Maanantaina, 14.02.2011

Blogi, maanantaina 14.02.2011

Hyvää Ystävänpäivää kaikille blogini lukijoille ja seuraajille. Ystävyys on sellainen arvo mitä Suomi tarvitsee aina. Silloin kun meillä menee hyvin, mutta ennen muuta silloin kun on vaikeaa. Sellainen kivijalka mihin rakentaa ja sellainen aidanseiväs mihin nojata. Olen varma, että yhteiskunnassa missä on enemmän ystävyyttä on myös enemmän hyvinvointia. Välittämistä.

Mutta tänään siis erityinen ystävänpäivä. Kaikille teille hyvää ystävänpäivää ja annetaan tänään ystäviemme tuntea, että heillä on ystävä.

Mistä sinä tunnet ystävän?

Eilen illalla minä koin niin ja monta monta kertaa. Vaalistarttimme Riihimäellä onnistui yli odotusten. Väkeä oli iso ravintola täynnä ja tunnelma juuri sellainen mitä sen pitää olla. Päällimmäisenä innostus ja halu tehdä yhdessä ja joukkueena ja vahva tuki minun työlle. Se auttaa jaksamaan. Kiitos vielä kerran eilisestä.

Huomenna sitten Vaalistartti Hämeenlinnassa. Tervetuloa mukaan sinne!

Tänään aamusta Lopen kunnantalolle kuntamme johtoryhmän kokoukseen. Haluan kunnanhallituksen puheenjohtajana olla aktiivisessa yhteydessä myös kuntamme virkamiesjohtoon ja tätä kautta se maanantaisin onnistuu parhaiten. Ja tulen myös avaamaan joitakin uusiakin tekemisen ja yhteistyön malleja kuntamme työntekijöiden kanssa. Sieltä se nimittäin kumpuaa kunnankin menestys. Osaavasta ja motivoituneesta työntekijästä – työntekijöistä.

Illalla sitten ensimmäinen kunnanhallitus puheenjohtajana ja sitä ennen ryhmäkokousta ja sen semmoista. Ja päivällä vielä ystävänpäivä kahvit Cafe Feeniksissä kello 12. Tulkaahan kupposelle kuumaa.

Riihimäelle hieno Ystävänpäivä. Väkeä liikkeellä paljon ja kahviseuraa ja juttuseuraa riitti. Kiitos kaikille. Nyt jo takaisin Lopella missä aamulla päivän aloitimmekin kuntamme johtoryhmän kokouksella. Haluan hieman uudistaa kuntamme toimintatapoja näissä ja yritän itse olla helpolla ja hyvin tavoitettavissa myös näiden osalta. Hyvää keskustelua olikin ja mielenkiintoisia valmistelussa olevia asioita. Isoja juttuja eteenpäin. Sitten hieman palaveria Sajaniemen Taidemäen uudesta hankkeesta ja kunnan roolista siinä ja nyt siis jo takaisin kotona.

Kohta sitten kunnanhallitusryhmään ja kunnanhallitukseen. Ensimmäinen Lopen historiassa minun johdolla. Uudistetaan sitäkin hieman.

Kello 21.12 ja juuri kotiin. Kunnanhallituksen jälkeen ajelin vielä Riihimäelle Kokoomus Kuuntelee -tapahtumaan Cafe Feeniksiin. Kunnanhallitus todella pitkästä ja laajasta listasta huolimatta läpi varsin ripeästi ja hyvien keskustelujen jälkeen. Henki tuntui tutun hyvältä ja yhtenäiseltä ja ainakin minulle jäi uutena kunnanhallituksen puheenjohtajana erittäinkin hyvä fiilis ensimmäisestä kokouksesta.

Tänään päätimme mm. laittaa auki kunnanjohtajan paikkamme. Tehtävää nyt vuoden määräaikaisella sopimuksella hoitaa hallintojohtajamme Karoliina Viitanen ja nyt kevään aikana teemme päätökset sitten kuntamme johdon jatkosta. Tällä kertaa halusimme laajentaa myös valinta- tai haastatteluryhmää kattamaan myös valtuustomme kaikki ryhmät ja uskon sen tuovan hommaan entistä laajemman yhtenäisyyden. Paikka huomisesta avoinna kuukauden ja katsotaan sen jälkeen askelmerkkejä eteenpäin.

Tänään myös päätimme vuokrata Sajaniemen vanhan koulun uudelle Sajaniemen Taidemäki ry:lle nimellisellä yhden euron kuukausivuokralla. Yhdistys ottaa talon ylläpitokustannukset nyt kontolleen ja näin saamme talon aivan uudenlaiseen aktiiviseen käyttöön. Hankkeen vetäjä Anne Malin on tehnyt erinomaista työtä ja ainakin itse uskon, että nyt talolla ja koko Sajaniemen Taidemäellä on mahdollisuudet nousta aivan uudenlaiseen rooliin ja kukoistukseenkin. Kannattaa tutustua hankkeeseen ja mennä paikallekin katsomaan kun erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia sinne tulee. Hieno juttu.

Kunnanhallituksen listalla myös paljon muita isoja ja pienempiä asioita mm. kuntamme uusi viestintä- ja tiedotusohje ja myös useampi tonttikauppakin. Nyt Launosten Marjarinne alkaa vetämään odotetulla tavalla ja uskon, että kevään mittaan saamme vielä lisääkin kauppakirjoja hyväksyttäväksi. Alueeseen kannattaa tutustua paikanpäällä ja tonttikartat löytyvät myös nettisivuiltamme Marjarinne. Lista löytyy netistä www.loppi.fi ja mielelläni siihen liittyviin kysymyksiinkin vastailen niin kuin jatkossakin.

Talouden näkökulmasta kuntamme uusi vuosi on startannut hyvässä vireessä. Nyt vain täytyy tehdä työt hyvin ja ainakin itse uskon, että tästä vielä hyvä tulee. Hyvällä yhteistyöllä ja sitoutumisella.

Mutta nyt iltapuhteet ja huomenna uuteen eduskuntaviikkoon. Niin ja huomenna illalla sitten Vaalistartti Hämeenlinnassa Tawastia Bankissa klo 18. Tervetuloa mukaan.

 

Kommentit