Tiistai, 16.11.2010

Blogi, tiistaina 16.11.2010

Huomenta. Uusi aamu ja uudet kujeet. Eilinen ilta siis täynnä hyviä uutisia ja niistä edelleen hyvä mieli. Janakkala sai kertakaikkisen erinomaisen kunnanjohtajan, kun valtuusto päätti valita tehtävään Anna-Mari Ahosen. Olen Ahoseen saanut tutustua tässä töiden ja harrastustenkin merkeissä ja hänenlaisia tekijöitä tarvitaan. Arvostan myös kovasti hänen suhtautumistaan ja osaamistaan maapolitiikassa jopa yli kuntarajojen sillä sitä avarakatseisuutta maakuntamme tulevaisuudessa tarvitsee. Mutta Anna-Marille oikein paljon onnea ja onnea myös Janakkalalle hyvästä valinnasta.

Viestejä on tullut myös useampia Riihimäeltä koskien valtuuston eilistä päätöstä lähteä liikkeelle nyt Harjunrinteen koulun remontin kanssa. Niin kuin eilen totesin niin osasin tätä odottaakin aiempien neuvottelujen pohjalta, mutta nyt myös asiasta mustaa valkoisella ja remontti saadaan eteenpäin. Haluan nyt kuitenkin erityisen kiitoksen valtionosuuden kanssa vääntämisestä antaa Riihimäen koulutoimenjohtaja Esa Santakalliolle. Voin sanoa, että hän teki kaikkensa ja antoi kaiken mahdollisen tuen ja tiedon käyttööni kun asiaa mm. opetusministeriön ja Uudenmaan ELY-keskuksen kanssa väänsimme. Virkamies joka ei tunne kelloa eli tekee työtä silloin työtä pitää tehdä. Hyvä niin ja Esalle iso kiitos.

Tyytyväinen olen lisäksi myös seurakuntavaalien tulokseen. Monessa kunnassa keskusta-oikeistolainen seurakuntaväki eteni hienosti ja olen varma, että saamme kehitettyä kirkkoakin oikeaan suuntaan. Tästä on hyvä jatkaa.

Mutta nyt aamusta eduskuntaan ja siellä ensimmäinen tiukka vääntö luonnonsuojelulain uudistamisesta. Tulen palaamaan aiheeseen ja vaatimuksiini kun saamme asiakokonaisuuden valiokunnastamme ulos. En itse ole hyväksymässä esitettyä kokonaisuutta.

….

Kello 20.37 ja juuri Lopen OAJ:n ajankohtaisillasta kotiin. Lähes 2,5 tuntia ajankohtaisia sivistyspuolen asioita omasta kotikunnasta esillä ja anti jälleen erittäin hyvä. OAJ on Lopella ollut aktiivinen toimija aina ja ainakin minun suuntaan yhteistyö toiminut hyvin. Toki samaa voi sanoa myös Riihimäen seudun toiminnasta ja myös koko maakunnankin OAJ-toiminnasta. Olemme tavanneet säännöllisesti ja avoimessa hengessä ja uskon, että se on ollut puolin ja toisin antoisaa. Asioista on puhuttu niiden oikeilla nimillä ja tänäänkin niin vaikeista kuin helpommistakin jutuista. Kävimme läpi myös ”leikkimielisen” Newsweek-lehden 102-pistettä sivistystoimelle arvion omasta kotikunnastamme ja itse sain kokoon Lopelle 80 pistettä 102 mahdollisesta. Loppilaisten opettajien pisteet aikalailla samaa tasoa ja noin yleisesti ihan tyytyväisyyttä ilmassa. Aluerehtorimalliin siirtyminen edelleen hieman pohdituttaa osaa ja ehkä syytä vielä kertaalleen tsekata mm. tehtäväjakoa rehtoreiden ja apulaisrehtoreiden välillä ja uskon, että tästä hyvä tulee. Tänään myös lastentarhanopettajat esittelivät vielä yhden mallin varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen johtajaresursseista kun tulemme ensi syksynä siirtämään varhaiskasvatuksen sosiaalitoimen alta osaksi sivistystointa. Onko se sitten tulevaisuudessa ehkäpä kasvatus- ja opetustoimi ja jotain vastaavaa. Pohditaan tätä johtajamallia vielä kerta tai kaksikin. Minusta nyt tärkeintä hoitaa tuo hallinnonalan vaihto ja katsoa sitten miten johtajatoiminnot ratkaistaan.

Mutta yleisesti illasta voisi todeta, että sellainen tyytyväinen hyrinä opettajakunnassa ainakin tällä hetkellä ja toivotaan, että voimme jatkaa samalla linjalla tulevaisuudessakin. Itse ainakin olen vahvasti sitoutunut koko kasvatus- ja opetustoimen kehittämiseen ja ”hyvinvointiin” tulevaisuudessakin ja uskon, että panostuksilla lapsiin ja nuoriin säästämme tulevaisuudessa pitkän sentin. Aina ei tämän ennaltaehkäisevän ajattelun läpisaaminen kaikkeen toimintaan ole aivan helpointa.

Päivään mahtui myös kaksi valiokuntaa. Ympäristövaliokunnassa tänään takkiin ja palaan aiheeseen kun saamme mietinnön valmiiksi. Asia koskee luonnonsuojelulakia jossa mennään minusta nyt osaltaan väärille teille. Yritetään vielä korjata asiaa. Sivistysvaliokunnassa sitten esillä tulevaisuuden tv- ja dvd- yms. ohjelmien ikärajamäärittelyt. Tämäkin mielenkiintoinen uudistus ja kokonaisuus, jossa siirrytään jakelulaite/järjestelmäruuhkan pakottamana itsevalvontaan ja jälkivalvontaan, mutta olen vakuuttunut, että näin saamme aivan yhtähyvän lopputuloksen aikaiseksi ja valvontaresursseja kohdennettua oikeampaan. Merkittävää on myös pelimaailmasta tuttujen PEGi-järjestelmään verrattavien logojen käyttöönotto myös tv-ohjelmissa. Tuosta pelimaailmasta tutustua Pegistä lisää ja mm. nuo logot löytyy täältä:  http://www.pegi.info/fi/index/id/194. Idea siis se, että logot heti ohjelman alussa ja lehtien ohjelmatiedoissa kertovat tulevaisuudessa yhdellä silmäyksellä mitä ohjelma pitää sisällään. Mielenkiintoinen malli. Kannattaa kurkata, jos ei vielä ole tuttu.

Nyt kuitenkin jo kotona. Päivällä myös Radio Hämeen Politiikan Puhemylly missä keskustelussa myös eläkeyhtiöiden SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn ja Paperiliiton Jouko Ahosen uskomattomalla tavalla siunaamat jättibonukset ja toisena aiheena nykyhallituksen teot sosiaaliturvan parissa. Voisi todeta, että ei demaripomojen siunaamat jättipalkkiot saaneet tänään tukea edes omilta kansanedustajiltaan ja toisaalta kiitosta hallitus sai runsaasti mm. lähes kaikkien etuuksien indeksiin sitomisesta ja myös merkittävistä tasokorotuksista mm. takuueläkkeestä ja tasokorotuksista lapsilisiin ja pienimpiin etuuksiin. Ja kyllä kiitosta myös opintotuen parantamisesta vaikka kiveksi kenkään jää vielä opintorahan indeksiin sitominen. Mutta se tavoite ensi hallitusohjelmaan ja duunia tulemme sen toteuttamiseksi tekemään jo nyt. Jatketaan siis.

 

 

Kommentit