Tiistai, 17.02.2009

Blogi, tiistaina 17.02.2009

Uusi viikko myös eduskunnan osalta jälleen tänään käynnistymässä. Tänään saamme saliin käsittelyyn kiistellyn ulkomaalaislain. Palaan tuohon aiheeseen myös tänään. Päivä alkaa niin aikaisin, että nyt on pakko Lopelta laittaa auton nokka jo kohti Helsinkiä, että ehdin ajoissa työmaalle. Paljon kaikkea ohjelmassa.

….

Tänään esille nousee keskusteluissa myös täällä talossa jälleen siis tuo ulkomaalaislaki. Ulkopoliittinen instituutti julkaisi aiheen ympäriltä myös tuoreen selvityksensä jossa, selvityksen tekijän Toby Archerin totesi, että maahanmuutto on keskeinen aihe populistisille oikeistopuolueille ympäri Euroopan. Archerin mukaan on myös odotettavissa, että tällaiset puolueet saavat myös kannatusta kesäkuussa EU-vaaleissa. Hänen mukaansa äänissä tullee olemaan paljon ns. protestiääniä ja hän peräänkuuluttikin avointa keskustelua maahanmuutosta. Olen itse täysin samaa mieltä. Nyt meillä vallitsee yleinen mielipide jonka mukaan kaikki jotka hiemankin sanovat poikkipuolisen tai edes kyseenalaistavat nykylinjan maahanmuuttopolitiikassa olisivat vihamielisiä ja jopa rasistisia. Itse olen huolestunut tällaiset leimaamisesta, sillä sivistysyhteiskuntaan pitää kuulua mahdollisuus olla myös erimieltä ja argumentoida oman näkökulman puolesta. Mutta tietenkin oikein ja kestävin ja myös asillisin perustein.

Olen Archerin kanssa täysin samaa mieltä myös siitä, että tarvitsemme EU:ssa yhtenäistä maahanmuuttopolitiikkaa. Näin siitäkin huolimatta, että edelleen ja tulevaisuudessakin on tärkeää säilyttää valtioilla lopullinen päätösvalta asiassa nimenomaan siitä lähestymiskulmasta, että kuka saa ja kuka ei saa olla maan rajojen sisäpuolella.

Tärkeää on minusta kuitenkin luoda tiettyjä pelisääntöjä maahanmuutolle globalisoituvassa maailmassa. On tärkeää, että maahanmuutto on hallittua ja pidän erittäin perusteltuna sitä, että ministerin tekemään esitystä on nyt eduskunnassa tiukennettu selvästi. Alkuperäinen esityshän olisi mahdollistanut myös pysyvän oleskeluluvan myöntämisen sellaisille turvapaikanhakijoille, joita ei ”teknisestä syystä” olisi voitu palauttaa kotimaahansa, vaikka oleskeluluvan edellytykset eivät täyttyisikään. Tämä olisi ollut kestämätön tilanne ja olen tyytyväinen, että tämä muotoilu ja mahdollisuus on nyt tilkitty.

Nyt kun lakiesitystä on eduskunnassa muokattu niin periaatteessa nykyinen käytäntö säilyy hyvinkin pitkälle.

Tärkeää nyt esitetyssä ja käsittelyyn tulevassa esityksessä on se, että se mahdollistaa nimenomaan työnteon. Uusi laki antaa määräaikaisellakin oleskeluluvalla olevalle turvapaikanhakijalle työluvan ja tämä on minusta perusteltua. Se on järkevää. Mutta hyvä on myös se, että esityksellä ei kuitenkaan laajenneta ns. perheen yhdistämis -pykälää. Eli perheen yhdistäminen ei olisi jatkossakaan tällaisissa määraikaisissa oleskeluluvissa mahdollista.

Mutta tänään keskustelu jatkuu ja katsotaan missä hengessä etenee. Aiheesta aivan toiseen. Tänään jatkoin energiartakaisujeni sarjaa. Aiemmin siirryin energiasäästölamppuihin kokonaisuudessaan ja pari viikkoa sitten asennutimme mökillemme ilmalämpöpumpun ja nyt kilpailutin sähkömme. Turun Energian tarjous oli edullisin ja heti sain noin 100 euron säästön. Viisi minuutti netissä vaihtovirta.fi sivuilla ja homma oli hoidettu. Kannattaa kurkata.

Mutta nyt kahvitauko ja sitten istuntoon.

….

Juuri Hämeenlinnasta Lopelle. Illalla kokoonnuimme Hämeen Kokoomuksen piirihallituksen kanssa kokoukseen ja täytyy todeta, että jos meillä on nyt Lopella hyvänoloinen ja tekevä kunnanhallitus niin näyttää myös piirihallituskin mainiolta. Parissa tunnissa pääsimme läpi paljon isoja asioita ja teimme mm. valinnan piirimme uudesta järjestösihteeristä. Myös hieman kevään tulevia tapahtumia ja muuta toimintaa linjasimme. Saamme mm. isännöidä erinomaisen suosion saavuttaneita Puheenjohtaja-päiviä nyt Hämeenlinnassa ja seminaari tuo Verkatehtaalle ja myös Reskalle lähes kaikki ministerimme Jyrki Kataisen ja Alexander Stubbin johdolla. Myös Hei me puhutaan politiikkaa -kiertue on startannut erinomaisesti ja väkeä oli ensimmäisissä tilaisuuksissa yli odotusten ja uskon, että kevään mittaan pubit täyttyvät kun ulkopolitiikan osaajat samojen miesten johdolla ja täydennettynä mm. Ilkka Kanervalla, Pertti Salolaisella ja Jyri Häkämiehellä lähtevät avaamaan tätä aiemmin täysin salaseurapuuhaa nyt meille kaikille. Kannattaa tsekata tuo sivut www.heimepuhutaanulkopolitiikkaa.fi/ ja jälleen uutta Suomessa.

Mutta päivään siis mahtui myös täysi paketti eduskuntatyötä. Lakivaliokunnassa työstimme edelleen eteenpäin alkoholilainsäädännön uudistusta ja sitten salissa erittäin isona keskusteluna esillä ulkomaalaislaki. Pääasiassa varsin asiallista keskustelua ja minusta oli Soinilta miehen työ irtisanouttaa puolueensa rasismi-väitteistä joita heidän niskaan muutaman toimijan takia on osa asetellut. Minusta oli nyt hyvä, että Soini teki selväksi, että Perussuomalaiset eivät ole näiden asioiden takana. Hyvää on myös se, että Soini ilmoitti, että ”Mahdollinen syyte ja tuomio johtaisivat Soinin näkemyksen mukaan siihen, että Halla-aholle osoitettaisiin (Perussuomalaisista) ovea”. Kyse siis syyteharkinnasta missä Perussuomalaisten kaupunginvaltuutetun Jussi Halla-ahon blogikirjoittelu on syyteharkinnassa. Halla-ahoa epäillään siis kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. No asia etenee ja katsotaan mitä tapahtuu ja pitääkö Soini tarvittaessa sanansa. Sen aika näyttää.

Mutta mielenkiintoinen päivä takana. Ja huomenna jälleen jatkuu.

Kommentit