Tiistai, 09.12.2008

Blogi, tiistaina 09.12.2008

Eilen eduskunnassa kävi vieraanani Vanajanlinnan johtoryhmä ja päälliköt. Asuntoministeri Jan Vapaavuoren kanssa isännöin vierailua ja olikin kiva saada yksi Hämeen menestyneimmistä matkailu- ja vapaa-ajanyrityksistä vieraaksi. Keskusteluissa esillä niin rakentaminen kuin alkoholiverotus ja yleisesti muutkin talouden ja politiikan ajankohtaiset asiat. Tänään jälleen uusi päivä ja nyt myös käyntiin valiokunnat joiden asiat siis olleet nyt enemmän kuin tarpeeksi myös julkisuudessa esillä. Tänään tuo alkoholinmainonta-asiakin jälleen keskusteluun.

Ehkä kuitenkin viikon ykkösjuttu on seurata presidentti Martti Ahtisaaren matkaa Norjassa noutamaan Nobelin rauhanpalkintoa. Olen enemmän kuin tyytyväinen, että tämä nykyhallituksemme on myös huomannut ja noteerannut Ahtisaaren työn niin ei edellisten hallitusten aikaan ole ollut. Nyt hallitus on esittänyt koko ajan rahoitusta tällä vaalikaudella Ahtisaaren rauhantyöhön ja kriisityöhön ja ensi vuodelle summa jo 400 000 euroa. Nämä summat tai teot usein unohdetaan kun puhutaan maamme toimista maailman hyväksi mm. kehitysyhteistyömäärärahojen valossa. Se keskustelu on toki tarpeen, mutta itse nostaisin tuohon keskusteluun aina myös tällaiset kriisipanostukset joissa olemme edelläkävijöitä ja panostuksetkin merkittäviä.

Mutta nyt päivä kutsuu. Tänään kello työntyy aina iltamyöhään ennen kuin kotiin ehdin. Onneksi takana mukava ja rentouttava ja lataava sunnuntai.

…..

Päivä tänään todellakin vauhdilla. Lakivaliokunnassa tuo nyt pinnalla oleva alkoholiasia työllisti edelleen. Myös media asiasta aikalailla aktiivisena ja mielenkiintoista nähdä mihin asia asettuu. Toivotaan ettei nyt kuitenkaan tehdä mitään hätiköityjä askeleita. En niin usko. Sivistysvaliokunnassa myös isompi asia valmiiksi. Olemme valmistelleet tai käsitelleet lukiolain uudistamista, jossa aiemman osaamisen tunnustaminen tulee nyt myös lukiokoulutuksessa mahdolliseksi ja ehkä vielä isompana uudistuksena lukioihin tulee myös puhuttua kieltä mittaava erityiskurssi valittavaksi. Asia ei ollut aivan niin helppo miltä kuullostaa ja nyt onkin tärkeää, että opettajien täydennyskoulutus suoritetaan huolella ja myös seurataan miten uusi kurssi lähtee käytännössä toimivaan. Itse uskon, että tämä on lopulta alkusoittoa sille, että tulevaisuudessa ylioppilastutkinto tullee pitämään sisällään myös suullisen kielitaidon varsinaisen yo-kokeen. Siihen menee jonkin aikaa aikaa, mutta ei kymmentä vuotta. Tämä siis vain minun omaan pohdintaa tulevasta, mutta luulen, että olen oikeassa.

Täysistunnossa tänään esillä myös isoja asioita mm. tuo tilatukiasia, jossa nyt löytymässä edes jonkinlainen järkiratkaisu sekä pääkaupunkiseudun kaavoitusasiat. Illalla vielä kokoonnuimme pienemmällä porukalla hieman keskustelemaan tulevasta. Tällaiset hetket ovat tärkeitä. Nyt kello jo yli kymmennen ja aika laittaa pää tyynyyn. Huomenna aikainen herätys jälleen.

Kommentit