Tiistai, 10.07.2007

Blogi, tiistaina 10.07.2007

Aamu ja kello seitsemän. Yöllä jälleen vettä ja nyt upean kostea ja happirikas ilma. Tänään jatkamme hevosten parissa kesän oikeastaan ainoaan lähes 100 prosenttista lomaviikkoani. Aamupäivä tallilla ja se sopii nyt minulle. Ihana nauttia ja rentoutua.

Eilinen Kesäkokouksemme oli hyvä. Saimme vieraita myös Ranskasta. Suomalais-ranskalainen perhe oli seuraamassa kokoustamme ja kuulimme samalla myös Ranskan kuntapuolen asioista ja siitä mikä siellä hyvää ja mikä huonoa. Kysyimme mm. mitä meidän kannattaisi kopioida Ranskasta? Saimme vastauksen: ”Ei mitään, ei mitään”. Seurasivat ja osallistuivat meidän kolmituntiseen kesäkokoukseen ja kertoivat myös kokemuksistaan ja näkemyksistään eri asioista. Mielenkiintoinen lisävivahde isoon kokoukseemme. Tänään hieman jatkan kokouksen asioiden parissa ja tälle viikolle olen sopinut vielä työlounaan kuntaan. Sen verran siis töitäkin 🙂 Nyt kuitenkin ratsutallille.

Jos eilen sitten enteili ratsastustunti hyvää niin tänään vaikeampaan. Hieman käden kanssa vaikeuksia ja kun ohjasote liian vahva kiusaa se hevosta ja sotkee kaiken. No tietysti sitten voi sanoa miksi et pehmemmä sitä. Niinpä. Niin sanoi opettajammekin ja minä en vain osannut. Sellaista se välillä on. Huomenna paremmalla mielellä. Siitäkin tämä usein kiinni.

Päivällä sitten jatkoimme kuntamme asioiden puintia. Olin sopinut tapaamisen kuntamme asioista päiväksi kunnantalolle ja pari tuntia menikin hetkessä. Esillä mm. maapolitiikkaa ja kunta-asioita muutenkin. Nämä keskustelut tärkeitä taustojen ja muunkin suhteen.

Tänään viestintäministeri Suvi Linden otti kantaa Ylen TV-lupamaksuihin. Hän pitää Yleisradion lupamaksukäytäntöä vanhentuneena ja esittääkin ajatuksen menot voitaisiin kytkeä katseluun ja rahoitus voisi tulla joko valtion budjetista tai veroina. Itse olen puhunut uudistuksen puolesta kauemmin ja olen samalla linjalla. Kokonaan emme voi luopua Ylen kaltaisesta järjestelmästä. Tarvitsemme ohjelmistoa mikä ei toteudu markkinoiden ehdoilla mm. ruotsin ja saamen kielistä ohjelmistoa, erityisryhmien ohjelmistoa ja myös kulttuuria ja ajankohtaisohjelmia. Ylen ei kuitenkaan pidä minusta kilpailla katsojista esimerkiksi hankkimalla suurella rahalla itselleen urheilutapahtumien tv-oikeuksia. Ei. No nyt asia etenee ja työryhmä alkaa syksyllä pohtia Ylen rahoituksen tulevaisuutta ja Lindenin mukaan tarkastelussa on ennen muuta myös rahoitus.

Kommentit