Tiistai, 14.11.2006

Blogi, tiistaina 14.11.2006

Kuunnellaan! Tänään kokoomus julkistaa oman ensimmäisen askeleen kampanjastamme. Puolueemme johto kiertää nyt jo marras-joulukuussa kaikissa vaalipiireissä ja presidentinvaaleissa huiman suosion saaneet vaalikahvilat saavat jatkoa. Kahvila Korva. Kiertueen ja kenttäkahviloiden lisäksi kokoomuslaiset ovat korvat auki myös netissä ja Korva-puhelimen päässä. Kannattaa siis käydä katsomassa myös uudet kampanjasivut www.kokoomuskuuntelee.fi. Itse jo ilmoittaudun Pääministeriklubiin. Sekin onnistuu uusilla sivuilla.

Uutta siis Suomessa – Puolue jolla on korvat! Tämä slogan sopii hyvin.

Aamu ja nyt kello 17.15. Juuri ylös ja kohta jo toimistolle töihin. Tämän vuoden viimeiset suuremmat työkeikat vaativat taustatyötä. Suurimpana Pohjoismaiden ainoa vuosittainen autonäyttely Helsinki Motorshow, minkä pää- ja messujuontajana toimin viime vuoden tapaan. Upea neljän päivän urakka kuun vaihteessa. Muutamia pienempiä juontotöitä vielä loppuvuodessa ja muutama enduro-ohjelma eli töitä saa vielä paiskia.

Tänään aamupäivällä jo menen Hämeenlinnaan. Verenluovutus ensin ja sitten Aulangolle. Talousseminaarissa erittäin mielenkiintoinen alustajaryhmä Suomen Pankin pääjohtajasta Erkki Liikasesta aina MTV3 Oy:n päätoimittaja Merja Yli-Anttilaan. Itse odotan mielenkiinnolla ETLA:n tutkijan Hannu Kasevan Suomen talouden tulevaisuuden näkymiä käsittelevää esitelmää ja Tampereen kaupunginhallituksen puheenjohtajan Timo P.Niemisen alustusta kuntien elinkeinopolitiikasta ja yrittäjäkasvatuksesta. Seminaari alkaa kello 12.00 ilmoittautumisella jne.

Illalla kello 18.30 Lopella sitten Lopen kokoomuksen syyskokous ja keskustelutilaisuus Kunta- ja palvelurakennehankkeesta ja talousalueemme kuntaliitosselvityksestä. Alustaja silloin Riihimäen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kai Heimonen ja itse tuo tuossa keskustelussa esille maaseutukunnan erityisasemaa. Tilaisuuden keskusteluosuus alkaa noin 19.30 ja silloin voi vielä hyvin tulla paikalle vielä varsinaisten kokousasioiden jälkeenkin. Tilaisuus on kaikille avoin yli puoluerajojen. Voisi sanoa, että tervetuloa jos olet eri mieltä, samaa mieltä tai jotain siltä väliltä!

Aamun uutiset kertoivat, että seurakuntavaalien äänestysprosentti näyttää jäävän valtakunnallisesti noin 14:ään. Tämän hetken tiedon mukaan äänestysaktiivisuus suurissa evankelisluterilaisissa seurakunnissa näyttää kasvaneen, mutta pienemmissä laskeneen. Viime vaalien äänestysprosenttihan oli 14,3.

Kirkkohan teki vahvan äänestysaktiivisuuden kasvuun tähtäävän kampanjan. Valitettavasti se ei siis näytä tehonneen. Seuraavissa srk-vaaleissa äänestämään pääsevät sitten jo myös 16-vuotiaat seurakuntalaiset ja toivotaan, että silloin käyrä nousee ylöspäin. Kirkolla nimittäin tulee olemaan tulevaisuudessakin suuri rooli. Rooli mikä minusta tulee paikallisesti vielä kasvamaankin senioriväestön kasvun myötä. Seurakunnilla tulee olemaan tärkeä rooli vapaaehtoistyössä ja ns. ennaltaehkäisevässä työssä niin ikäihmisten kuin perheidenkin parissa. Tähän itse toivon seurakuntien ottavan entistä aktiivisemman roolin.

