Torstai, 20.12.2007

Blogi, torstaina 20.12.2007

Budjettiviikko jatkuu. Kiitos jo tässä vaiheessa kaikille kortin tai sähköpostin lähettäneille. Joulua odotellaan täälläkin, mutta ainakin kaksi tiukkaa ja pitkää samanlaista päivää vielä edessä. Tänään aloitamme päivän Puhemiehen jouluglögeillä ja kello 10.00 täysistuntoon joka venynee jälleen tänäänkin yömyöhään.

Kello 12.07 ja juuri kaksituntia äänestyksiä. Yhteensä yli 250 äänestystä. Nyt ne takana. Varmasti joku kysyy miksi äänestin muutamia maakuntammekin hankkeita vastaan. Teimme pitkän ja hyvän työ asioiden parissa, mutta kaikkeen ei vain nyt riittänyt rahaa. Sovimme, että menemme näin ja katsotaan jatkossa hankkeita uudestaan. No luonnollisesti osan aloitteista muut olivat kuitenkin aktivoineet ja näin niistä sitten salissa äänestimme – tietäen lopputuloksen. Ehkä se sitten antaa pienen pelin paikan ja kirjoittelumahdollisuuden tyyliin ”minä sentään äänestin sen ja sen puolesta”. Täytyy tosin todeta, että todella hyvin väki yhteiseen suunnitellulinjaan sitoutui ja rakentavan keskustelun linjaan. Osa taisi hallituksestakin hieman kikkailla ja sooloilla – jokainen tyylillään. Itse ajattelin niin, että rakentavampaa on mennä näin ja jatkaa tärkeiden hankkeiden eteenpäin vientiä tässä hengessä.

Nyt muutama hetki vapaata. Lounas tähän rakoon ja sitten ryhmäkokous, kyselytunti ja illalla sosiaali- ja terveysministeriö mm. keskusteluissa.

Päivä edennyt käsikirjoituksen mukaan. Istuntokeskeytettiin päivällä neljäksi tunniksi ja sen aikana ehti mukavasti tekemään myös töitä. Huomenna tarkoitus vielä jättää yksi toimenpidealoite hallitukselle ja jotain muutakin vielä tehtävänä. Tauon aikana myös Lucia-neito kävi tervehtimässä meitä Valtiosalissa. Olipa upea kokemus juhlavassa tilassa ja vielä Lucia, jonka ääni oli yhtä kaunis kuin olemuskin. Hieno ryhmä. Kiitos tästäkin joulutunnelman luomisesta. Tauolla sain myös vieraakseni Riihimäen Lukion abiturienttiryhmän ja aiheena oli eduskunnan toiminta ja lainsäädäntötyö. Vierailu liittyi heidän yhteiskuntaopinopintoihin. Fiksuryhmä ja yhteiskunnallisesti valveutunut ja olikin kiva keskustella ja jutella ajankohtaisista aiheista. Samalla sivusimme jo lähestyviä yo-kirjoituksia ja mm. sitä mikä voisi nyt nousta kysymyksissä yhteiskuntaopissa esille. Opettaja nosti Nato-asian ja itse laajensin sitä myös EU:n turvatakuisiin ja kerroinkin muutaman vinkin mistä tietoa löytää puolesta ja vastaan. Siis faktaa pohdinnalle. Ryhmää kävivät myös tervehtimässä ja tentattavanakin puolustusministeri Jyri Häkämies ja valtiovarainministerimme Jyrki Katainen ja luonnollisesti tottakai. Arvaatko kuka? Aivan oikein Ben – ryhmämme konkari. Nämä vierailut aina hienoja ryhmille.

Nyt takana jo kyselytuntikin ja tänään aika mieto aiheiltaan ja tunnelmaltaankin. Nyt täysistunto jatkuu budjetin parissa.

Kello 22.27 ja täysistunto jatkuu. Tänään venyy varmasti hyvinkin pitkään. Katsotaan nyt. Nyt seurailen täysistuntoa tässä työhuoneessani tv:n välityksellä. Alkaa hieman toistaa itseään nuo puheet 🙂

Kommentit