Tiistai, 09.10.2007

Blogi, tiistaina 09.10.2007

Uuteen aamun. Frakki on nyt hankittu ensimmäisiä Itsenäisyyspäivän linnanjuhlia varten. Hieman oikea jalka kuulemma pidempi tai lonkka tai jotain, mutta kuitenkin siis toiseen lahkeeseen 1,5 senttiä lisää pituutta ja hihoista sentti pois. Perjantaina valmista. Samalla tein lupauksen. Frakki on kokoa 48 ja sillä lupaan mennä vuodesta toiseen. Pidetään siis huolta itsestä. Jos nyt neljä vuotta varma kutsu linnanjuhliin niin ne ainakin mennään tällä ja jos jatkoa seuraa ja muita tarpeita on niin eikö kymmenvuotta ole hyvä lupaus mahtua samaan kokoon jos puku sitten vaihtuisikin. Sen lupaan.

Edelleen eduskunnassa puhuttaa tapaus-Sihto. Muutamat tunnolliset keskustalaiset ovat ottaneet asian erityisen raskaasti ja katsotaan nyt miten asian kanssa etenevät. Onhan se totta, että epäluottamus hallitukselle on kova juttu yksittäiseltäkin kansanedustajalta ja vaikea tällaisen jälkeen on luottamusta kasvattaa. Vaikka meilläkin on monia hoitoalan ammattilaisia niin ei heillä tullut edes mieleen sooloilla ja keräillä irtopisteitä tällaisessa asiassa mikä on täysin kesken ja täysin toisen pöydän asia kuin Eduskunnan suuren salin. Me ainakin luotamme, että hallitus tekee oikeita ratkaisuja nyt ja tulevaisuudessa ja työtä tasa-arvoisten palkkojen ja oikeudenmukaisten palkkojen eteen ainakin meidän ryhmässä jatketaan ja uskon, että keskustassakin kaikki – tai ehkä ei yksi.

Toivotaan edelleen, että asiaan löytyy ratkaisu.

Tänään Eduskunnassa jatkuu siis työt sivissä ja suuressa salissakin. Esillä mm. mielenkiintoinen tilauskoulutusjärjestelmä. Nyt siis liikkeelle työhuoneesta.

Kello 19.17 ja hetki sitten kotiin. Erikoinen ilta kun hetkittäin olin isossa salissa ainoa hallituspuolueiden edustaja. Näin iltaisin se aika tavallista ja muutenkin sali tyhjillään ei demareitakaan ollut kuin yksi. Mutta tänään esillä mielenkiintoisia asioita ja muutamassa kohdassa käytin myös puheenvuoron. Varasin keskuskansliasta etukäteen puheenvuoron päivällä lakiesitykseen mikä mahdollistaa yliopistot ja ammattikorkeat tulevaisuudessa myymään palveluita ennen muuta uutena tutkintomahdollisuuksia EU:n ja Eta-maiden ulkopuolelle. On hyvä, että laadukas koulutuksemme ymmärretään myös vietituotteena. Se on järkevää ja tärkeää on painottaa nyt myös sitä, että tällä esityksellä ei tulla ottamaan yhtään askelta siihen suuntaa että koulutuksesta tulisi Suomessa maksullista. Tämä halutataan helpolla kääntää niin ja niin tapahtui jo tänäänkin isossa salissa.

Äänessä olin myös veteraaniasiassa ja olen edelleen sitä mieltä, että vaikka nyt tehdäänkin isoja asioita asian eteen mm. haitta-asteprosenttien ja mm. 10 miljoonan erillisen veteraanipaketin kautta niin siitä huolimatta olisi aika ottaa vieläkin rohkeampia ja veteraanien ja heidän puolisoiden ja leskien ansaitsema ote tähän työhön. Olisi aika avata ovet reilusti ja kiittää kun vielä siihen on mahdollisuuksia. Toivotaan, että hallitus pystyy vastaamaan tähänkin huutoon mahdollisimman pian. Iltahuuto kuuluu.

Takana myös sivistysvaliokunta ja yksi tapaaminen tälläkin päivällä mm. maahanmuuttoasioista ja kotouttamisesta ja nyt kotona. Huomenna uusi päivä. Niin ja ps. puheeni löytyvät kokonaisuudessaan tuolta Eduskuntatyö -osion alta. Siellä siis tuoreita mielipiteitäni.

Kommentit