Tiistai, 15.03.2011

Blogi, tiistaina 15.03.2011

Uutiset kertovat Japanista entistä huolestuttavampia tietoja. Kuolonuhrien määrä nousee ja edelleen kadoksissa tuhansia jos ei jopa kymmeniä tuhansia ihmisiä. Ja samaan aikaan uusien järistysten pelko on suuri. Huolestuttavaa on myös maan ydinvoimaloista kantautuvat tiedot. Yöllä sain tietoa uusista ongelmista, räjähdyksistä ja vaarallisesti kohonneista säteilyarvoista. Tilanne näyttää todella pahalta.

Ben Zyskowicz kommentoi Suomessa käytävää keskustelua Iltalehdessä aamulla toteamalla, että ”Osoittaa aika halpamaista suhtautumista, jos yrittää tästä aiheesta vääntää itselleen vaaliasetta. On sattunut ympäristökatastrofi, josta sadat tuhannet ihmiset ovat kärsineet.”

Itse toivon myös malttia nyt ja ennen kaikkea kaikkea tukea ja rauhaa Japanille ison katastrofin kanssa. Kun nyt tilanne on saatu tasaantumaan on syytä käydä keskustelu ja jo nyt meilläkin tehdään toimenpiteitä asioiden suhteen. On hyvä, että tutkitaan ja vahvistetaan turvallisuutta entisestään. Mutta ei politikoida tällaisella tragedialla.

Tänään eduskunnassa viimeinen istuntopäivä tällä kaudella. Neljän vuoden suururakka tullee näin päätökseen ja on aika kääntää katsetta tulevaan. Itse olen todella tyytyväinen omaan ensimmäiseen kauteeni. Olen saanut hyvän aseman puolueessamme ja erinomaisen aseman kokoomuksen eduskuntaryhmässä ja olen vakuuttunut, että tästä on hyötyä seuraavalla kaudella koko Hämeelle jos te niin päätätte äänestysuurnilla. On ollut upea lukea lehdistä miten kokeneet poliitikot ovat nostaneet minua jo ministerihissiinkin. Itse sanon näille keskusteluille ”rauhallisesti, rauhallisesti”. Ei mennä asioiden edelle ja katsotaan rauhassa mitä vaalit tuovat puolueelle ja itsellenikin. Mutta tottakai tällaiset arviot kovan luokan johtajilta lämmittävät mieltä. Ne kertovat varmasti parhaalla mahdollisella tavalla siitä, että olen tehnyt ainakin jotain oikein ja minut on huomattu ja pantu merkille.

Ehkä samaa kertoo myös Linjan Suosittelijat -sivun yli 40 julkista suosittelijaa. Listalla on eri puolueista vahvoja vaikuttajia. Mukana mm. SDP:n Raakel Hiltunen ja vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja Martti Korhonen. Eli arvostusta olen saanut myös puoluekentän joka puolelta. Sekin antaa intoa ja tarmoa entisestään.

Kurkatkaapa tuo ryhmä netistä: www.timoheinonen.fi/suosittelijat. Niin ja samalla yksi näiden eduskuntavaalien suurin julkinen tukiryhmäkin. Se löytyy taasen samasta sivustosta osoitteesta: www.timoheinonen.fi/linjantukijat. Tavoitteena koko vaalien suurin tukiryhmä ja sitä kohden tällä tahdilla hyvää vauhtia mennäänkin. Jos sinäkin haluat mukaan niin liity ihmeessä. Olet sitä kautta suureksi avuksi.

LIITY TUKIRYHMÄÄN: www.timoheinonen.fi/liity.

Nyt suuntaan Helsinkiä kohden. Neljä vuotta tahkottu Hämeen ja Helsingin väliä ja toivottavasti tämä duuni jatkuu. Sinä päätät.

Tukiryhmään liittyneitä:

395. Tuomo Hannonen, ralliautoilija, co-driver, Jyväskylä
396. Juha Repo, Kytäjä Golf toimitusjohtaja, rallin MM-sarjan kartanlukijalegenda, Hyvinkää
397. Juho Annala, konstaapeli, ralliautoilija, Lapua

398. Jouni Ampuja, ralliautoilija, Valkeala
399. Sari Seppälä, opiskelija, Loppi
400. Inga Nurmi, keittiötyönteijä, Riihimäki
401. Perparim Hetemaj, jalkapalloammattilainen, Italia
402. Mehmet Hetemaj, jalkapalloammattilainen, Italia
….

 Pitkä päivä eduskunnassa pikku hiljaa kohti päätöstä. Tukiryhmä rikkoi juuri hetki sitten 400. tukijan joukon julkisessa Linjan Tukijat -ryhmässä. Kiitokset teille kaikille mukaan lähteneille ja onnittelut Ingalle. Katsotaanpa lukeeko Inga tätä blogia. Laita mulle Inga viestiä niin saat pikku palkinnon rajan rikkomisesta.

Tänään myös kiitin hämeenlinnalaista Daria Zolotovaan FB-kaveruudesta. Hän oli nimittäin 3000. kaverini Facebookissa aikanaan ja tänään hän sai pienen lahjan siitä. Eikös ystävyydestä kannata aina silloin tällöin kiittää. Mielellään vaikka joka päivä. Daria on upea nuori. Hän aikanaan muutti perheensä kanssa Venäjältä Suomeen ja tuli sitten ammattistarttiluokkansa kanssa vieraakseni eduskuntaan. Sen jälkeen pyysi FB-kaveriksi ja näin se eteni. Nyt nuori miettii tulevaisuuttaan ja edessä joko venäjän tulkin opinnot tai kosmetologikoulu. Tsemppiä Darialle.

Mutta sitten päivällä vielä hieman nauhoituksia eduskunnassa, pari haastattelua ja vielä yksi eduskuntatyökin. Juuri jätin esityksen hallitukselle E-kirjojen saamisesta kirjastojen lainauksen piiriin. Meillä Suomessa sellainen erikoinen tilanne, että E-kirjoja ei oikeastaan mistään saa lainattua ja se pitäisi nyt hoitaa kuntoon. Tuo kirjallinen kysymys löytyy pian kotisivuiltani eduskuntatyö-sivun alta.

Mutta nyt jo nippu äänestyksiä takana ja myös hevosalan tutkijoiden tapaaminen ja pian odottelemme sitten välikysymysäänestystä täällä talolla. Hieman on muuten rakkaat blogini lukijat haikea olo. Tulevaisuus niin kovin hämärässä.

….

Kello 23.16 ja juuri eduskunnasta kotiin. Tällä vaalikaudella viimeistä kertaa. Hyvällä mielellä suljin hyttini oven viimeisen äänestyksen jälkeen. Olen parhaani tehnyt ja nyt katsotaan mihin se riittää. Hymyilytti hieman tuo vasemmistoliiton tämän päivän välikysymys. Jos hallitus olisi siinä kaatunut niin edessä olisi ollut ennen aikaiset vaalit, mutta tosin vasta kaksi viikkoa nyt jo sovittuja vaaleja myöhemmin. Sellaista se pelaaminen joskus on.

Mutta hallitus sai vahvan valtakirjan tänäänkin ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Kiitokset teille kaikille mukana olosta ja kiitos tsempistä jatkoon. Nyt pääsen minäkin vaalikentille. Täysillä kohta.

Lisää tukiryhmään:

Antti Harju, CNC-koneistaja, Jokamiesluokan moninkertainen Suomenmestari 

 

Kommentit