Tiistai, 15.01.2008

Blogi, tiistaina 15.01.2008

Juuri puhelin piippasi tuoreen tiedon merkiksi. Se kertoi, että KHO on hylännyt Sipoon lounaisosien Helsinkiin liittämistä koskevat valitukset ja näin noin 30 neliökilometrin suuruinen alue Sipoota liitetään Helsinkiin. Ennakkotiedon mukaan Sipoo oli jo ilmoittanut, että jos se häviää tämän kiistan niin se aloittaa samantien neuvottelut maanhinnasta. Merkittävä asia jolla varmasti myös ennakkotapauksen piirteitä. Itse toivon, että tällaiset pakkoliittämiset ja alueiden pakkoleikkaamiset eivät tulisi tavaksi tai eivät olisi edes tarpeen. Toivotaan, että ainakin kuntaliitosasioissa löytyisi joustavia ratkaisuja esimerkiksi sallien tulevaisuudessa vesiraja tai luopuen tuosta yhteisestä rajapakosta kokonaan. Onko se välttämätöntä?

Aamulla kuuntelin radiosta pääministeri Vanhasen USA:n vierailusta. Upea ohjelma pääministerillämme ja tärkeitä kontakteja jotka nyt ovat selkeästi toimivalla tasolla. Samaan aikaan ulkoministerimme hoitaa asioita Venäjän suuntaan ja suunnittelee mm. matkaa Afganistaniin ja valmistelee ulko- ja puolustusministerien Skandinaavia-tapaamista. Monessa suunnassa siis ollaan aktiivisia ja juuri tällaista ulkopoliittista aktiivisuutta maamme on kaivannut ja ansaitsee. Meillä myös paljon annettavaa tässä työssä.

Itselläni tänään työpäivä Helsingissä. Kohta siis matkaan.

….

Vauhdikas päivä ollut. Nyt en viitsi mitään eduskunnan hiljaisuudesta kirjoittaa 🙂 No mutta työt tehty. Kiitokset myös palautteesta koskien Eduskunnan Yksityiskohta -kuvia. Jatketaan taas. Tuossa tämän vuoden ensimmäinen eli Eduskunnan istuntosalin puhelinkopit. Niitä muuten edelleen käytetään ja joku siellä nettiäkin käyttää.

Tänään lehdet olleet myös aktiivisia. On kysytty mielipiteitä eri asioihin ja pidetään ne nyt salassa kunnes lehdet tulleet. Myös tekemäni toimenpidealoite koskien hevosenlannan polton sallimista ilman jätteenpolttolaitteita on saanut hyvin huomiota. Asia ollut esillä mediassa ja hyvä niin. Sillä on aivan uskomaton tilanne, että meillä ei tätä energiavarastoa voida hyödyntää, kun samojen EU-säädösten alla elävissä mm. Saksassa ja Ruotsissakin homma toimii. Eihän saa mallioppilaana-olosta jälleen kärsi tavallinen pienenmaan kansalainen?

Kello 20.37 ja juuri hetki sitten kotiin Lopen kokoomuksen hallituksen järjestäytymiskokouksesta ja kokoomuslaisten kunnallisvaalitapaamisesta. Esillä järjestäytymisen lisäksi siis lähestyvät kuntavaalit ja täytyy todeta, että nyt kun itse valmistaudun neljänsiin kunnallisvaaleihin ja kolmansiin puheenjohtajana niin ei koskaan ennen ole tilanne ollut tällainen. Tänäänkin kokouksessa oli mukana yksi uusi mukaanlähtevä loppilainen, joka itse otti yhteyttä ja halusi mukaan vaikuttamaan kotikuntansa asioihin. Samaan aikaan olen yhden uuden nuoren kanssa käynyt sähköpostivaihtoa ja kiinnostus Lopen asioihin on suurta. Olen tyytyväinen.

Kommentit