Keskiviikko, 15.08.2007

Blogi, keskiviikkona 15.08.2007

Opetusministeri Sari Sarkomaa on vaatinut minusta aivan oikein yliopistojen perusrahoituksen tason korottamista 50 miljoonalla eurolla. Olemme tämän puolesta puhuneet yhtenä rintamana ja eilen rintamaamme liittyi myls kokoomusopiskelijat. Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Jussi Salonranta totesi eilen, että tasokorotuksen tavoitteena tulee olla opettaja-oppilas -suhdeluvun parantaminen. Esimerkiksi viime vuonna yliopistoissa oli yhtä opettajaa kohden jo 22 opiskelijaa. Nyt julkistettu budjettiesitys tosin lupaa myös hyvää yliopistoille, mutta ei tarpeeksi. Valtiovarainministeriön esityksessä esitetään 20 miljoonaa euroa, mutta toivotaan, että tuo korotus saadaan vielä paremmaksi budjettiriihessä. Valtion tiede- ja teknologianeuvostohan on esittänyt yliopistojen toimintamenojen lisäämistä 200 miljoonalla eurolla vuoteen 2011 mennessä.

Tänään jatkamme heti aamusta Hausjärvellä seutukuntamme asioiden jatkovalmistelua. Niin kuin kesällä Uudenmaan Radiossa totesi niin edessä on vaikea syksy, mutta toivottavasti myös läpimurtojen syksy. Esillä tänään tärkeitä yhteistyöhankkeita mm. päälimmäisenä elinkeinovoimavarojen yhdistäminen. Katsotaan eteneekö juna yhtään eteenpäin. Nyt siis Hausjärven Oittiin.

Kello 14.30 ja hetki sitten kotiin. Aamupäivä siis tänään Oitissa. Asioista pitkiä keskusteluja ja erilaisia näkökantoja, mutta se hyvä, että tavoitteet useimmiten yhteisiä. Suurimmat ”erimielisyydet” tai oikeastaan näkemyserot hallintomalleista yms. Valmistelut jatkuvat ja keskustelutkin. Tänään iltapäivä menee töiden parissa vielä tiukasti. Illalla sitten onneksi ratsastustunti jälleen. Mutta nyt mentävä, että asiat tulevat hoitoon.

Ratsutunti tänään nappiin. Pitkästä aikaa. Laukkaharjoituksia ja esteille lähestymisiä. Tästä siis kohti Nekun maljaa, mutta sitä ennen vielä yksi kouluratsastuskilpailu. Nyt hyvä mieli. Huomenna jatkan yritysvierailujen sarjaa. Yritän tässä elokuussa käyttää aikaa tehokkaasti yritysten ja yrittäjyyden parissa ja sitten syksymmällä tarkoitus ottaa kalenteriin muutama päiväkoti ja koulu. Ne antavat parhaan kuvan arjesta ja toiveista ja tarpeista. Mutta huomenna siis Kiipulaan.

Kommentit