. Tänään illalla minulle läheisin eli sivistysvaliokunnan asiat esillä salissa.

Pakko myöntää, että kyllä yllätyin täydellisesti eilisestä Vuoden Urheilijan valinnasta. Osoitti jälleen kerran Ylen toiminnasta ainakin jotain tuo tiedon vuotaminen etukäteen, mutta vielä isompi ihmetys oli lopputulos. Anteeksi vaan… vaikea uskoa, että keihään MM-kullalla noustaan F1:sten taistelukauden mestaruuden edelle. Olen samaa mieltä, että Tero Pitkämäki teki miehen työn ja on sympaattinen ja mukava kaveri. Tulos on fantastinen ja upea, mutta nyt ei valitettavasti kylläkään se ykkönen. Pieni maamme sai sellaisen menestystulvan tänä vuonna, että valitettavasti MM-kullalla ei automaattisesti titteliä saa.

Järjestelmä nyt vaan on sellainen tässä vanhentuneessa äänestyksessä, että jääkööt omaan arvoonsa. Näin uskallan todeta itsekin kymmenisen vuotta urheilutoimittajan töitä tehneenä. Valinta tulisi siirtää virallisessa tittelissä kansanäänestykseen. Mutta onneksi sentään Ruotsissa mediakin arvostaa Kimiä. Ruotsalaisen Sportmagasinet-lehti nostaa Räikkösen maailman 14:s suurimmaksi urheilutähdeksi. Ehkä yltää korkeammallekin, mutta ehkä pientä kateutta tässäkin ;).

Oma listani… Räikkönen, Kuitunen, Pitkämäki. Tämä ei siis tarkoita sitä, että en arvostaisi hiihtoa tai keihäänheittoa, mutta… No kun nyt katsoo mitä eri lehtien lukijaäänetykset antavat tulokseksi, niin arvostusta saa myös motorsportti. Kansan arvostus ehkä kuitenkin sen tärkein.

Nyt lounaalle ja sitten jatkamaan budjetin kätittelyä. Juuri kello soitti Suurta Valiokuntaa kokoon.

Kello 21.47 ja pitkä päivä etenee. Keskusteluja tänään mm. liikenneasioista ja nyt juuri debatoimme opetusministeriön hallinnonalasta. Mielenkiintoinen päivä tämäkin ja jatkuu vielä. Huomenna sama tahti. Aamusta ensin puhemiehen joulukahvit ja sitten kymmeneltä töiden touhuun. Huomenna myös saan mielenkiintoisen vierasryhmän kun Riihimäen Lukion abiturienttien yhteiskuntaopin ryhmä tulee vieraakseni. Jatketaan.

Kommentit