Tiistai, 08.07.2008

Blogi, tiistaina 08.07.2008

Tänään menen yritysvierailulle Hausjärvelle Wangunojan ratsutilalle. Tarkoitus aamusta tutustua yrityksen toimintaa ja myös toimintaedellytyksiin jota nyt laajat soranotot ovat uhkaamassa. Mielenkiintoista aina myös nähdä uusia tallirakennuksia ja ratkaisuja miten periaatteessa samat asiat on ratkaistu.

Iltapäivällä sitten tapaan yhden uuden riihimäkeläisen kunnallisvaaliehdokkaan ja käymme hänen kampanjaansa ja suunnitelmia läpi ja illalla menemme katsomaan Timo-sedän veljen tyttöä. Aivan sedäksi ollaan tultu. Ja illalla myös tiukasti seuraamme mitä Ruotsissa tapahtuu. Loppilainen juoksija Mikko Lahtio pääsi mukaan todella kovaan 800 metrin GP-erään ja tavoitteena vain yksi – Pekingin rajan rikkominen. Tänään uskomme siihen ja toivomme sitä.

……

Äärimmäisen mielenkiintoinen päivä takana. Ei vähiten siksi, että tänään näin ensimmäistä kertaa veljeni piskuisen tyttären. Setä-Timo oli ylpeä ja on edelleen. Viehättävä pikkuinen. Mutta mielenkiintoinen oli myös päivä. Aamusta Hausjärven Ryttylään ja Wangunojan Ratsastuskoululle. Tallin emäntä Minna Martin-Päivä ja isäntä Jukka Päivä olivat laittaneet jo ratsut valmiiksi, mutta varsin tiukan päiväohjelman takia jätimme kuitenkin hevostelut syksympään. Tutustuimme paikkaan jalan ja täytyy todeta, että jos ns. kotitallini eli Vaahteramäen Ratsastuskoulu Lopella on upea puitteiltaan niin kohdallaan oli paikat myös Ryttylässä. Upea, moderni ja nykynormit jopa ylittävä talli muovixin ”hevosen kestävästä” muovilankusta ja hienot majoitus ja tallitupatilat ja herkkuna tallisauna. Maneesi valoisa ja nurkat viimeisen päälle. Hevosetkin näyttivät nauttivan paikasta ja hyvästä huolenpidosta. En yhtään ihmettele, että syksyn tunnit on jo kai periaatteessa loppuunmyyty tai varattu. Tällaisilla paikoilla on kysyntää.

Toinen aihe miksi tallilla kävin oli paikan huoli alueen välittömään läheisyyteen suunnitellusta valtavasta soranotosta. Halusin nähdä paikanpäältä miltä tilanne näyttää ja täytyy kyllä todeta, että aikamoiset suunnitelmat. Täytyy todella toivoa, että maakuntakaavan aluerajauksia ei ylitetä ja liikenne saadaan järjestettyä järkevästi vaarantamatta tallin ja yleensäkin kylän liikennettä. Ymmärrän hyvin suuren soraharjun arvon ja sen halun mitä sen hyödyntämiseen on, mutta täytyy todella toivoa, että järkevä kompromissi löytyisi ja se soisi mahdollisuuden myös jatkaa ratsastuskoulutoimintaa ja viehättävä kylämiljöö elämää. Aiheesta muuten juttua ollut ainakin kerran Hämeen Sanomissa ja tietääkseni myös Ratsastajaliitto ollut asiassa aktiivinen. Aiheesta Hämeen Sanomissa

Tallilla kun olimme niin väistämättä myös puheenaiheena ratsastustuntia alv-kohtelu ja sen kummalliset erilaisuudet eri puolilla maata ja myös sydämenasiani eli hevosenlannan poltto. Wangunojalla oltaisiin innokkaita pilotoimaan asiaa ja toivotaan, että nyt saamme testipaikkoja aikaan ja sitä kautta tämänkin uusiutuvan energian järkikäyttöön. Järkeä ei asian suhteen muuten olekaan paljon käytetty eikä näytä ympäristöministeriäkään tämä asia paljon kiinnostavan. Vaikka pitäisi. Mutta me jatkamme työtä.

Ryttylästä sitten Riihimäelle missä tapasin Laura Tonterin yhden nuorista kunnallisvaaliehdokkaistamme. Laura toimi pitkään Riihimäen nuorisovaltuustossa ja oli myös lukion aktiiveja ja tekijöitä ja nyt iloksemme kokoomuksen ehdokkaana syksyn kuntavaaleissa. Todella toivon, että nyt saisimme tällaisen osaavan ja aikaasaavan nuoren naisen Riihimäen valtuustoon. Nyt siihen näyttää olevan mitä parhaimmat mahdollisuudet. Tänään kävimme hieman läpi Lauran kampanjaa ja sen aikataulutusta ja siinä mielessä hyvältä näyttää. Kampanjapäällikkö jo valittu ja kotisivutkin tehty ja aiheita paljon. Hyvä. Laurasta kuulemme vielä.

Illansuussa vielä tapaaminen Lopella ja tälläkin kertaa onnisti. Pariakin yritystä Lopella tai yritystoimintaa myös Riihimäellä pyörittävä loppilainen lähti ehdokkaaksemme. Launonen sai hyvän uuden ehdokkaan. Näin koossa 42 ehdokasta. Kaikkien aikojen ennätys.

Kommentit