Tiistai, 07.06.2011

Blogi, tiistaina 07.06.2011

Uusi aamu ja lämmintä jo ennen seitsemää. Hellepäivä siis luvatun mukaisesti tulossa. Se ei kuitenkaan eduskuntatyötä hillitse vaan pian jo autonnokka täältä Loppijärven rannasta Helsinkiä kohden ja hellepäivän kokousrumba. Kolme valiokuntaa, eduskuntaryhmän ylimääräinen kokous hallitusneuvottelujen jatkamisesta ja täysistuntoa jne. Yhteenpäivään siis ihan kiitettävästi kalenterimerkintöjä.

Tänään myös tarkoitus saada eteenpäin Loppijärvi-hankettamammekin. Syntymässä siis aivan uudenlainen ryhmä lähijärvemme pelastamiseksi osaltamme ja sen parissa tarkoitus hieman jumpata tänään. Kerron lisää kun asiat vahvistuvat. Mutta jo mm. media mukana ja varsin paljon kerännyt positiivista huomiota ja kiitosta kaikilta jotka ovat kuulleet. Kaikki pääsee mukaan.

Mutta nyt aamukahvi auringossa ja sitten matkaan…

Työntäyteinen päivä siis takana. Valiokuntia… ensin ympäristövaliokunta ja sitten ulkoasiainvaliokunta mm. Venäjän nykytilanteesta ja mahtuihan päivään ryhmäkokousta ja täysistuntoakin. Kokousta siis kokousten perään. Päivän hieno uutinen oli täysi 110 prosenttinen tuki puheenjohtajallemme Jyrki Kataiselle eduskuntaryhmässä. Rakentava ja tukeva keskustelu päättyi raikuviin aplodeihin. Ei taida toista tällaista ryhmää yhtenäisyydeltään ja hengeltään nykyisestäkään eduskunta löytyä. Ja se on muuten meidän voimavara vaikeinakin aikoina. Tuki tarkoitti siis neuvottelujen jatkamista hallituksen muodostamiseksi Jyrki Kataisen johdolla ja haluamme olla mukana kokoomusjohtoisessa hallituksessa joka turvaa suomalaisen työn tulevaisuudessa ja samalla myös ostovoiman ja sitä kautta hyvinvointiyhteiskunnan. Kynnyskysymyksemme säilyivät siis entisellään ja myös sekin, että sellaiseen hallitukseen emme lähde jonka ohjelmaa ei tunnista vahvasti kokoomuslaiseksi. 

Saman vahvan tuen Katainen sai päivällä myös eri puolueiden eduskuntaryhmiltä. Mielenkiintoista oli se, että SDP:n johtohahmo Eero Heinäluoma ei paikalla ollut ja hänen poissaoloaan ei suostuttu edes kommentoimaan. Kuulemma matkoilla. Missä ja mitä, omaa lomaa vai mitä? Sitä ei kerrottu vai liekö nyt käynnissä Jutta Urpilaisen kadotetun vallan takaisinperintä? Olisiko Heinäluoma kuitenkin saanut omiltaan näpeille sotkettuaan pelaamiselle 13 päivän hallitusneuvottelut? Mielenkiintoinen tilanne ja voi ratketa jos näin on.

Hallituspohja siis nyt täysin avoin. Itse toivon, että saamme rakennettua vahvan enemmistöhallituksen keskustan ja perussuomalaisten kanssa. Uskon sen olevan paras mahdollinen tässä tilanteessa ja noudattelevan myös vahvasti kansankin tahtoa. Se toisi sopivasti jatkumoa ja sopivasti uutta. Ja myös vaalivoittajat pääsisivät vastaamaan kansan huutoon ja toteuttamaan lupauksiaan.

Toki varautua pitää myös muunlaisiin pohjiin. Pääasia, että kasaan saataisiin vastuullinen enemmistöhallitus ja mielellään niin että loppuviikosta olisi pakka kasassa. Uskoisin näin.

Tänään illalla ehdin vielä ratsastustallillekin. Alla upea tamma Klaara ja selässä hieman liian kokematon ratsastaja. Tuli mieleen se Martti Servon biisi ”Mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu”. Näin siis nytkin vaikka kesällä heinäkuussa tulee jo täyteen kymmenen vuotta aktiivista ratsastusharrastusta. Lajeista jaloin ja niin vaikeaa. Ja niin antoisaa.

Huomenna sitten välipäivä eduskunnassa, kun hallituspohjaa kasataan. Päivällä myös ystäväni talousneuvos Tapio Mikkolan syntymäpäivät ja sitten illalla Kokoomuslainen Nuortenilta Riihimäellä Bodrum Kebabissa. Tervetuloa mukaan illalla klo 18-20 ja Putki-Valtti tarjoaa illan herkut ja mukana mm. Kokoomusnuorten Anni Puntila ja minäkin hieman äänessä. Siis ilta tarkoitettu kaikille uusille ja vanhoille nuorille jotka ovat kiinnostuneita yhteisistä asioista, politiikasta tai olivat mukana minun eduskuntavaalikampanjassani 2011 ja haluaisivat nyt mukaan tavalla tai toisella kokoomustoimintaan. Ja kavereitakin saa mukaan pyytää.

 

 

Kommentit