Tiistai, 14.06.2011

Blogi, tiistaina 14.06.2011

Loppi sai eilen uuden vakinaisen kunnanjohtajan, kun valtuusto valitsi tehtävää määräaikaisesti hoitaneen Karoliina Viitasen jatkamaan tehtävässään. Kiitokset viesteistä ja ”onnitteluista Lopelle” liittyen valintaan. On ollut mukava huomata, että valintaamme on seurattu tarkkaan myös naapurikunnissa Riihimäellä, Hausjärvellä ja Janakkalassakin ja tuli muutamia posteja kauempaakin. Itse olen varman vakuuttunut, että teimme oikean ratkaisun ja olen myös varma, että Karoliina Viitaselle olisi ottajia vaikka missä. Hänenlaisia tekijöitä ja osaajia ei ole paljoa ja kuntakentän kannattaa pitää heistä kynsin ja hampain kiinni. Eli nyt Loppi uudella aikakaudella ja Lopelle samalla historiansa ensimmäinen nainen kunnanjohtajaksi. Sekin hienoa vaikka ei itsetarkoitus minulle koskaan ole ollutkaan. Ja tälläkin kertaa valitsimme tehtävään nimenomaan parhaan.

Aamun kello jo juoksee kohti kahdeksaa. Tänään Säätytalolla jatkuu neuvottelut hallituksen kasaansaamiseksi. Eilen odotetusti ratkaisu talouden isosta kuvasta ja uskoisin, että juuri niin kuin tuossa joku päivä tilannetta täälläkin pyörittelin. Eduskunnassakin tänään täysi härdelli eli ympäristövaliokuntaan ja sitten ulkoasiainvaliokuntaan ja täysistuntoon. Sovitetaan kaikki tälle tiistaille.

Huh mikä päivä. Aikamoinen valiokuntarumba koko päivän ja vääntöä niin sivissä, ympäristössä kuin uav:ssäkin. Ja kun väkeä tänään osittain poissa niin minä poika juoksin ympäri taloa. No kaikki saimme kuntoon ja järjestykseen ja ympäristövaliokunnassa palasimme jälleen myös yhden tärkeimmän kysymyksemme pariin eli miten voisimme osaltamme pelastaa yhteistyä Itämertamme. Ja siihenhän kytköksissä myös valtaosa sisävesistämme eli työ täälläkin auttaa Itämertakin. No tämän asian parissa jatkamme varmasti pitkään ja toivottavasti joskus vielä tuloksetkin näkyisivät kunnolla.

Valiokuntien ja täysistunnon jälkeen olin Tarja Filatovin kanssa Ylen vieraana suorassa puolituntisessa. Aiheenamme tänään Antti Ruonaniemen kanssa pääasiassa Hämeenlinnan OKL ja hieman myös kunta- ja palvelurakenneuudistus. Itse toivon, että nyt kun Tampereen Yliopisto teki itsekkään päätöksensä ja hylkäsi muut alueet ja keskittää kaiken Tampereelle. Nyt katsomme mitä voisimme tehdä Helsingin Yliopiston kanssa. Maamme tarvitsee lähi vuosina yli 2000 uutta opettajaa ja opettajankoulutusta pitää lisätä merkittävästi Tampereen yliopiston alasajon sijaan. Toivotaan, että Helsingin Yliopisto voisi tässä työssä olla mukana ja voisimme heidän johdolla jatkaa Hämeenlinnan OKL:n toimintaan. HY:n kanssahan meillä jo yhteistyötä Lammin Biologisenaseman kautta ja sen myötä he mukana myös HOC:ssakin. Yritetään jos tässä vielä järki voittaisi. Meillä olisi nimittäin maamme vetovoimaisin OKL ja erinomaiset valmiit puitteet ja Normaalikoulu tarjolla. Tätä korttia kannattaa nyt pelata huolella ja tarkkaan. Pidän teidät ajantasalla.

Tänään asia on puhuttanut paljon ja mm. se miten Hämeen Ammattikorkeakoulu irtaantui asiasta. Radiossa Hämeen maakuntajohtaja Juhani Honka totesikin, että Hämeen ammattikorkeakoulun irtautuminen luokanopettajakoulutuksen pelastussuunnitelmasta vaikutti Tampereen yliopiston päätökseen. Honka totesi, että ”Mitään ei enää ollut viime vaiheessa tehtävissä. Meillä oli hyvä innovatiivinen malli rakennettuna, jota tarjosimme Tampereen yliopistolle. Se olisi saatu toimimaan, kun koko maakunta olisi ollut sen takana. Tämä meidän loppusuoran sekoilumme auttoi yliopiston hallitusta tekemään päätöksensä ja he käyttivät asiaa hyväkseen. Näin sen näen. Hämeen ammattikorkeakoulun rehtori Veijo Hintsasen yhteydenotto Tampereen yliopistoon mutta ei meihin, oli äärimmäisen kiusallinen juttu.”

Olen samaa mieltä. Oli todella valitettavaa, että yhteistä tahtotilaa ei löytynyt sillä olen varma, että malli olisi vahvistanut myös ammattikorkeakouluammekin kummasti. Edessä nimittäin tälläkin osa-alueella varmasti uudistuksia ja muutoksia ja nyt tärkeää turvata AMK-koulutus Hämeessä Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Forssan seudulla. Tästä pitää saada pian vahvistus myös HAMK:n hallitukselta. Asia nimittäin koko maakuntamme kannalta keskeisen tärkeä ja yllätyksiä ei enää saa päästä tapahtumaan.

Jatkamme siis työtä vastaiskuista huolimatta. Periksi ei saa antaa.

…..

Nyt jo siis ilta ja kello 22.13. Huomisen täysistunto peruuntui ja pidänkin huomenna Häme-päivää. Töitä ja puuhaa riittää ja jos vaikka hieman aikaa perheenkin kanssa. Pitkäksi nimittäin venyy moni tuleva päivä vielä.

 

 

Kommentit