Tiistai, 13.10.2009

Blogi, tiistaina 13.10.2009

Kiersin tuossa viikonloppuna hieman katsomassa Lopen rakennustyömaita ja niiden etenemistä. Samaan aikaan meillä siis rakennetaan uutta koulurakennusta yläkoululle ja lukioon sekä Launosten Sirkus-päiväkotia ja Riihimäen Seudun Terveyskeskuskuntayhtymän toimesta uutta Terveystaloa neuvola- ja hammashoitola ja hieman muineki tiloineen. Laskeskelin tuossa, että ainakin me olemme varsin hyvin siis vastanneet taantuman taittotalkoisiin, kun laskee investointien työllistävän vaikutuksen. Hyvä niin. Rakennushankkeet etenevät hyvää vauhtia ja myös Launosten päiväkoti pitäisi saada käyttöön vuodenvaihteen tienoilla. Samalla kierroksella kävin vielä katsastamassa kunnallistekniikan rakennustyöt Launosten Marjarinteellä. Aiemmin olin paikkaan tutustunut vain jalan ja ennen tiepohjia ja nyt teiden rakentamisen myötä alue hahmottuu aivan uudella tavalla. Erittäin upeita koivurinnetontteja ja toivotaan, että saamme mahdollisimman pikaisesti myyntiin. Kannattaa käydä katsastamassa. Ja hienolta näyttivät myös jo rakennetut asuinalueet.

Tällaiset kotiseutukierrokset ovat aina kuuluneet tapaani toimia kunnallispolitiikassa. Olen jo yli 12 vuotta aina tasaisesti kierrellyt katsomassa miten eri vuosien investointihankkeet etenevät ja myös sitä mitä toiveita ja ajatuksia alueilla on. Itseasiassa aika usein näiltä kierroksilta juuri ne uudet ideat ja ajatukset tulevatkin alueiden asukkailta ja niiltä joille paikat jokapäiväisen tuttuja. Niin nytkin Launosista. Kiitos hyvistä ideoista ja ajatuksista. Niitä kannattaa ehdottomasti jalostaa eteenpäin yhdessä.

Mutta nyt siis jo eduskuntaviikko jälleen ovella. Aamuvarhainen Lopella ja hieman valkoista jo maasta ja tiet liukkaina. Onneksi eilen auton alle jo talvirenkaat ja ei tarvitse niiden suhteen jännittää matkaanlähtöä. Mutta muuten pitää jo mennä. Edessä mielenkiintoinen päivä, joka tuo illansuussa myös Lopelle ja Saukkolan EK:lle ja Marsalkka Mannerheimin Metsästysmajalle.

….

Kello 13.09 ja juuri odottelen tässä jo täysistunnon alkua. Takana siis jo ympäristövaliokunta mm. Kööpenhaminan kokouksen parissa ja sivistysvaliokunta ammattistartin viimeistelyssä. Ja kohta sitten istuntoon.

Tänään olemme saaneet myös ensimmäisiä tietoja vaali- ja puoluerahoitusta pohtivan Lauri Tarastin työryhmän päätöksistä. On todella harmi, että asiaan ei annettu nyt tarvittavaa aikaa tehdä työtä kunnolla. Pahaa pelkään, että tuleva esitys on niin keskeneräinen ja raali, että sen pohjalta ei hallituksen esitystä eduskunnalle kovinkaan pian saada. Toivotaan, että yhteisymmärrys nyt löytyy ja saamme avoimuuden ”käyttöön” mahdollisimman pian. Palaan aiheeseen heti kun Tarastin työryhmän esitys saadaan. Se todennäköisesti kylläkin äänestys tulos ja sitä kautta ei yksimielinen.

….

Kello 23.30 ja juuri kotiin. Tänään siis yritysvierailu Würthin logistiikkakeskukseen ja keskusvarastoon Riihimäelle ja sieltä vierailu Lopelle EK-Saukkolaan ja Lopen Marsalkka Mannerheimin Metsästysmajalle. Erittäin antoisa ja mielenkiintoinen iltapäivä ja ilta ja erityisesti näissä yrityksissä on nyt mielenkiintoista kuulla miten tästä taantumasta on selvitty. Merkillepantavaa oli se, että yrityksissä ei eletä ajassa vaan eletään etuajassa. Nyt siis jo tehdään strategioita siihen miten tulevista vuosista ja tulevista talouden notkahduksistakin selvittäisiin tätä paremmin. Juuri niin pitääkin elää. Mutta huomenna aamulla jo ennen kahdeksaa oltava työmaalla Helsingissä eli nyt nukkumaan.

Kommentit