Tiistai, 13.07.2010

Blogi, tiistaina 13.07.2010

Tänään jatkamme ennen pahinta hellettä ratsastusta Vaahteramäellä. Aamuvarhainen herätys siis ja kohta jo hevosten selkään. Iltapäivä sitten tänään Helsingissä töiden merkeissä niin MTV3:lle ohjelmaa tehden kuin eduskunnallakin. Aina ei tuo työpäivän valinta ja sää siis parhaalla tavalla kohtaa.

Aamun ratsastuksesta jäi todella hyvä fiilis. Vaikka en kovinkaan paljoa palautetta ja kiitosta saanut, niin nyt itsestä tuntui hyvältä ja se kertoo jo minulle paljon. Tiedän, että tästä on helppo ottaa muutama askel eteenpäin keskittymällä ja tekemällä kaikki vielä hieman paremmin sitten lauantain kilpailuissa. Pari päivää vielä treeniä ja sitten yksi välipäivä ja lauantaina kisaa. Silloin siis tulee kuluneeksi yhdeksän vuotta siitä hetkestä kun itse ensimmäisen kerran hevosen selkään kapusin. Ja sen jälkeen aina yhtä innolla. Upea harrastus. Kokeilkaahan.

Vaahteramäen Ratsastuskoululta sitten suihkun kautta Helsinkiin. Lupauduin keväällä kaverilleni kesätöihin. Tälle kesälle en ollut tehnyt yhtään tv-sopimusta ja ajattelin, että nyt on hyvä hetki auttaa kaveria. Talkoilla tartuin siis haasteeseen ja onkin ollut kiva pitkästä aikaa jälleen selostaa oikein kunnolla ratakisoja ja pikkuformuloita. Ilmalassa Visualsportsin studiolla ensin kuvasin ohjelman studio-osuudet ja sitten selostusta ja editointia Hongan Johannan ja Jorman kanssa. Puolituntinen jälleen vauhtia ja vaarallisia tilanteita valmiina ja se ulos ensi lauantaina Maikkariilta kello 11.55 ja uusinta MTV3 MAX:lta sunnuntai 13.30. Hienoja startteja jälleen ja paljon nähtävää. Pari kisaviikonloppua vielä jäljellä ja tarkoitus tuo Ahveniston finaali lisäksi selostaa myös livenä paikanpäällä. Kesäduunia siis.

Muuten Helsingissä ja eduskunnalla aikalailla hiljaista. Talon suurremontti etenee ja nyt muutimme toiseen päähän taloa ja työhuoneemme näin korjausvasaran alle. Pala palalta urakka siis etenee. Mutta postit katsottu ja hieman töitäkin. Ministereistä mm. Tuija Brax oli antanut vastauksen eduskunnan lobbausta koskevan säännösten perustamisesta. Hieman voisi tässäkin asiassa ministeri olla aktiivisempi. Mutta niin kuin jo aiemmin totesin niin nyt tärkein tehtävä oikeusministerillä laittaa kuntoon rikollisten rangaistuskäytäntö. Eilen asia sai tukea myös Poliisiylijohtaja Mikko Paaterolta joka on kanssani samoilla linjoilla ja näin myös valmis koventamaan väkivaltarikosten tuomioita. Paatero vaati mm. sitä, että tuomiot olisi istuttava vankilassa sen mittaisina kuin ne on määrätty. Olen samaa mieltä ja kyllä jälleen hieman ihmetytti tämänkin viikon hovioikeuksista kantautuneet uutiset. Ryhtiliikkeelle on vankka kansankin tuki.

Merkillepantavaa tässä keskustelussa on myös se, että ampuma-aseilla maassamme tehdään noin 15 henkirikosta joka vuosi. Näistä puolessa on käytetty luvatonta asetta. Paatero kertoi kuitenkin, että kiristyneiden säännösten seurauksena aselupien määrä on kuitenkin selvästi vähentynyt. Samalla myös käsiaseiden määrä on lähes puolittunut.

….

Nyt ilta mökillä. Uiden ja nautiskellen kesästä. Huomenna jatkamme ratsastusta ja hieman töitäkin ohjelmassa. Mutta vain ihan hieman. Niin ja tänään sitten muuten nappasimme jälleen takaisin Hämeeseen Kesän Suomenennätyksen. Onnea Hämeenlinna ja Lammin Evo! Evolla mitattiin iltapäivällä ennätyslämpötila 34,2 astetta. Se on muuten lämpöennätys – korkein Suomessa 76 vuoteen.

Kommentit