Tiistai, 08.11.2011

Blogi, tiistaina 08.11.2011

Huomenta Suomi! Tänään olen muuten Ylellä Päivän kansanedustajana. Suora lähetys Yle Puheella tiistaina 8.11. klo 13.03 ja uusintana illalla kello 18. Kuuntelijat voivat myös osallistua suoraan lähetykseen päivällä. Numero on 020 690 001. Jään odottamaan soittojanne. Mutta sitä ennen jo nippu kokouksia. Taas mennään.

Päivä näin valmis. Tänään aamusta ensin valiokunnat ja sitten Ylen Suuressa Pajassa Päivän kansanedustaja -haastattelu. Vajaa tuntinen menikin hetkessä ja täytyy todeta, että olikin mukavan erilainen haastattelutuokio ja mukavia soittajiakin saimme lähetykseen. Tässä vielä tuo lähesty jos joku haluaa kuunnella: Päivän Kansanedustajana; kuuntele lähetys.

Eduskunnan suuressa salissa tänään kävimme sitten pitkän keskustelun Euroopan taloustilanteesta. Pitkään Amerikassa lomaillut Timo Soinikin oli palannut työpaikalleen mistä palkkaa hänelle koko ajan maksetaan ja samantien joutuikin mies aikamoiseen höykytykseen. Enää ei istunnossa mennytkään läpi pelkkä käsien heiluttelu ja mekastaminen vaan pääministeri Jyrki Katainen otti selkeän erävoiton populismimestarista tiukalla ja maltillisella asiaosaamisella ja argumentaatiolla. Oli hauska huomata miten aseeton Soini oli kun enää ei Jusulan valmiiksi kirjoittamat kommentit toimineetkaan ja olisi pitänyt jotain sisältöäkin puheisiin saada. Tällaista nyt tarvitaan eli kunnollista asiakeskustelua meloonien ja appelsiinien ja niiden lippalakkien sijaan.

Euroopan tilannetta olemme tänäänkin seuranneet koko päivän. Katse on edelleen tiukasti Kreikassa, mutta myös samaan aikaan Italiassa. Ratkaisevia päiviä ja viikkoja kaiken kaikkiaan. Toivotaan, että vastuullisuutta löytyy sieltäkin. 

Mutta nyt vielä kirjoitustöiden pariin ja sitten koti-iltaa…

 

Kommentit