Tiistai, 17.05.2011

Blogi, tiistaina 17.05.2011

Tänään avasimme aamun ensimmäisellä Hämeen kansanedustajien kuukausitapaamisella. Itse olen saanut johtaa tätä 14 kansanedustajan ryhmää nyt kaksi vuotta ja nyt sitten vetovastuuta siirretään eteenpäin. Mutta tänään vielä vedin kokousta ja mieluinen se minulle olikin. Katsoimme läpi vaalipiirimme yhteiset tavoitteet seuraavalle nelivuotiskaudelle niin Päijät-Hämeessä kuin Kanta-Hämeessäkin ja sovimme mm. siitä, että vielä tänään annamme virallisen uuden ryhmämme kannanoton Hämeenlinnan OKL:n puolesta. Olimme yksimielisiä siitä, että Tampereen Yliopiston ei saa antaa tehdä ratkaisua OKL:n siirrosta Tampereelle vaan asiassa pitää aidosti nähdä ja huomioida myös opettajankoulutuksen valtakunnalliset ulottuvuudet ja vaikutukset. Me olemme Hämeessä rakentaneet erinomaisen HOC-mallin jossa olemme sitoutuneet kehittämään Hämeenlinnaan koko valtakunnan johtavan opettajien täydennyskoulutuskeskittymänkin OKL:n ja ammatillisen opettajankoulutuksen tueksi. Ei aivan helppo ole Tampereen Yliopiston hallituksen tätä ohittaa, jos eivät ratkaisua tee yksin omaan itsekkäästi oman keskuskampuksensa näkökulmasta ja aika moni jopa oman työmatkansa perusteella. Moni aktiivisimmista siirron kannattajista nimittäin asuu Tampereella. Yllätys yllätys. Mutta me emme anna periksi vaan työ asian eteen jatkuu. Tänään vielä virallinen 14 kansanedustajan kannanotto asiasta julki ja eteenpäin.

Nyt jo takana ympäristövaliokunnan kokous ja seuraavaksi sivistysvaliokuntaan. Tänään myös tärkeä palaveri urheilun ja liikunnan tulevaisuuden linjauksista Helsingissä eli palaverejä tullee tähänkin päivään mahtumaan kymmenkunta.

Kello 21.44 ja jälleen Lopella. Päivä venyi pitkään ja kokouksia siis piisasi. Vielä lopuksi hallitusohjelmatavoitteita kävimme sporttiporukan ja urheiluväen kanssa läpi. Upea joukko ja vahva yhteinen käsitys meillä siitä miten jatkossa haluamme kehittää lasten ja nuorten liikuntaan, kuntoliikuntaa ja huippu-urheilua. Esillä myös Olympiastadionin saneerauskysymys ja monet muut isot ja myös linja-asiat. Palaan näihin kun asiat etenevät.

Tänään eduskunnassa pääsimme myös valiokuntien pariin . Aamusta ensin ympäristövaliokunta ja sitten sivystysvaliokunta ja niiden perään täysistunto. Istunnossa ensin keskustelu viime vuoden hallituksen toimintakertomuksesta ja sen jälkeen jatkoimme värikästä keskustelua lakialoitteesta jossa esitetään numeron 7 poistamista vaaleista sen sekaantumisvaaran takia. Siis ykkönen ja seiska kun usein menee papereissa sekaisin viivojen ja väkästen ja sen semmoisten kanssa.

Itse jo viime viikolla kerroin mielipiteeni ja kannatin mieluummin äänestämisen kehittämistä toimivan sähköisen äänestämisen suuntaan, mutta ehkä tämäkin voisi olla selvitettävä asia sitä ennen. No hieman Takapenkin Taavien kanssa kun tilannetta hymyssä suin pohdimme niin ajattelin esittää sitten poliitikoille kiinteitä numeroita. Näin siis MM-lätkän jälkihuumassa ja mestaruustunnelmissa. Siis sama numero kaikissa vaaleissa läpi poliittisen uran. Kun Granlund on 64 niin eikös olisi aika makee kun Ben Zyskowicz olisi sitten vaikka 99 ja Mauri Pekkarinen 10 tai jotain. Ja mikäs olisikaan tunnelma kun kattoon vedettäisiin numeron jäädytyksen merkiksi Ilkka Kanervan politiikanpelipaita. Sellaisia velikultia tänään.

