Tiistai, 10.08.2010

Blogi, tiistaina 10.08.2010

Näin saimme varmistuksen myös elokuun yhteislauluillallemme. Keväällä eduskunnassa virisi ajatus yhdessä tai iltamista Riihimäen seudulle. Mikko innostui niin kuin menin Riston kanssa ja nyt ilta siis tulee. Tammerkosken sillalla -hengessä järjestettävä yhteislauluilta on keskiviikkona 25.8. klo 18-21 Riihimäellä Daddy´s Pubin ihastuttavalla terassilla. Sateen sattuessa sitten katsotaan sisätiloja. Mutta nyt siis päivä ja ohjelma ja kaikki kunnossa ja ei muuta kuin päivä kalentereihin ylös ja mukaan laulamaan. Tietoa ja viestiä tapahtumasta saa levittää myös ystäville ja tutuille ja lauluilta on avoin kaikille tyyliin ”oletpa sitten kuoron miltä laidalta tahansa”.

….

Tänään ei kalenterissa luekaan mitään. Itseasiassa sopii hyvin tähän rakoon. Vauhdin Maailman kolumnivuoro odottaa ja kirjoitus vielä vain ajatuksen tasolla, mutta josko se sieltä tänään tulisi paperillekin. Myös muita töitä kotikoneella tehtävänä ja aloitellaan tästä.

Kello 20.13 ja päivä onnellisesti takana. Vauhdin Maailman Jyväskylän MM-rallin uutislehteen kolumni valmiina ja jo taitossakin. Ja myös muutama muu kirjallinen työ valmiiksi. Vastaukseni Vihreiden haluun romuttaa oman auton käyttö työajoihin ja jopa työmatkoihin on saanut hyvän vastaanoton. On hyvä, että löytyy myös ääntä ja tukea halua puolustaa myös yksityisautoilua pitkien etäisyyksien maassa. Itse kannatan aivan 110 lasissa panostuksia julkiseenliikenteeseen, mutta en kyllä ymmärrä Vihreiden halua ajaa oman auton käyttö täysin mahdottomaksi. Tuollaisia esityksiä tulee kun oman puolueen kannatus kumpuaa vain suurista kaupungeista. Ei välitetä pennin vertaa mitä maaseudulla ja muualla tapahtuu. Oma auto on vain yksinkertaisesti välttämättömyys, uskallan sanoa ainakin 80 prosentissa maassamme. Autoa tarvitaan työmatkoihin ja perheen kuljettamiseen mm. harrastuksiin. Julkistaliikennettä on käytännössä mahdoton – siis järkevällä satsauksella – saada koko maassa sellaiseksi, että sillä tulisi toimeen. Siksi meidän tulee sallia ja mahdollistaa myös oman auton käyttö tulevaisuudessakin. Päästöperusteinen autoilunverotus on minusta riittävä ja oikea keino ohjata tätäkin autoilua vastuulliseen suuntaan ja näin se on jo nyt toiminut. Lisäksi on tärkeää, että verotusta kehitetään niin, että autokantamme uusiutuu nykyistä nopeammin. Se on meidän kaikkien turvallisuuskysymys, mutta myös ympäristökysymys.

Mutta huomenna sitten jälleen eduskuntapäivä. Töitä siellä riittää ja päivä pääkaupungissa. Muutama sähköpostinne odottaa vielä vastauksia. Lupailen huomenna nekin hoitaa kuntoon. Ollaan siis yhteydessä.

 

 

 

 

Kommentit