Tiistai, 11.04.2006

Blogi, keskiviikkona 12.04.2006

Keskiviikko 12. huhtikuuta. Tänään alkaa sitten Hämeen Kokoomuksen kansanedustajaehdokkaiden jäsenäänestys. Äänestys tapahtuu siis kokoomuksen jäsenistön kesken postiäänestyksenä 12.-22.4.2006 välisenä aikana. Jokaisen, joka haluaa äänioikeuttaan käyttää tulee vaalissa antaa kolme ääntä. Ehdokkaita on mukana reilu kolmekymmentä ja lopulliselle listalle valikoituu sitten jäsenäänestyksen ja ehdokasasettelun kautta 14 kokoomuslaista.

Tänään keskiviikkona menee perille myös ensimmäinen erä suoramarkkinoinnistani. Tämä jakelu kattaa nyt Riihimäen seutukunnan, Forssan ja laajasti Kanta-Hämeen. Tänään myös menee perille ensimmäinen erä Päijät-Hämeen kirjeistä ja vielä huomenna on osa jakelussa.

Toivon, että jäsenäänestys nyt menee hyvin ja saan Riihimäen seutukunnalla eniten äänistä. Yhteishenkeä alueellamme näyttää riittävän. Riihimäeltä on jo nyt mukana näyttävä joukko tukijoita. Keskeisimmät luottamushenkilöt, yrittäjiä, erilaisia ihmisiä laajasti yli puoluerajojen. Itse asiassa se tässä vaiheessa on lämmittänyt paljon, että mukaan on lähtenyt kymmeniä sellaisia henkilöitä, joilla ei tässä vaiheessa vielä ole edes äänioikeutta jäsenäänestyksessämme. Ne ainakin minulle kertovat hyvää.

No nyt jännitetään ja katsotaan mitä mieltä jäsenistömme on. Mukana vaalissa on siis Kanta- ja Päijät-Häme eli Lahden laaja seutu, Hämeenlinnan seutu, Forssan seutu ja meidän oma Riihimäen seutukunta. Laaja-alue ja paljon äänestäjiä.

Eilen illalla myöhään tukiryhmään liittyi Passojan Janne Launosista. Janneen olen saanut tutustua hyvän ystäväni ja kollegani Leilan (Tschokkisen) kautta. Janne toimii teknisenä myyjänä Riihimäellä RTV:ssä ja Leila on kotona opettajan työstä muutama viikko sitten syntyneen pienen vauvan kanssa.

Sitten tämän päivän ohjelmaan. Tänään aloitan päivän toimistotyöllä yritykseni parissa. Työpäivän jälkeen menen sitten nopeasti käymään ratsastamassa ja illalla on ohjelmassa vielä Hämeen Kokoomuksen piirin Kevätkokous Lahdessa.

Vauhtia siis riittää tähänkin päivää.

Sivuillani on käynyt valtavan hyvin väkeä. Tänään ehkä tulee uusi piikki, kun suoramarkkinointikirjeet ja myös Hämeen Kokoomuksen äänestysmateriaalit toimitetaan jäsenistölle. Tervetuloa siis kaikki uudetkin kävijät tänne.

Minuun voi hyvin ottaa aina myös yhteyttä puhelimitse 041-439 1111 tai sitten sähköpostilla timo.heinonen@teehoo.com Niin ja tottakai toivotan sinutkin tervetulleeksi tukiryhmääni. Mukaan voit ilmoittautua sähköpostilla.

Kello 23.30 ja juuri palasin kotiin. Lahdessa järjestetty Hämeen Kokoomuksen piirin kevätkokous meni odotetulla tavalla. Olin Lahdessa jo hieman yli viisi ja joimme alkuun kahvit. Istuin piirin puheenjohtajan Kalle Jokisen ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jyri Häkämiehen kanssa ja ehdimme hetken jutella rauhassa. Jyrin kanssa olinkin aiemmin yhteyksissä työkuvioistani ja niistä alkuun muutama sana ja sitten itse asiassa jäsenäänestyksestä ja Puolivallaton puolue -kirjasta. Jyri totesi, että hyvinkin todenmukainen ja asioiden kulunmukainen kirja. Täytyy myöntää, että mielenkiintoinen on ollut.

Kahvin jälkeen vielä ennen kokousta istuin hetken Koskisen Jarin kanssa. Jarin kanssa aina silloin tällöin olen yhteyksissä ja nyt puhuimme lähinnä jäsenäänestyksen kiemuroista hänenkin kanssa. Jari tulee olemaan vaaleissa Hämeen kokoomuksen ehdoton vaaliveturi ja tukijoistani useat antavat yhden äänistään juuri Jarille. Mies paikallaan.

Kokouksen alussa Jyri Häkämies piti alustuksen ajankohtaisista asioista. Häkämies kiitteli edelleen keskustaa presidentinvaalin yhteistyöstä. Totesi mm. ”Mikään ei ollut nyt mahdotonta.” ”Toisen sanaan pystyi luottamaan ja tulostakin syntyi.” ”Tämä jää nyt elämään.”

