Tiistai, 13.05.2008

Blogi, tiistaina 13.05.2008

Taas uusi päivä aloitetaan. Huomenta vaan. Tänään jo pari tuntia töitä takana ja kohta 9.30 alkavaan Valtion Liikuntaneuvostoon kiiruhdan. Päivällä ei sitten tänään sivistysvaliokunta kokoonnukkaan niin ehdin kivasti moikkaamaan jälleen yhtä luokkaretkiryhmää lounaan lomassa. Sitten iltapäivällä täysistunto ja illansuussa lennän Kokoomusnuorten ja Kokoomusopiskelijoiden vieraaksi Jyväskylään. Tämä osa tätä omaa kiertuettani vpj-kisan tiimoilta. Vauhdilla mennään kesäkuun puoluekokoukseen asti ja toivottavasti saan sen jälkeen jatkaa sitten vauhdilla myös kentän kiertämistä. Nyt kuitenkin liiksaan.

….

Nyt kello 13.10 ja odottelen päivän täysistuntoa. Hyvää aikaa siis kirjoitustöille ja sähköpostiin vastaamiselle. Kiitettävästi jälleen tullutkin tuota palautetta ja tänään jo aamulla ensimmäinen puhelinsoitto Etelä-Suomen Sanomien uutisoitua varsin näyttävästi hevosenlannan polttoon liittyneen kirjallisen kysymykseni. Kannustusta siis tullut – voisi sanoa, että ympäri maan ja yli puoluerajojen.

Päivällä hetki sitten myös Kirkonkylän koulun 1. ja 2. luokan oppilaat kävivät taloon tutustumassa ja myös aamun Liikuntaneuvosto jo takana. Täytyy kyllä näitäkin piskuisia oppilaita hieman kehua niin paljon he tekivät kysymyksiä ja olivat kiinnostuneita talosta ja työstäni.

Tänään myös mediassa myös muut ovat ihmetelleet näitä puoluesihteeri Korhosen puheita. Erityisesti hänen oman puolueensa keskustan kansanedustaja Markku Laukkasen teksti oli aikalailla yksiselitteistä. Ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajana toimiva Laukkanen liittyi meidän ihmettelijöiden joukkoon ennen muuta sen osalta mitä Korhonen puhui Sinivihreän hallituksen hallitusohjelmasta. Laukkanen totesi, että ”varsinkin Korhosen mantranomainen, menneeseen tukeutuva hokeminen liittoutumattomuudesta vie keskustelun hakoteille.” Olen täysin samaa mieltä kuin myös siitä, että ”Tällä vaalikaudella NATO-jäsenyys ei ole ajankohtainen, mutta emme myöskään ole sulkemassa NATO-ovea, vaan päinvastoin seuraamme entistä tarkemmin turvallisuusympäristömme muutosta, tiivistämme NATO-suhdetta ja seuraamme sen kehitystä kriisinhallintaorganisaationa sekä osallistumme aktiivisesti unionin turvallisuuspolitiikan kehittämiseen”. Tämä lainaus siis Laukkasen kommentti.

Laukkanen totesikin, että hänen mielestä Keskustan on itse kirkastettava kuvaansa ulko- ja turvallisuuspolitiikassa eikä arvosteltava keskustelun käymisestä muita. Hyvä kannanotto ja hyvä että pelisääntöjä ja keskustelun tasoa hieman valvotaan sisäisestikin. Siis tässä keskustelulla tarkoitin näitä erikoisi Korhosen kommentteja. Muuta keskustelua ei ole syytä suitsia.

Myös RKP:n Astrid Thorsin mukaan Korhosen kärkevä sanavalinta ”on vierasta hallituksessa, jossa vallitsee hyvän luottamuksen ilmapiiri”. Thors totesi myös. että ”Turvallisuuspoliittisen ajattelun kirkastamiseksi tarvitsemme puheenvuoroja, jotka valottavat miksi ns. Nato-optio on tärkeä. On erittäin valitettavaa, että jotkut poliittiset tahot ovat nyt sulkemassa pois sen mahdollisuuden hyvin pitkiksi ajoiksi, antamatta keskustelulle sijaa.”

Ehkäpä nämä kaksi julkituloa osaltaan jälleen selkeyttää sitä kuvaa ja sitä tavoitetta mikä sinivihreällä hallituksella ja sen päättäjillä on. Linja on se, että keskustellaan ja selvitetään ilman ennakkkoasenteita. Saatikka valmiita päätöksiä – jotka usein mutu-tuntumalta tehtyjä.

….

Kello nyt 22.45 ja juuri Helsinki-Vantaan lentokentältä kotiin. Tänään illalla suuntasin Jyväskylään ja siellä mukavasti menikin ilta ensin Kokoomusnuorten puheenjohtajan ja paikallisen piirin ja yhdistysjohdon kanssa syöden ja sitten osallistuen Kokoomusnuorten ja Kokoomusopiskelijoiden kuukausitapaamiseen. Sain tämän kutsun jo aikoja sitten Keski-Suomeen ja täytyy kyllä todeta, että vastaanotto oli mitä mainioin. Tällaisia tilaisuuksia tarvitaan ja oli mukava saada olla mukana. Tänään keskustelimme luonnollisesti tuossa yhteisestä varapuheenjohtajatavoitteestamme, mutta myös tulevista kuntavaaleista ja siitä miten saamme nuoria mukaan ehdokkaiksi, nuoria äänestämään ja nuoria myös läpi valtuustoihin. Lupasi osaltani olla myös heidän käytettävissä syksyn vaaleissa eli varmasti vielä palaamme. Mutta nyt kello jo juoksee sellaista vauhtia, että on syytä siirtää katse sänkyyn ja ajatukset huomiseen päivään. Yksi mieluinen juttu täytyy kuitenkin vielä todeta. Eilen illalla sain viestin, että Riihimäen kokoomuslaiset ovat asettuneet myös varapuheenjohtajaehdokkuuteni taakse. Hieno juttu ja toivotaan, että hyvä noste ja innostus riittää loppuunasti ja tuottaa hyvän yhteisen tavoitteemme. Itse olen satasella mukana.

Kommentit