Maanantai, 09.07.2007

Blogi, maanantaina 09.07.2007

Usvainen aamu. Eilen illalla sitten sade tuli takaisin ja oikeastaan koko yön ollut hieman kosteaa. Nyt maa höyryää ja ilma lämpiää. Toivotaan, että poutaa päiväksi. Nyt aamusta heti ratsutallille. Tänään aloitamme koko viikonmittaisen perinteisen heinäkuun ratsastusleirin. Parituntia päivässä hevosten kanssa ja sitten vielä jälkipyykki yms. Päivällä juhlistamme Sakari Pälsin syntymän 125-vuotispäivää seppeleenlaskulla Vanhankirkonmäellä kello 12.00 ja illalla vielä Kesäkokous Syrjässä. Nyt liikkeelle.

….

Päivä tarjosi monenlaista. Nyt ratsastuksessa jälleen parempi päivä. Dom Cafe oli hyvällä tuulella ja ratsastajakin ja se näkyi. Hieman laukan kanssa oli loivilla kiemuraurilla vasemmassa laukassa vaikeuksia, mutta muuten yhteistyö toimi. Tuntui ratsastukselle. Toivottavasti Räpystäkin 🙂 Kolme tuntia tallilla ja sitten nopeasti suihkuun ja Vanhankirkon mäelle. Olin luvannut osallistua seppeleenlaskuun loppilaisen professorin, tutkimusmatkailija ja kirjailija Sakari Pälsin haudalla. Tänään juhlistettiin Pälsin syntymän 125-vuotispäivää. Seppeleen laskun yhteydessä kotiseutuneuvos Ahti Gåpå kertoi hieman Pälsistä ja hänen hautapaikastaan ja kirjastonjohtajamme ja Pälsi ja Loppi-kerääjä ja arkistoija ja tietäjä Tarja Toivonen luki Pälsin tekstiä. Kaunis tilaisuus kesäisellä mäellä. Mäeltä siirryimme sitten kunnan kirjastoon tutustumaan vielä Pälsin kuvanäyttelyyn Sajaniemestä ja aika kuluikin mukavassa seurassa hyvin. Tietoa ja tarinoita riitti.

Ja päivä sitten toimisto ja kirjoitustöiden jälkeen päättyi Loppijärven rantaan Lopen kunnan kesähuvilalle Syrjään. Olimme kutsuneet tänään loppilaisia keskustelemaan ajankohtaisista kuntamme asioista ja kävimme läpi mm. tulevia talouden haasteita, kantojamme tuleviin maapoliittisiin kysymyksiin ja linjauksia talousalueemme yhteistyökysymyksiin. Kolme tuntia hyvää keskustelua kesäherkkujen parissa ja paljon saimmekin aikaan. Tiedotamme asioista hieman myöhemmin laajemminkin. Mielenkiintoisia näkökantoja esille ja mukavaa oli sekin, että mukana jälleen uusia kotikuntamme asioista kiinnostuneita loppilaisia ja kesäloppilaisiakin. Hieno juttu. Nyt hetki vielä päivän lehtien parissa. Aamulla jo kahdelta jälleen tallille.

Kommentit