Maanantai, 07.07.2008

Blogi, maanantaina 07.07.2008

Siskon vihta toimi hyvin. Upea tuoksu saunaan ja ennen muuta hieno tunne hartioihin tiukan viikonlopun jälkeen. Juuri katselin tässä aamutuimaan kuvia Krouvin Kyläpäiviltä. Valokuvaaja Vesa Nopanen kuvaili koko viikonlopun ja upeita otoksia – tilanteita ja persoonia – kortille tallentuikin. Vesa Nopasen kuvia Joentaan kylän Krouvin kylpäiviltä 2008.

Tämän viikon ensimmäiset poliittiset pisteet täytyy kyllä antaa hallituskumppanille ja ministeri Pekkariselle. Pekkarinen nosti esille asian joka todellakin kummastuttaa ja vaatii toimenpiteitä. Kyse nimittäin puupelleteistä ja niiden hinnasta ja sitä kautta kilpailukykyisyydestä. On ehdottomasti totta, että nyt tarvitaan toimenpiteitä erittäin vähäpäästöisen ja kotimaisen energiamuodon suosimiseksi ja vaihtoehdot taitavat olla tuotanto- tai muut tuet tai sitten veroetu, joka minusta olisi luontevin. Se sopisi hyvin omaan ajatusmaailmaani jossa toivon yleensäkin polttoaineiden verotuksen rakentuvan aineen aiheuttamien päästöjen mukaan. Tässä mallissa on syytä huomioida koko tuotanto ketju pellosta tai metsistä tai mistä vaan konehuoneeseen.

Tuntuu enemmän kuin kummalliselta, että meillä tuotetaan eniten maailmassa puupelettiä ja sitten siitä valtaosa viedään länsinaapuriimme ja jopa Keski-Eurooppaan. Järki hoi… Toinen juttu on sydämeni asia hevosenlannan polton salliminen briketteinä ja kolmas sellainen iso asia jonka toivon samaan aikaan nousevan pöydälle on ilmalämpöpumput. Olen jälleen suunnittelemassa tulevaksi syksyksi eduskuntaankin infopäivää lämpöpumppujen ympärille ja olisi enemmän kuin suotavaa, että pääsisimme edes lähelle kärkimaita tämän lähes päästöttömän lämmitysmallin ja hyödyn kanssa. Näiden asioiden kanssa on hallituksen syytä istua alas mitä pikimmin.

Tänään päivä töiden parissa. Nyt tarkoitus aloittaa kirjoitustyöt ja sitten illalla onneksi omaakin aikaa eli alkuviikon ratsastustunti.

…….

Tänään viikon ensimmäisestä päivästä yritykseni sai aamupäivän. Valmistelin hieman tulevia juttuja ja laskuttelin ja hoitelin kirjanpitoa yms. Vaikka nykyisin tuo toimiikin lähinnä harrastuspohjalta niin oman aikansa se aina muutaman kerran kuussa vaatii. Mutta ne nyt jälleen hoidettu ja ensi viikonloppuna hieman hommiinkin pääsen kun rallin SM-kausi jatkuu Kouvolassa SM OK-Autorallilla.

Mutta muuten päivä aikalailla vapaaa. Illansuussa tapasin yhden yhteyttä ottaneen kohtuu tuoreen loppilaisen ja olikin enemmän kuin mukava tapaaminen. Hyvin tyypillinen uusi loppilaisperhe ja hienoa, että halua myös vaikuttaa oman uuden kotikunnan tulevaisuuteen. Liittyi kokoomuksen jäseneksi ja hän mukaan kunnallisvaaliehdokkaaksikin tuleviin vaaleihin. Läyliäinen sai erittäin mielenkiintoisen ja osaavan ehdokkaan. Olen tyytyväinen ja huomiseksi sovittuna jälleen yksi tapaaminen eli tilanne näyttää kaikin puolin enemmän kuin valoisalta.

Sitten ilta vain hevosille. Olimme varanneet kolmen hengen pienryhmätunnin Vaahteramäen Ratsastuskoululle ja aiheena tulevan kesäkilpailumme ohjelma ja siihen valmistautuminen. Tänään meni hyvin ja tuntui siltä, että hevonenkin nautti – ainakin hetkittäin. Nyt hetkeksi vielä puutarhapuuhiin ja iltapalaksi tuoreita juuri uunista tulleita karjalanpiirakoita. Niillä huomisene päivään.

Kommentit