Tiistai, 10.11.2009

Blogi, tiistaina 10.11.2009

Verkkoapilan tuore tutkimus TNS-Gallupilta kertoo mielenkiintoisen ja oikeasti hyvinkin realistisen kuvan maamme energiatilanteesta tulevaisuudessa. Me suomalaiset arvostamme maamme energiaomavaraisuutta ja omavaraisuuden nostamiseksi ylivoimaisesti suosituin vaihtoehto on ydinvoiman lisärakentaminen. Samaan aikaan kannatusta saa luonnollisesti myös tuulivoiman lisärakentaminen ja myös biovoimaloiden rakentaminen niin kuin pitääkin saada. Niin kuin olemme pitkään jo puhuneet niin tulemme tarvitsemaan näitä kaikkia selkeästi lisää kun haluamme turvata maallemme kohtuuhintaisen perusenergian tulevaisuudessakin.

Tämän yhtälön ymmärtävät tuon Verkkoapilan kyselyn mukaan varsin hyvin lähes kaikkien puolueiden kannattajat. Ydinvoiman tarpeellisuus nähdään meidän lisäksi myös keskustan ja SDP:n keskuudessa. Näidenkin puolueiden kanttajien enemmistä oli ydinvoiman kannalla. Myös perussuomalaisten keskuudessa ydinvoiman lisärakentaminen nousi ykköseksi energiaomavaraisuuden turvaamisessa.

Eli jälleen yksi mielenkiintoinen tutkimus näistä energiakysymyksistä, jotka tulevat värittämään tämän syksyn keskusteluja varmasti kiihtyvällä tahdilla aina sinne Kööpenhaminan ympäristökokoukseen asti ja varmasti senkin jälkeen. Valitettavasti nyt näyttää siltä, että Kööpenhaminankin anti uhkaa jäädä kauniiksi sanoiksi. Sellaiseen ei enää maailma ole varaa ja siksi nyt onkin jatkettava kovaa työtä aina tuohon kokoukseen asti hyvän lopputuloksen varmistamiseksi.

Nyt jo eduskunnassa ja ei tuo lumimyräkkä ainakaan vielä uhatunlaisena ole tullut. Nyt juuri lunta alkoi sataa ja kiihtyvällä tahdilla. Kyllä tästä vielä loskakelit täksi päiväksi saadaan. Ollaan siis liikenteessä enemmän kuin varovaisia. Nyt kohta ympäristövaliokuntaan ja sitten entisen työkaverini nykyinen luokka vieraaksi. Sivistysvaliokunta, istunto, Ylen Politiikan Puhemylly ja illan keskustelutilaisuus Akavan ja OAJ:n kanssa Riihimäellä. Ja Hämeen kansanedustajienkin kokous päivään mahtuu. Eli täynnä on tunnit ja minuutit tänäänkin.

….

Tänään päivään mahtui monenlaista. Valiokunnissa veimme useamman asian loppuun ja myös ympäristövaliokunnan ryhmässä kävimme läpi hieman tuleviakin linjauksia ja painotuksia mm. jätelain kokonaisuudista silmällä pitäen. Ympäristövaliokunnassa esillä mm. maamme tavoitteet vahvistaa valmiutta Itämeren öljyvahinkojen torjuntaan ja alustavasti huomista varten myös hieman asunto-osakeyhtiölain uudistamista. Sivistysvaliokunnassa tänään olin osittain jäävi, kun käsittelyssä oli eduskunnan kirjaston asiat, mutta sitten kun peliin pääsin mukaan niin muutaman hyvän painotuksen sain läpi lausuntoomme sosiaali- ja terveysvaliokunnalle liittyen opiskelijan opintorahaan ja oikeuteen siirtyä joustavammin sairauspäivärahalle. Esitin selvitettäväksi vielä sitä miten voisi parantaa vielä sairauspäivärahan laskentaperusteita niin, että sairaaksi jouduttua ei tulotaso ainakaan niin dramaattisesti putoisi, että uhattuna olisi jopa koti ja ruokakin. Toivotaan, että tämä työ vielä sosterv puolella saadaan kuntoon tai sitten jatkovalmistelussa.

Niin ja sitten päivällä vielä ennen täysistuntoa sain myös aivan mahtavan vierasryhmän Helsingistä neljäsluokkalaisia entisen kollegani ja nykyisen ystäväni Jutta-Riina Karhusen johdolla. Vaikka päivän aikataulu oli todella hektinen niin tuollaisen joukolle oli pakko hetki aikaa saada ja vaikka yleensäkin alakoululaisryhmät innokkaita kyselemään niin tämä poppoo omaa luokkaansa. Tiesivät valtavasti ja halusivat tietää yhä enemmän. Mukava sakki. Ja kiva oli myös Jutta-Riina nähdä. Luvattoman vähälle jää entisten työkavereiden näkeminen kun tiet kuitenkin vieneet eri asuinpaikkoihin ja eri työpaikkoihinkin. Mutta parempi harvoin kuin ei milloinkaan.

Sitten istunto missä tänään esillä mm. kauppojen aukioloasiat ja autojen verotuksen uudistaminen ja kaiken tämän päälle sitten Akavan ja OAJ:n Hämeen väen tapaaminen Riihimäellä Lehmushovissa. Sinne ajelimme istunnosta Skinnarin Joukon ja Taiveahon Satun kanssa ja esillä erittäin laajasti heidän ajankohtaiset asiat ja haasteet. Eli kuntataloutta, korkeakouluasioita, perusopetusta ja päivähoitoa jne. Täytyy todeta, että erityisesti Hämeen OAJ on ollut erittäin aktiivinen ja hyvä yhteistyökumppani tässäkin työssä ja monta asiaa on heidän kanssaan käyty jo valmisteluvaiheessa läpi. Näin niihin on paras vaikuttaa. Tällä saralla huomenna minulla myös tärkeä ja minulle merkittävä päivä. Siihen liittyy hieman uusia aikalailla koviakin tehtäviä puolueessamme. Paljastetaan huomenna jos ja kun.

Kommentit