Lauantai, 10.07.2010

Blogi, lauantaina 10.07.2010

Lauantai 10. heinäkuuta. Aikainen aurinkoinen herätys Hämeenlinnassa ja nyt täältä Hauholle Kesätorille. Siellä olen paikalla kello 11-13. Sitten iltapäivällä viikonloppu jatkuu Lopella Pekka Perkon 75-vuotisjuhlakonsertin ja jäähyväiskonsertin parissa ja on sitä kalenterissa vielä jotain muutakin tällekin lauantaille. Mutta nautitaan nyt kesästä. Lämpöä ja aurinkoa ainakin näyttää riittävän.

….

Hieno päivä Hauholla takana. Väkeä helteisessä säässä liikkeellä todella paljon ja parkkipaikkaa olikin aamupäivällä enää vaikea löytää. Meidän kokoomusteltalla oli väkeä myös hyvin paikalla uusista kansanedustajaehdokkaistamme nyt ainakin Sirpa Tilander, Sanni Grahn-Laasonen, Sari Niinistö, Timo Saviniemi ja Arto Viljanen. Olen todella tyytyväinen Hämeen Kokoomuksen puheenjohtajana, että nyt jo asetettu ehdokasjoukkomme on näin aktiivinen ja innokas tekemään ja puuhamaan ja tänään jo sovimmekin monen kanssa seuraavia askelmerkkejä. Tulevalla viikollakin jotain ja sitten ensi viikonloppuna Rengossa jälleen yksi hämäläinen suurtapahtuma. Itse olen viellä tällä kertaa kutsuvieraana ja Tervehaudan sytyttäjänä. Hieno kunniatehtävä, minkä mielelläni teen.

Tänään Hauholla tapasin myös vanhoja tuttuja työkavereitakin ja paljon torikansaa ja erittäin paljon myös kaupunkilaisia jotka Hauholla ja lähiseudulla kesänvietossa. Taisi mennä niinkin, että muutama rupattelutuokio satoi Benin pussiin, kun helsinkiläisiä olivat. Ja muutamalle myös vinkkasin Helsingistä ehdokkaaksi Fatbardhe Hetemajta ja lupasivat tutustua paremmin. Pelataan siis maaliin useamallakin kentällä 🙂

….

Tänään Ilta-Sanomat uutisoi hienosti eilisen vaatimukseni väkivaltarikollisten vaarallisuuden arvioinnin laajentamiseksi. Paine oikeusministeri Tuija Braxin ympärillä siis kovenee ja samassa jutussa jossa minun ajatuksiani myös siteerattiin laajasti lainattiin myös perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan Kimmo Sasin samansuuntaisia vaatimuksia. Sasi totesi Iltsikan verkkosivuilla, että ”oikeusministeriössä olisikin Porvoon tapahtumien jälkeen syytä miettiä lainvalmistelun prioriteetteja ja sitä, ohjaako kriminaalipolitiikkaa vain vankeusrangaistusten vähentäminen ja lyhentäminen rahan säästämiseksi”.

….

Tänään täällä Hämeessä siis aivan huippukuuma kesäpäivä. Lieko ukkostakin ilmassa. Nyt aikaa mökillä ja sitten illalla Timotei-kuoron ja Pekka Perkon juhlakonserttiin.

….

Kello 22.22 ja saunanlämmityksessä. Hetki sitten Pekkalan mökille takaisin. Ilta siis tänään haikeissa tunnelmissa, kun loppilaisen kuoromusiikin isä Pekka Perko jätti jäähyväiset kuoroilleen. Vuosikymmenten työ näin päätökseen 75-vuotisjuhlakonsertissa Hyvästi kultaseni -konsertissa. Sali täynnä väkeä ja upeassa kesäsäässä lämmintä riitti. Kertakaikkisen hieno konsertti, jossa kaikki pyyhkivät jossain vaiheessa silmäkulmiaan. Pekka Perkon johdolla loppilainen kuoromusiikki on niittänyt menestystä maailmassa eri maissa ja jopa eri maanosissa. Viimeksi juuri Pietarissa. Nyt tuo upea ura näiltä tehtäviltä päätökseen ja dir.can. Pekka Perko luovutti Timotein taiteellisenjohtajan tehtävät Anneli Julénille. Olen kuitenkin varma, ettei Pekka musiikkia koskaan kokonaan jätä ja tulemme hänet varmasti näkemään vielä mukana monessa.

Tänään kuitenkin päälimmäisenä mielessä kiitollisuus. Itsekin sain aikanaan ennen äänenmurrostani laulaa Pekan ja sitä ennen jo edesmenneen Kirsti Kytömäen kuoroissa pitkään ja sieltä vuosilta paljon hienoja muistoja. Tänään ilta saikin ikimuistoisen päätöksen kun meidät kaikki entiset kuorolaisetkin kutsuttiin lavalle Kesäillan valssiin. Oli hieno tunnelma laulaa entisten kuorokavereiden keskellä rinnalla mm. silloinkin nuorta poikaa tukeneet Hanna-Pia ja Kati Rasinen ja Hietasen Tiina ja Tuire. Ja moni muu. Olen usein muistellut niitä aikoja kun sain yhdessä Leanderin Jannen kanssa mukana olla. Hienoja juttuja. Kuoroleirit Lopella ja ympäri Suomen. Ulkomaan matkat ja kaikki muut. Sydämessä mukana.

Mutta nyt haluan vielä täälläkin, entisenä kuorolaisena ja Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtajanakin kiittää Pekka Perkoa ja myös Seija Perkoa erittäin pitkästä ja menestyksekkäästä urasta loppilaisen kuoromusiikin hyväksi. Loppi on kuoropiireissä paljon väkilukuaan suurempi kuorokunta ja siitä kiitos kuuluu hyvin isolta osalta juuri Perkoille. Voisi varmasti todeta, että he jos jotkut saavat tällaisen työn jälkeen olla vaikkapa ansaitusti Lopen Uupuneita. Kiitos.

Nyt Lopella kääntyy uusi sivu. Anneli Julén ottaa Timotein haltuunsa ja jään odottamaan suurella mielenkiinnolla tulevaa syksyä ja ensimmäisiä konsertteja Annelin johdolla. Tulemme varmasti näkemään jotain uuttakin. Mutta pieteetillä loppilaisia kuoroarvoja ja -perinteitä vaalien. Onnea siis myös Annelille isoissa saappaissa. Olen varma, että vielä joskus saamme Lopella osoittaa isot kiitokset myös Sinulle. Nyt on kuitenkin työn aika.

Kommentit