Tiistai, 14.08.2007

Blogi, tiistaina 14.08.2007

Eilinen kunnanhallituksemme aiheuttaa edelleen keskustelua. Tänään muutama yhteydenotto jo Riihimäeltä koskien kuntiemme välistä yhteistyötä ja tulevia haasteita. Toivotaan, että löytyy hyvät urat mitkä palvelevat ennen muuta kuntalaisia ja palveluitamme. Myös ensi viikon ministeriryhmämme kokous Hämeessä on aiheuttanut hyvää kiinnostusta. Onhan se todellakin hienoa, että saamme Hämeeseen lähes puolet maamme ministereistä ja vielä valtiovarainministerimme ja puheenjohtajamme Jyrki Kataisen erityisesti Riihimäen seutukunnan tilaisuuteen. Graniitin aukiolle Riihimäelle lupa odottaa ensi tiistaina hyvin väkeä. Toivotaan, että sää sallii ja näemme siellä. Näemmehän?

Ei ollut Lotto-voitto minulla 🙂 Eilen levisi tieto, että 2 miljoonan kuponki on jätetty Lopen R-kioskille. No hieman mahanpohjasta otti, kun en oikeastaan koskaan lottoa, mutta nyt sitten olin juuri käynyt lapun täyttämässä tai siis pari riviä. Ne kuitenkin tyhjiä. Katsotaan kenellä auto vaihtuu 🙂

Tänään Joentaan kylän päivää vietetään. Kunnantalolla on tilaisuus hämäläiseksi kyläksi valitun Joentaan kylän kunniaksi ja olikin mukava saada tilaisuuteen kutsu. Illalla sitten perinteiset Hippo-kisat Lopen urheilukentällä. Eli liikkeelle.

Kello 20.54 ja juuri kotiin. Aamusta ensin kirjoitustöiden pariin ja sitten kunnantalolle. Sain kutsun Joentaan kylän onnittelukahville ja täytyykin todeta, että oli oikein mukava ja lämminhenkinen tilaisuus. Kyläaktiivit toivoivat, että kunta osaltaan hyödyntäisi kylän Vuoden hämäläinen kylä -titteliä markkinoinnissaan ja niin sovimmekin. On hyvä, että elävää maaseutuamme mainostetaan ja ”hyödynnetään”. Kyliin on aidosti halua ja haja-asutusalueen tontteja kannattaa hyödyntää aiempaa huomattavasti paremmin. Uskon, että tontteja on paljon ja halukkaita myyjiäkin. Tilannetta kannattaa nyt siis selvittää. Samalla kutsuin Joentaan kylänväen Eduskuntaan vierailulle. Etsitään syksyyn siis sopiva ajankohta.

Kunnantalolta sitten Riihimäelle. Valmistelemme ensi viikon Kokoomuksen ministeriryhmän vierailua ja tänään mm. selvittelyssä ohjelmaa ja myös teltta-asiaa. Myös jakomainokset saimme tänään painosta ja tottakai Riihimäellä kun käy niin Kulmakonditoriassakin tuli pyörähdettyä. Sitten ilta Lopen Osuuspankin Hippokisoissa. Jälleen useampi sata piskuista ja hieman isompaa juoksijaa mukava leppoisassa iltakisassa ja tuplaten tai triplaten sitten äitejä, isiä, kummeja ja mummeja ja vaareja ja muita. Kiva ja onnistunut tapahtuma. Nyt jo 26. kerta kun Lopella Hippoiltiin ja tänäänkin muutama kisaennätys ja ennenkaikkea kymmeniä ja kymmeniä upeita urheilusuorituksia. Ne tässä jutussa tärkeintä. Reipas liikunta ja yhdessäolo. Oli myös hienoa, että 800 metrin Suomenmestarimme Mikko Lahtio ehti paikalle, kuten myös enduron MM-sarjassa mestaruutta jahtaava Marko Tarkkalakin. Nimmarit tekivät kauppansa. Nyt kuitenkin nukkumaan. Huomenna tiukka päivä seutuasioiden parissa. Aamusta heti talousalueen johtoryhmän kokoukseen Hausjärvelle. Toivotaan, että jotain läpimurron merkkejä edes saisimme. Toivotaan.

Kommentit