Tiistai, 08.08.2006

Blogi, tiistaina 08.08.2006

Tiistaina heti aamusta nyt kohti Helsinkiä. Ensin teen Johannan kanssa Ilmalassa Enduron MM-sarjan USA GP-ohjelman MTV3+:lle keskiviikoksi ja sitten vielä mahdollisesti illalla SRC-ohjelman MTV3:lle lauantaiksi. Katsotaan nyt miten tuon SRC:n kanssa käy. Toinen vaihtoehto sille on vielä loppuviikko. Odotellaan päivän mittaaan mitä ilmoitellaan.

Maatalous- ja maaseutuväki arvostaa porvaripuolueita ja toivoo ensi hallituksen olevan keskustan ja kokoomuksen varassa. Tämä vahva kannatus selviää Farmari 2006 -maatalousnäyttelyssä tehdystä kyselystä. Mielipidekyselyn mukaan liki 60 prosenttia vastaajista haluaisi Suomeen kokoomuksen ja keskustan varaan rakentuvan porvarihallituksen. Vaikka nykyinen hallitus saikin kansallisen maataloustukipaketin kasaan jollain tavalla niin ehkä maatalousväkeä epäilyttää SDP:n ja Heinäluoman vaikea asenne maaseutua ja maanviljelyä kohtaan. Se tuli hyvin ilmi Korkeaojan käymien neuvottelujen aikana. Mikään ei näyttänyt oikein kelpaavan kuin vasta siinä vaiheessa, kun koko hallituksen jatko näytti epävarmalta. Sellaisen asenteen varaan ei maanviljelyämme voi rakentaa.

Farmari-kyselyssä toiseksi suosituimmaksi hallituspohjavaihtoehdoksi nousi kolmen suuren hallitus. Keskustan, Kokoomuksen ja SDP:n varaan rakentuvaa hallitusta kannatti reilut 22 prosenttia vastanneista. Sinipunahallitukselle ilmaisi tukensa vajaat 13 prosenttia. Nykyisin vallassa olevaa punamultahallitusta tuki vain niukat kuusi prosenttia vastaajista. Aika selkeät luvut maaseutuväestön tahtotilasta.

….

Kello 15.10 ja Enduron huominen MM-ohjelma valmis. SRC-ohjelman teko kuitekin siirtyi sitten huomiselle. Näin ollen tähän tällainen mukava vapaa iltapäivä ja illansuu. Välillä sellaisetkin mukavia. Ajattelin pyörähtää keskustassa kaupoilla ja kahvilla.

Helsingissä oli upea iltapäivä. Pyörin hieman kaupoissa ja sitten kävin kaverini kanssa kahvilla. Väkeä oli liikkeellä valtavasti ja ihmiset selkeästi vielä nauttivat kesästä kun sitä näyttää olevan jäljellä. Helsingistä sitten kotiin ja uudelle kodille. Kaapistoja oli tänään kasattu ja Satu ja Äitini olvat siivonneet pölyjä pois. Kaunista tulee. Varmasti viihtyisä koti.

Tänään tuli myös kortti Venlalta. Kummityttö on kesälomamatkalla. Eilen tai siis lauantaina olivat nauttineet Tykkimäestä ja sunnuntaina kohteena oli Olavinlinna. Venla oli oikein opastetulla kierroksella. Fiksu tyttö. Terveiset tulivat kortissä myös Feetu-pikkuveljeltä, Eevalta ja Jarnolta sekä matkassa mukana olleilta Katilta ja Anssilta yhdessä hurmaavien Artun ja Kaapon kanssa. Matka jatkuu kuulemma ainakin keskiviikkoon tai ehkäpä torstaihin asti. Hauskaa sinne!

Illalla ystäväni kaveri soitteli ja kyseli hieman kuntamme kaavoituksista ja yksityisen mahdollisuuksista myydä tontteja. Maat ainakin sijainnillisesti loistavat ja lupasin asiaa huomenna selvitellä. Toivotaan, että haja-asutusalueelta saadaan nämä tontit nyt myyntiin. Huomenna selvitän 50luvun kantatilatilanteen ja sen myötä mahdollisuuden tonttien myyntiin. Toivotaan, että onnistuu.

Nyt pakko syödä vielä vähän ja sitten nukkumaan. Huomenna teemme SRC:n ohjelman ja illalla Koukun Arja-Liisan 60-vuotissyntymäpäivät ja ehkäpä vielä ratsastustakin. Katsotaan miten ehditään.

Kommentit