Kello 22.28 ja juuri kotiin. Pitkä päivä takana. Aamulla toimistolta ajoin kahdeksitoista Hämeenlinnaan. Kävin Veripalvelussa luovuttamassa verta ja sieltä kiirehdin lounaan kautta Aulangolle Talousseminaariin. Mielenkiintoiset alustukset kaiken kaikkiaan. ETLAN tutkija Hannu Kaseva valotti tilastojen valossa hieman tulevaisuuden talousnäkymiä ja teki mielenkiintoisia keskustelun ja mietinnän avauksiakin mm. veron kevennyksistä. Maikkarin Merja Yli-Anttilan alustus oli minulle tuttua työni kautta. Yli-Anttila puhui tv:n ja median haasteista tänä päivänä ja tulevaisuudessa, mutta vieruskaverini kehuivat saaneensa paljon hyödyllistä uutta tietoa. Hyvä.

Tampereen tuleva pormestari Timo P. Nieminen puhui yrittäjyydestä ja elinkeinopolitiikasta kunnissa ja Tampereen vuoden vaihteen muutoksista. Tamperehan muuttaa organisaatiotaan kovalla kädellä siirtyen tilaaja-tuottaja malliin ja uusimalla myös päätöksenteko-organisaatiotaan varsin radikaalisti. Nieminen sanoi, että hanke ei varmasti etene ilman ongelmia, mutta luotti, että lopputulos on kuitenkin hyvä. Se selviää vasta muutamien vuosien päästä. Mielenkiinnolla jäämme seuraamaan.

Erkki Liikasen alustusta en aikataulun venymisen takia ehtinyt kuuntelemaan. Kyllä sitten harmitti ja paljon. Vain nopeasti miehen ehdin tavata. Olisi ollut äärimmäisen mukava kuulla pääjohtajaa, mutta nyt jouduin lähtemään Lopelle kun olimme sopineet kokouksen illaksi ja sitä ennen oli muutamia asioita vielä hoidettavana. Kiire tuli nytkin, kun lähtöä yritin venyttää loppuun asti. Tällaista se joskus on.

….

Illalla Lopen kokoomuksen syyskokous valitsi minut jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana vuonna 2007. Olen toiminut kokoomuksen puheenjohtajana vuoden 2000 keväästä alkaen ja vuodet ovat olleet opettavaisia ja hienoja. Mielelläni siis jatkoin. Hallitukseen valittiin varapuheenjohtajaksi Samppa Jaro, sihteeriksi Jarno Hatakka, taloudenhoitajaksi Johanna Nikkola ja jäseniksi Ritva Heikkilä, Saija Grönholm ja Juhani Rautiainen. Hyvä ryhmä minkä kanssa yhteistyössä kunnan ja seurakunnan valtuustoryhmien kanssa on ilo yhteisiä asioita eteenpäin. Toivotaan, että hyvä yhteishenki ja avoimuus jatkuu ryhmissämme ensi vuonnakin.

Syyskokouksen yhteydessä luovutettiin lisäksi kokoomuksen harrastusmerkkejä. Kymmenen vuoden työstä puolueen hyväksi palkittiin Valkoisella Leijonamerkillä Riitta Nylund, Ritva Heikkilä ja minä. Kiitos puoluehallitukselle! 5 vuoden kokoomustyöstä palkittiin Juhani Rautiainen, Kari Maunula, Jarno Hatakka ja Antero Pesonen.

Kokouksen jälkeen Riihimäen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kai Heimonen kertoi Kunta- ja Palvelurakennehankkeen etenemisestä seutukunnallamme ja talousalueellamme. Mielenkiintoinen puheenvuoro mieheltä, joka on alueemme luottamushenkilöistä syvimmällä ja parhaiten perillä siitä missä tässä yhteistyöhankkeessa mennään. Uskon ja tiedän, että Kaitsun johdolla hanke etenee hyvin ja tasa-arvoisesti vaikka täällä alueen maalaiskunnassa haluammekin tarkkaan nostaa esille maaseutualueiden palveluiden selvittelyn. Kaitsu lupasi, että selvityksessä saamme vastauksia esittämiimme kysymyksiin mm. siitä mitkä palvelut ja missä laajuudessa säilyisi maaseutukunnissa mahdollisen suurkunnan syntyessä. Lisäksi haluamme vastauksia maapolitiikan kysymyksiin. Nyt kello jo 22.43 ja aika kiittää antoisasta päivästä ja vetäytyä sänkyyn.

Kommentit