Itseasiassa tästä sain taas innokkeen siihenkin, että joku loisi maahamme Politiikan Hall of Famenin. Voisiko sen laittaa pystyyn vaikkapa Suomen Kuvalehti tai Uusi Suomi. Joka vuosi kutsuttaisiin joku Politiikan Tähtien kerhoon. Saisi aika mielenkiintoisen perinteen siitä jääkiekon ja urheilun rinnalle ja varmasti moni jo edesmennyt poliitikkokin paikkansa tässä ryhmässä ansaitsisi. Hyvät median edustajat tämän saatte minulta luvan kanssa kopioida. Kuka lähtee isännöimään Politiikan Hall of Famea?

Mutta aamu siis tänään käyntiin Hämeen kansanedustajien kuukausipalaverilla. Tärkein asia on tässä alla eli kannanottomme Hämeenlinnan OKL:n puolesta. Me emme luovuta ja nytkin koko 14 kansanedustajan joukko oli aiheesta yhtä mieltä.

TIEDOTTEEMME: 

Hämeen Kansanedustajat:

Uudenmallinen opettajankoulutuskeskus Hämeenlinnaan

Hämeen vaalipiirin kansanedustajat paneutuivat kokouksessaan 17.5. Tampereen yliopiston Hämeenlinnan opettajankoulutuslaitoksen (OKL) tilanteeseen ja erityisesti Tampereen yliopiston työryhmän esityksiin koskien OKL:n mahdollista siirtoa Tampereelle.

 Kansanedustajat perehtyivät myös Hämeen liiton esitykseen  ”Kanta-Hämeen yliopisto – korkeakoulukeskus / Uusi opettajankoulutusmalli” sekä Hämeen liiton Tampereen yliopiston hallitukselle 18.4.2011 luovuttamaan kannanottoon ”Tampereen yliopiston Hämeenlinnan opettajankoulutuslaitoksen tulevaisuus”.

Vaalipiirin kansanedustajat ottivat yksimielisesti ja voimakkaasti kantaa Hämeen liiton esityksen puolesta. Kansanedustajat peräsivät Tampereen yliopiston hallitukselta vastuullisuutta, jotta Tampereen yliopisto ei ryhtyisi toimenpiteisiin OKL:n ja Normaalikoulun siirtämiseksi Tampereelle. Kansanedustajien mukaan toimintaa tulee kehittää Hämeen liiton esittämällä tavalla siten, että Hämeenlinnaan muodostuu maan vahvin, monipuolisin, nykyaikaisin ja arvostetuin opettajien perus- ja lisäkoulutuskeskus Tampereen yliopiston ja maakunnan toimijoiden yhteistyönä.

Luokanopettajien perus- ja lisäkoulutustarve kasvaa voimakkaasti, joten uudenmallisen opettajankoulutuskeskuksen kehittäminen Hämeenlinnassa on kansantaloudellisesti sekä alue- ja koulutuspoliittisesti järkevin ratkaisu. Hämeen kansanedustajien mukaan tällä tavoin hyödynnetään parhaiten olemassa olevat resurssit ja infrastruktuuri.

Hämeen vaalipiiri koostuu Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnista. Vaalipiiristä on eduskunnassa 14 kansanedustajaa.

….

Jätän tämän kannanoton mielelläni oman puheenjohtajakauteni testamentiksi ja merkiksi vahvasta edunvalvontatyöstä koko Hämeen hyväksi yli puolue ja yli hallitus-oppositiorajojen. Tätä työtä toivon uudenkin pj:n jatkavan ja sellaiselle työlle minä annan täyden tukeni.

 

 

 

Kommentit