Keskiviikko, 15.06.2011

Blogi, keskiviikkona 15.06.2011

Pari päivää vielä hallitusneuvotteluvääntöä ja sitten pitäisi olla valmista. Tahtotila on siis ollut aivan erilainen kuin edellisessä puristuksessa ja Kataisen toteamus, että paikalla on samat ihmiset, mutta eri porukka näyttää pitävän todellakin paikkansa. Monessa asiassa on edetty hyvin ja puheenjohtajien johtoryhmä ryhtyy tänään jo läpikäymään eri hallinnonalueiden alaryhmien töitä.

Puhelin on soinut aikalailla. Ehkä eniten liittyen uutisiin pelto- ja metsämaan verotuksesta. STT uutisoi aiheesta laajasti ja se on saanut aiheestakin ihmiset liikkeelle. Nyt siis pelätään, että kiinteistövero ulotettaisiin maa- ja metsätalousmaahan. Itse en tällaisesta tiedä mitään ja todellakin toivon, että tällaiselle kehitykselle ei anneta edes pikkusormea. Meillä on maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen jokamiehenoikeus-järjestelmä, josta me kaikki saamme nauttia ja metsämaan kiinteistöverottaminen veisi tämän oikeuden. Vastineeksi verolle tulisi varmasti ajallaan maanomistajien puolelta taasen erilaisia maksuja metsien ”virkistyskäytöstä”. Voi vain pohtia kenen etua tämä ajaisi. Itse olen suhtautunut kielteisesti juuri jokamiehenoikeuden näkökulmasta ja myös kotimaisen puun ja ruuantuotannon turvaamisen näkökulmasta metsä- ja peltomaan kiinteistöverotukseen niin suhtaudun edelleenkin. Tätä kiinteistöveroa maa- ja metsätalousmaalle on tietyissä joukoissa esitetty ja pohdittu pitkään ja ne on onnistuttu tyrmäämään. Toivottavasti niin nytkin. Jokamiehenoikeus on arvo jota pitää vaalia.

Mutta valmista hallitusneuvotteluissa tulee näinä hetkinä. Pian uusi hallitus valmis ja työ sen parissa pääsee käyntiin.

….

Vääntöjä jatkettu ja puhelimet käyneet kuumana. Monta asiaa tänäänkin eteenpäin ja katse jo hieman viikonlopussa ja alkavassakin viikossa. Uskoisin, että hyvä tästä vielä tulee ja hieman rauhoittelen myös teitä ketkä tänään yhteyttä olette ottaneet. Kokoomus hoitaa. 

Mutta tänään myös vapaata ja ehdimme perheen kanssa käydä uimassakin Tervakoskella ja sitten illalla vielä Vaahteramäen Ratsastuskoululle iltatunnille. Tekivät hyvää tähän väliin. Latasivat kummasti akkuja. Mutta huomenna Helsingissä taas jatkamme.

 

Kommentit