Sunnuntai, 11.07.2010

Blogi, sunnuntaina 11.07.2010

Vaatimuksemme oikeusministeri Tuija Braxin suuntaan mm. elinkautisvankien ja kaikkien väkivaltarikoksiin syyllistyneiden vankien rangaistusten, mutta myös vapautumisajankohtan vaarallisuusarvioinnin ja seurannan tehostamiseksi on saanut erinomaisen vastaanoton. Kumpikin iltapäivälehti uutisoi vaatimuksemme laajasti ja myös palautetta on tullut kiitettävästi. Jotain myös kertoo netin erilaiset mielipidekyselyt. Esimerkiksi Ilta-Sanomien nettikyselyssä yli 13 500 vastaajasta 97% on sitä mieltä, että vankeusrangaistuksia tulee tiukentaa. Vaikka tällaisten vapaiden nettikyselyjen tulokset eivät täytäkään luonnollisestikaan tutkimuslaitosten tekemien mielipidetutkimusten kriteerejä niin jotain ne kuitenkin kertovat. Sen ne ainakin kertovat, että vihreän oikeusministerin Tuija Braxin on nyt muutettava linjaansa ja ryhdyttävä toimii.

….

Tuore keskustalainen kuntaministeri Tapani Tölli vaatii kunnilta menokuria, että uusia kriisikuntia ei enää syntyisi. Arvioiden mukaan jopa kymmenkunta kuntaa on ajautumassa tänä vuonna ns. kriisiluokkaan, kun kuluva vuosi on kunnille talouden näkökulmasta erityisen huono. Tölli peräänkuuluttaakin erilaisia tuottavuustoimenpiteitä kunnissa, joilla hänen mielestä on vielä paljon tehtävissä. Hän ei siis usko ongelman korjaantuvan vain rahan lisäyksillä vaan Töllin mukaan samalla rahalla on tuotettava enemmän palveluita ja tämä vaatii uudelleen organisointia. Tässä keskustalaisen kuntaministerin lääke on yhteistoiminta-alueet sekä yllätyksenä myös kuntaliitokset. Mielenkiintoisia linjauksia varsinkin tältä politiikan värialueelta.

….

Huomenna sitten toivottavasti mahdollisimman moni nuori voi huokista helpotuksesta. Maanantaina nimittäin jaetaan noin 9100 toisen asteen koulutuspaikkaa ns. lukioiden ja ammatillisen koulutuksen täydennyshaussa. Täydennyshaku jatkuu parisen viikkoa aina 23. päivää tätä kuuta asti ja jos vielä tässäkään ei paikkaa löydy niin vielä oppilaitosten suorat lisähaut tulevat sitten tämän jälkeen. Silloin siis rohkeasti vain yhteyttä suoraan oppilaitoksiin vaikkapa puhelimella. Mutta toivotaan, että jo tässä täydennyshaussa nyt mahdollisimman moni oman opiskelupaikkansa löytää vaikka edelleen tuo sama opiskelijoiden ja opiskelupaikkojen kohtaanto-ongelma on akuutti. Tästähän olen täällä jo lukuisia kertoja kirjoittanut, mutta ei kovin helppoa ole tuolta keskuslaisilta alueilta tyhjiksikään jääviä eli käyttämättömiä aloituspaikkoja tänne muualle päin Suomea siirtää. Uskomatonta aluepolitiikkaa. Kyllä opiskelupaikkoja pitää siirtää rohkeasti aina sinne missä kulloinkin tarve on. Ei niitä paikkoja kannata hamstrata tai tyhjillään makuuttaa. Toivotaan, että tässä järki nyt jo voittaisi.

….

Tästä jälleen uusi hellepäivä siis käyntiin. Palataan päivään….

….

Päivä huipentuu tänään jalkapallon MM-finaaliin Hollanti-Espanja. Mielenkiintoinen ilta siis edessä. Tänään muuten päivä vapaana ja nautiskellen jo lähes historiallisesta helteestä. Alkuviikosta tuo vuoden 1914 lämpöennätys jo sitten ehkäpä rikkoutuu. Saa nähdä. Mutta lämpö on huikeaa joka tapauksessa ja kovilla on jo monet meistä ihmisistä ja myös eläimet. Alkavan viikon ratsastusleirimme vedetäänkin nyt läpi aamuvarhaisella ja hieman kevennetyllä ohjelmalla. Pakko antaa armoa myös hevosillemme.

Huomenna aamupäivä siis tallilla ja hevostellen. Sitten suunnaksi Hämeenlinna ja sieltä sitten illalla Padasjoki. Upea kesäkunta sekin ja paljon ystäviä siellä. Mukava hellepäivä siis ohjelmankin puolesta luvassa. Mutta nyt fudista…

….

Nyt jo uusi viikko ja maanantai 12.7. Espanja voitti! Huikea finaali ja loppuun asti jännitystä. Ehkä hieman tuomarointi kummastutti aika-ajoin. Onnea Espanja! Vuvuzela soi!

Kommentit