Tiistai, 16.12.2008

Blogi, tiistaina 16.12.2008

Uusi pitkä päivä jälleen käyntiin. Tänään aamulla jo aikaisin aloitimme tuolla ylimääräisellä sivistysvaliokunnan kokouksella. Saimme säveltäjien ja sanoittajien sekä musiikin esittäjien suoja-aika-asian valmiiksi ja eteenpäin valtioneuvostolle Eu-keskusteluihin. Asia ei siis vielä Suomessa lakiesityksen tasolla vaan vasta keskustelussa EU-tasolla. On tärkeää, että myös me Euroopassa vahvistamme taiteentekijöiden suojaa tältäkin osalta ja tulemme kohti mm. USA:n ja monen muun Amerikan ja myös maailman valtion suoja-aikoja. Itse olen valmis kannattamaan esimerkiksi 95 vuoden suoja-aikaa jos ja kun asia aikanaan hallituksen esityksenä eduskuntaa tulee.

Tänään eduskunnassa olemme jo äänestelleet nipun opposition muutosesityksiä ensi vuoden budjettiin. Miljoonia esitettiin sinne ja tänne ja satoja miljooniakin moneen paikkaan. Tosin äänestyksissä esityksillä ei oikeastaan minkäänlaista kannatusta. Useampi esitys sai taakseen vain muutaman kymmenen kansanedustajaa. Eli hallituksen ja hallituspuolueiden päätökset ensi vuoden talousarvioon pitivät. Tänään jatkamme keskusteluja mm. opetusministeriön ja puolustusministeriön sekä valtiovarainministeriön hallinnonaloilta. Työtä siis riittää ja päivä venynee yömyöhään tänään.

…..

Päivä meni juuri niin kuin ajattelin. Kello nyt 22.40 ja juuri kotiin illan palaverista ja täysistunnosta. Istunnossa tänään keskustelimme mm. opetusministeriön hallinnonalasta ja esillä myös puolustusministeriö, valtiovarat jne. Huikean pitkiä päiviä. Opetusministeri Sari Sarkomaa sai kyllä tänään istunnossa sellaista suitsutusta yli puoluerajojen ja kiitosta jokaiselta laidalta. Eikä suotta. Hän on todellakin tarttunut työhön todenteolla ja omassa puheenvuorossani totesikin, että nyt työnalalla on suuri joukko erittäin merkittäviä uudistuksia koko laajalta toimialalta ja mikä haastavinta niitä valmistellaan nyt kaikkia yhtaikaa. Työtaakka tullee siis olemaan Sarin seuraajalla Henna Virkkusellakin valtaisi ja me saamme siitä sivistysvaliokunnassa tietenkin suuren osan. Tänään mm. esillä muutamia isoja aiheita taustakeskustelussa.

Tänään sain myös vastauksen liikenneministeriltä kysymykseeni koskien pienoislinja-autojen käyttöä suurperheissä. Aiemmin tehty laki on osoittautunut näissä erikoistilanteissa toimimattomaksi ja nyt suurperheellinen ei saa ottaa autoonsa kyytiin esimerkiksi isovanhempia ja tuttaperheen lapsia tai vaikkapa uusioperheen toisessa taloudessa asuvia lapsia. Järjetön tilanne mihin ei liikenneministeriltä näytä löytyvän ymmärrystä. Tuo kysymys ja vastaus löytyy Eduskuntatyö -sivultani jos joku haluaa tarkemmin siihen tutustua.

Kommentit