Tiistai, 15.02.2011

Blogi, tiistaina 15.02.2011

Kiitos kaikille syntymäpäiväonnitteluista. Ennen kuin Facebookia ehdin edes selaamaan niin siellä oli jo yli 365 onnittelijaa eli jokaiselle päivälle ainakin yksi. Joka päivähän tässä onneakin tarvitaan. Kiitos teille paljon.

Tänään syntymäpäivienkin kunniaksi Vaalistartti Hämeenlinnassa Tawastia Bankissa klo 18 alkaen. Riihimäellä upea ja yllätysten siivittämä startti sunnuntaina ja toivotaan samaa tältä illalta Hämeenlinnasta. Tervetuloa mukaan.

Valiokunnat jo eduskunnassa takana ja muutamia asioita jälleen eteenpäin kohti lopullista ratkaisua. Näin pitää ollakin sillä enää muutama viikko aikaa työt kasaan laittaa. Näyttää siltä, että osa asioista ei ehdi mm. perustuslakitsekkauksesta takaisin ja siksi raukeavat ja jäänevät uuden hallituksen uudelleen pohdittaviksi. Muutamalle laille oikeastaan itse toivonkin näin käyvän. Nyt nimittäin näyttää siltä, että muutama ministeriö haluaa runnoa viime kiireessä läpi huonosti valmisteluja lakeja ja siihen ei pitäisi nyt meidän taipua. Hyvä esimerkki tästä vaikkapa jätelain kokonaisuudistus. 

Hetki sitten kävin pitämässä Kokoomuksen kommenttipuheenvuoron Vasemmistoliiton ympäristöohjelman julkistamistilaisuudessa. Itse korostin puolueemme ympäristöasioiden perusfilosiaa eli sitä, että meidän tulee luoda ohjauskeinoja ja sääntöjäkin jotka kannustavat meitä ympäristöystävälliseen toimintaan ja vähentämään ympäristölle haitallista toimintaa. Esimerkkinä voisi mainita vaikkapa vihreän työllistävän verouudistuksen jota haluamme edelleen jatkaa. Nostin esille myös yksilön ja ennen muuta vastuullisen yksilön roolin tässä asiassa ja tärkeänä asennekasvattajana koulumme ja jo myös varhaiskasvatuksen. Sitten korostin sitä, että jaettavan ja käytettävän ympäristötiedon pitää olla aina luotettavaa niin että niiden kautta tehtyjen ratkaisujen ovat ne sitten päätöksiä täällä tai kodin tasolla voi jokainen luottaa vaikuttavan aidosti ja oikeasti ympäristöön. Ja lopuksi linjasin, että kokoomus haluaa luoda ekotehokkaan yhteiskunnan, jossa ympäristöstä ja luonnosta huolehtiminen on meidän kaikkien elämän laadusta ja edellytyksistä huomioimista.

Nyt sitten ennen täysistuntoa vielä lukiolaisten asioiden pariin. Tämä minulle nyt yksi kärkiteema.

….

Hieno ilta Hämeenlinnassa. Vaalistarttikiertueemme oli tänään Hämeenlinnassa ja Tawastia Bankin alakerrassa kivasti väkeä ja erinomaista keskustelua. Oli mukava huomata, että paikalle tuli paljon sellaista väkeä jotka olivat mainokseni lehdestä bonganneet ja myös väkeä jotka olivat löytäneet minut vaalikoneen kautta. Sieltä sitten tie oli vienyt nettisivuille ja nyt sitten vaalistarttiin. Kiitokset Hämeenlinnan startista ja sen järjestelyistä Hämeenlinnan teamille Meri-Tuulia Huurresalon ja Anni Puntilan johdolla. Aktiivisia kokoomusnuoria ja innokkaita tekijöitä ja tänäänkin kiva tilaisuus. Samalla sovimme jo tulevastakin ja monenlaista luvassa.

Syntymäpäiväni sai tänään myös surullisen sävyn, kun Afganistanista kantautui viesti, että suomalainen sotilas oli saanut surmansa tienvarsipommin räjähdettyä. Viesti pysäytti ja järkytti. Osanottoni uhrin läheisille ja kaikille joita tapahtuma on koskettanut ja järkyttänyt. Toivotaan, että Afganistaniinkin saadaan jossain vaiheessa rauha ja normaali elämä palaamaan. On surullista, että tällaisia uutisia maan epävakaus tuo meille ja ympäri koko maan.

 

Kommentit