Tiistai, 14.07.2009

Blogi, tiistaina 14.07.2009

Sää vaihtelee nyt Suomen kesän tapaan. Eilen eräskin rouva puhui syyskuun myrskyistä ja tänään aamulla ainakin täällä mökillä järvi kimmeltää auringonpaisteessa tyynenä. Tänään aamusta jälleen suoraan Vaahteramäen Ratsastuskoululle. Käynnissä siis se minun tehokkain lomaviikko – viikko jonka jokaisena päivänä saa ratsastella ja nauttia tallin tunnelmasta. Se lataa tehokkaimmin akkujani tulevaan syksyyn. Tänään tarkoitus suunnata sitten ystävän kanssa Helsinkiin hieman hoitamaan asioita ja toivotaan, että sää suosii sitäkin retkeä.

Vaalirahakohu näyttää jatkuvan siis nyt ainakin syksyyn. Eiliseltä päivältä media ja muutenkin odotettiin jotain selvyyttä ja ratkaisuja, mutta niitä ei päivä tarjonnut. Kohu siis etenee askel askeleelta eikä näytä suinkaan etenevän suoraa eteenpäinkään. Tämä tilanne alkaa jo käydä hermoille. Meitä kaikkia kansanedustajia pidetään ainakin ihmisten mielissä ikäänkuin löyhässä hirressä vaikka kyse nyt siis vain keskustan vaalirahoituksesta. Itse olisin odottanut jo lopullista selvitystä ja avointa tilitystä tästäkin tapauksesta, mutta sellaista ei nyt kään haluttu antaa. Ei sinänsä, minun on ollut helppo vastata jokaiseen kysymykseen ja jopa hieman ”pottuiluunkin” vaalirahoituksesta. Itsehän julkaisin koko vaalirahoituksen tulojen lisäksi myös menojen osalta jo heti säädetyssä ajassa keväällä 2007 ja tuo selvitys on ollut siitä asti julkinen ja kaikkien luettavissa myös täällä nettisivuillakin. Eli se löytyy tuolta Vaalirahoitus-sivulta. Mutta siitä huolimatta nyt tarvittaisiin avoimuutta ja rehellisyyttä tämän kohun taittamiseksi ja luottamuksen palauttamiseksi. Toivon, että siihen toimeen tarttuvat nyt parhaat voimat.

…..

Päivä meni todellakin vain nauttien. Aamuinen ratsastustunti tai -aamupäivä meni jälleen aikalailla nappiin ja se antoikin päivää kivasti virtaa. Puolenpäivän jälkeen sitten Helsinkiin kaverin kanssa hieman asioita hoitamaan ja nyt ilta vain ollen ja nautiskellen. Itseasiassa kävin vielä illalla hieman seuraamassa toisen leiriryhmämme harjoituksia. Siitäkin oppii muuten yllättävän paljon.

Kommentit