Keskiviikko, 16.01.2008

Blogi, keskiviikkona 16.01.2008

Eilen illalla kaikki mediat huusivat Arja Alhon suulla, että ”Eroa Heinäluoma!” Oman puolueensa puoluesihteeri Maarit Feldt-Ranta on Alhon mukaan ”historiasta täydellisen tietämätön politrukki”. Aika kovaa tekstiä. Lueskellessani näitä juttuja todellakin mietin ja toivoin sitä, että omassa puolueessani ei koskaan ajauduttaisi tällaiseen tilanteeseen. Ehkä vaikeita aikoja on joskus ollut ja varmasti tuleekin joskus, mutta toivon, että ei tuollaista tuuliajoa ja Tappara-kirveen heittoa. En tiedä ketä tuollainen enää palvelee, jos puolue on ajautunut tällaiselle tasolle.

Mm. Iltalehden kotisivut julkaisivat otteita entisen SDP:n ministerin ja kansanedustajan Arja Alhon kommenteista, joissa kokenut poliitikko mm. vaati Heinäluomalta ”poikkeuksellista solidaarisuutta SDP:tä ja arvojamme kohtaan”. Alho toivoi Heinäluoman ilmoittavan tekevänsä ”puolueen uudistumisen mahdollistamiseksi”. Samalla Alho ilmoittautui Erkki Tuomiojan kannattajaksi ja vaati neuvoa-antavan jäsenäänestyksen järjestämistä puoluejohtajan valinnasta. Vaatimus on sama jonka Tuomioja itse ilmoitti ehdokkuutensa ehdoksi ja kertoo karulla tavalla siitä luottamuksen ilmapiiristä mikä SDP:ssä tällä hetkellä vallitsee.

Olen siis entistä tyytyväisempi, että omassa puolueessani vallitsee ilmapiiri, jossa arvostetaan sekä uutta nuoruuden intoa ja vuosikymmenten kokemusta. Se ryhmäkokousten tunnelma on sellaista jota mielelläni kuvailisin, mutta sen ymmärtäminen vaatii mukanaoloa. Se toimii. Kiitos siitä puheenjohtajallemme, Niinistölle, Kanervalle, Salolaiselle, Orpolle, Koskiselle, Virkkuselle – 50 erilaiselle kansanedustajallemme – joilla kaikilla yhteinen tavoite – entistä parempi Suomi.

Sosiaali- ja terveysministeriö on valmistellut lainmuutosta, joka antaisi turvaa internetin rahapeleissä hävinneille. Tänään julkaistaan nettipelaamista koskeva selvitys ja jo valmistelussa kuulemma oleva laki mahdollistaisi jopa rahojen perimisen takaisin oikeusteitse. Maksajaksi voisi joutua esimerkiksi pelin tarjoaja tai luottokorttiyhtiö tai jopa rahat voittanut pelaaja. No mitä tästä seuraisi. Uusittava arpajaislaki pakottaisi ulkomaiset pelientarjoajat estämään suomalaispelaajien pääsyn mukaan peleihin – luonnollisesti. Niinpä. Tuntuu varsin erikoiselta. Itse en tällaisen holhousyhteiskunnan kannalla ole. Ole itse puhunut nettipokerin kehittämisestä ennemmin kuin sen kieltämisestä. En usko, että kielto edes onnistuisi nettimaailmassa. Minusta maassamme tulisi pokerinpelaamista ja sen kulttuuria ennemminkin kehittää ja katsoa vaikkapa tässäkin asiassa länsinaapuriin. RAY:n tulisi minusta toimia asiassa muullatavalla – tulla 2000-luvulle – olla vastuullinen. Ruotsi lähti mukaan tähän päivää ja heidän Svenska Spelin pokerihuone keräsi vajaassa vuodessa perustamisensa jälkeen hyvän suosion. Pelaaminen tuli maan omaan valvontaan ja vajaassa vuodessa peli tuotti Ruotsin kassaan kymmeniä miljoonia euroja. Ne valuvat nyt meillä ulkomaille ja uhkaavan kiellon myötä en usko tämän tyrehtyvän.

On totta kuitenkin, että peliriippuvaisten ja lasten suojelemiseksi rahapelien suhteen on kehitettävä uudenlaisia keinoja ja mahdollisuuksia. Ennen muuta verkossa tapahtuma pelaaminen on valvonnankannalta vaikeaa, mutta uskon, että Ruotsin mallin myötä tämäkin asia hoituisi osaltaan kuntoon. Olen asiasta puhunut jo muutamien asian kanssa toimivien kansanedustajien kanssa ja työtä on syytä jatkaa.

….

Päivä jälleen takana. Juuri hevostallilta kotiin ja tekikin jälleen hyvää sekä mielelle että kropalle. Joulukuun estejuttujen jälkeen jälleen olemme palanneet juurille ja tätä se ratsastus on – pieniä askelia. Tänäänkin haimme vain niitä muutamia hyviä askelia käynnissä ja ravissa ja sitten loppuna hieman väistätyksiä. Hevosasiat muutenkin näkyneet päivässäni mukavasti. Toimepidealoitteeni hevosenlannan polton sallimiseksi ilman jätteenpolttoon vaadittavia laitteita on kerännyt hyvin huomiota ja tänään mm. Maaseudun Tulevaisuus oli asiaa uutisoinut. Myös sähköpostissa aloitteeni on näkynyt ja tänään mm. yksi kohtuullisen isokin yritys oli asian tiimoilta yhteydessä ja toivotti tsemppiä asianhoitoon. Heilläkin oma talli ja se tarjoisi kasvihuoneille valtavan energiavarannon ja alueella myös paljon muita talleja, joilla nyt lantaongelma, joka muuttuisi tällä tulkinnalla lantahyödyksi. Katsotaan miten asia etenee ja toivotaan todella, että tulkinnat ovat samoja EU:n sisällä. Sitä ne eivät nyt ole.

Tänään päivä Helsingissä töiden ja asioiden parissa. Vaikka nyt ei täysistuntoja olekaan niin yllättävän vauhdilla nuo päivä tuppaavat menemään. Huomiseksi sain kutsun Lopen Työmyllyn avajaisiin. Muuten päivässä hieman enemmän nyt joustoakin. Joskus hyvä niinkin.

Kommentit