Maanantai, 12.07.2010

Blogi, maanantaina 12.07.2010

Uusi viikko näin käyntiin ja niin kuin eilen jo kerroinkin muuttui ratsastusviikkomme ohjelma hieman kevyemmäksi paahtavan helteen takia. Tällä viikolla siis tarkoitus ratsastaa joka päivä näin aamutuimaan ja sitten lauantaina on vuotuisten kisojemme aika. Hauska ja mielenkiintoinen viikko siis tältäkin osin edessä ja luvassa. Viikkoon mahtuu tosin paljon muutakin. Lomaa ja töitäkin. Tänään mm. sitten illalla Padasjoelle. Mutta nyt siis ensin hevostelemaan.

….

Kello 23.25 ja juuri Hämeenlinna – Padasjoki -kierrokselta kotiin. Ilta siis Padasjoen Kokoomuksen kutsumana Nyystölän kesäteatterissa ja täytyy todeta, että hauska oli tämäkin. Ei siis syyttä ole Padasjoen teatteria aiempina vuosina kehuttu. Katsomo lähes täynnä kokoomuksen omassa esityksessä ja sen jälkeen vielä mukana iltahetki Suomaan Onnenmyyrässä. Itseasiassa itse olin siellä jo tunnin ennen itse esityksen alkuakin. Teatterissä tänä suvena Svante Korkiakosken ohjaamana Paula Vilamaan kirjoittama kesähupailu Peräkulman perijätär. Hauskaa hulluttelua perisuomalaiseen maalaistyyliin.

Itse olin erittäin iloinen, että jälleen myös uusia eduskuntavaaliehdokkaitammekin oli mukana ja paikalla erittäin hyvin. Lisäkseni ensi kevään ehdokkaista Padasjoella mukana oli Sanni Grahn-Laasonen, Elina Laiho, Sirpa Tilander, Sari Niinistö ja Arto Viljanen. Olen varma, että tällaisella aktiivisuudella ja ahkeruudella tulemme saavuttamaan hyvän tuloksen seuraavissakin eduskuntavaaleissa Hämeessäkin. Hatunnosto siis aktiiviselle toimijajoukollemme! Ja kesäkiertueemme jatkuu.

Mutta muuten päivä tänään siis Vaahteramäen Ratsastuskoululla aamulla. Lämmintä riitti jo silloinkin, mutta onneksi maneesi hieman helpotti ja piti ainakin paarmat loitolla. Huomenna jatkamme jumppaa tallilla jo taas aamusta eli nyt syytä kiittää tästä kesäpäivästä. Hetken aikaan olimme jo Suomenennätys maakuntakin, kun Lammin Evolla mitattiin kesän ja vuosikymmenten lämpöennätys. Lammilla päästiin tänään 33,3 asteeseen. Tuo 1914 vuoden kaikkien aikojen ennätys jäi vielä tänään rikkomatta vaikka iltapäivällä Lammi joutuikin vielä luovuttamaan ennätystittelin Puumalaan. Siellä mitattiin 33,9 astetta. Itseasiassa viimeisen 49 vuoden aikana tällaisia 33 asteen lämpöjä on mitattu maassamme vain kolme kertaa ja Ilmatieteen laitoksen mukaan tuo ennätys on nyt korkein 76 vuoteen. Huh hellettä.

Kommentit