Tämän jälkeen hän käsitteli ensi keväänä edessä olevia eduskuntavaalien jälkeisiä hallitusneuvotteluja. Tähän asti SDP:llä on ollut valitsijan rooli, kun Keskusta ja Kokoomus ovat taistelleet tiukasti toisiaan vastaan. SDP on valinnut vuorotellen jommankumman ja ottanut toisen hallitukseen laihtuman eli menettämään kannatustaan ja pannut toisen oppositioon lihomaan. Näin kun sopivasti on toiminut on Keskustan ja Kokoomuksen kannatukset sahanneet edestakaisin SDP:n haluamalla tavalla.

Vasemmiston kannatus Suomessa on kutienkin vain noin 35 prosenttia ja keskusta-oikeiston kannatus noin 65 prosenttia. Näin ollen ei SDP:n rooli pelinavaajana enää ole selviö, kun yhteistyön tahtotilaa löytyy muualtakin.

Häkämies totesi myös, että hallituspohja määräytyy vaalien tuloksen ja yhteistyön tahtotilan mukaan. Kokoomuksella on kevääksi kaksi vaihtoehtoa.

Tämän jälkeen Häkämies totesi vielä Kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta, että keväällä annettava puitelaki tulee hänen käsityksensä mukaan olemaan väljä eikä oikeastaan mitään velvoittava. Ensi vaalikaudella asioissa sitten edetään yhteisesti sovittavalla tavalla.

Lopuksi esille nousi vielä SAK:n puuttuminen viime vuosien vaaleihin mm. räikeällä tavalla presidentinvaaleihin. Nyt onkin herätelty jo leikkimielistä SuperKaksari -veikkausta seuraavasta lokakampanjasta. Pitää siis veikata eduskuntavaalien alla oleva päivä, jolloin SAK aloittaa pelottelukampanjan ja toisena parina veikataan sitten aihetta mistä pelottelu aloitetaan. Esille varmasti noussee tuttuja teemoja. Niinpä.

Aika mielenkiintoista tuo SAK:n rooli. Itse nimittäin ajattelen päätöksentekoa arvoperusteisesti en etujärjestönä. Ajattelen yhteiskuntaa kokonaisuutena – en siis vain jonkin tietyn ryhmän näkökulmasta. Etujärjestötoiminta sopii etujärjestöille, mutta ei politiikkaan. Minusta tämä olisi tärkeää muistaa. No jokainen pelaa tyylillään.

Piirin kevätkokouksen asiat etenivät sitten ilman äänestyksiä hyvässä hengessä. Ja kokous oli joutuisasti ohi.

Lahdesta ajoin Riihimäelle. Matkalla keskustelin Riihimaan Raimon kanssa jälleen puhelimessa ja itse asiassa matkalla pysähdyin vielä heille hetkeksi tai lopulta pariksi tunniksi. Kello oli yksitoista, kun olimme asiat läpi käyneet ja vähän asioiden sivujakin kolunneet. Paljon tuli puhuttua vaaleista, mutta paljon muustakin. Jälleen opin monenlaista. Sovimme, että huomenna olemme vielä yhteyksissä muutamista hoidettavista asioista.

Jäsenäänestysmateriaalista sain myös muutamia viestejä vielä Lahdesta ajellessani. Ylipekan Satu viestitti lehtikirjoituksistani. Kiitteli aihetta.

Vaalimainoksen kuvani sai muutamilta myös kehuja. Oho. Kiitos kovasti. Harmitti kuitenkin, kun painossa muutamia kirjaimia oli mainoksesta pois pudonnut. Sain selville, että painoteknisesti on ollut jotain häikkää. Tehty mainos oli ollut kunnossa. Harmittaa. Toivotaan, että ei haittaa kuitenkaan äänestystä.

Itse asiassa mainoksessa oleva tukijoiden nimilista oli saanut jo äänestäjiä liikkeelle. Kokoomuslaisia oli soitellut mukavasti mm. riihimäeltä riihimäkeläisille tukijoilleni ja kyselleet lisää minusta. Hienoa. Näin sen pitikin toimia – nimittäin ei itse tehdyt lauseet vaan toisten kertomat aidot kokemukset – ne ovat parasta mainosta.

No katsotaan miten äijän käy. Toivon, että hyvin. Nyt haluan satsata kunnolla tähän hommaan ja laittaa itseni tapani mukaan satasella peliin. Toivotaan siis, että ääniä jäsenäänestyksessä kertyy tarpeeksi ja pääsen lopulliselle listalle Riihimäen seudun yhteiseksi ehdokkaaksi.

Vuorokausi vaihtuu muutaman minuutin kuluttua eli aika mennä nukkumaan. Huomenna Helsinkiin ja sitten pääsiäisen viettoon vaikka yksipäivä siitä meneekin töissä. Mutta mahtuuhan siihen sitten monta vapaapäivääkin.

Kommentit