Keskiviikko, 08.06.2011

Blogi, keskiviikkona 08.06.2011

Kun sovittukaan ei välttämättä pidä niin kyllä on vaikea sopia lisää. Tämä tuli väistämättä mieleen kun eilen SDP:n johtoon ainakin Eero Heinäluoman loman ajaksi noussut Jutta Urpilainen kertoi, että SDP ei välttämättä kannatakaan aiemmin tehtyä sopimusta euroalueen talouspakettista. Tarkoittiko tuo ”välttämättä” sitä, että hän ei Heinäluomalta ole asiaa nyt miehen loman aikana kysynnyt vai muutakin.

Urpilainen totesi, että jos puolue ei olekaan hallituksessa niin silloin puolueen Eurooppa-linja olisikin toinen? Tämä siis tarkoittaisi samaa uhittelua mitä aiemminkin on nähty tänä keväänä ja samalla suurta muutosta siihen, että ulkopolitiikassa ja Europpa-politiikkassa ei enää vallitsisikaan konsensus ja pitkänlinjan laajan parlamentaarisen yhteistyön aika. Ulkopolitiikka ja Eurooppa-politiikka alistettaisiin näin hallitus-oppositio -asemetelman varaan ja se tekisi kyllä maastamme huomattavasti heikomman toimijan ulkomaiden silmissä. Asemamme olisi tuuliviirimäinen.

Ehkä tämä ulkopolitiikan ja Eurooppa-politiikan pitkälinja ja laaja-alaiseen eduskunnan yhteisymmärrykseen nojaava perinne pitäisi nyt käydä vielä huolemma läpi yhdessä kaikkien puolueiden kanssa. Onko tilanne siis muuttumassa pysyvästi?

Jyrki Kataisen työ siis jatkuu tänään. Eilen hän totesi paljon puhuvasti, että ”Suomessa on vakava tilanne. Vaaleista on kulunut aikaa, ja Suomeen täytyy saada toimintakykyinen enemmistöhallitus. Viime viikolla neuvottelut kariutuivat, nyt on aika yrittää uudestaan. Kaikki puolueet ovat vastuussa siitä, kuinka nopeasti hallitus Suomeen syntyy”, Katainen sanoi. ”Meillä on taustalla vaalitulos, joka poikkeaa siitä mihin Suomessa on totuttu. Nyt työ pitää saada päätökseen, jotta saamme vastuulliset päätökset tehtyä.”

Tästä sitten jatkamme… Ja katsotaan mitä tulee…

Kello 23.12 ja mökillä jälleen. Tänään oikeastaan mukava päivä. Tai mukaviahan ne kaikki, mutta tänään erilainen. Aamupäivä ensin vapaata ja hieman helteestäkin nauttimista. Oravan pesänkin löysimme ja sieltä ulos matkalla ensikertaa kurkki kolme pientä poikastakin. Aikamoista vauhtia, mutta vielä pientä epävarmuutta ulkomaailmasta. Yritän huomenna ikuistaa teillekin kuviin.

Sitten talousneuvos Tapio Mikkolan 70-vuotisjuhliin ja hellettä sielläkin. Tapsa merkitys Lopen Osuuspankin pitkäaikaisena toimitusjohtajana on kiistaton kuntamme kehittymisessä ja niin kuin te blogini säännölliset lukijat muistatte niin hänen elämäntyötään täällä jo aiemmin kertailinkin kun muutama kuukausi sitten juhlimme talousneuvoksen arvonimeä. Samoista aiheista puhuin tänäänkin ja toistin kunnanjohtajamme Karoliina Viitasen kanssa ne kiitokset Lopen ja loppilaisten puolesta. Lopen OP oli Tapsan aikana aktiivinen rakentaja ja Lopen kehittäjä mm. rivitalo- ja kerrostalorakentamisessa. Toivottavasti jatkossakin. Nyt voisi olla vaikkapa kohta jälleen kysyntää uudelle kerrostalollekin ja se avaisi mukavasti myös uuden urheilu-jalkapallokentän rakentamisenkin. Seuraava kerrostalo tulee nimittäin aikanaan juuri nykyisen vanhan kentän alueelle ja uudelle modernille kentälle on jo uusi paikka muiden urheilupaikkojen lähettyviltä katsottuna koulukeskuksen alueelta. Jos tuon kerrostalon aika voisi jo pian ollakin. Katsotaan.

Sitten hieman kirjoitustöitä ja ilta erilaisessa kokoomuslaisessa nuorten illassa Riihimäellä. Kampanjassani mukana olleet nuoret toivoivat yhteistä tapaamista näin vaalien jälkeen ennen kesää ja nyt sellainen järkääntyi Bodrum Kebabiin. Putki-Valtti vastasi illan herkuista yhdessä kokin Sükru Özgünin kanssa ja väkeä kivasti mukana ja hyvää keskustelua monestakin eriaiheesta. Hienoa oli myös se, että kokoomusnuorista Anni Puntila, Ilkka Sasi ja Antti Kökkö olivat mukana ja kertoivat kokoomusnuorten vaikuttamisteistä ja itse sitten kertoilin hieman kunta- ja valtakunnan politiikasta ja myös muista vaikuttamismahdollisuuksista esimerkiksi lukiolaisten liiton tai nuorisovaltuustojen ja vastaavien kautta. Minusta kiva ja onnistunut ilta ja lupasinkin jo tällaisille jatkoa. Syksyllä menemme katsomaan Stage-musikaalia Peacokiin ja tottakai tutustumaan eduskuntaankin. Tervetuloa uudetkin nuoret siis remmiimme mukaan.

Nyt kuitenkin nukkumaan. Huomenna jatkamme.

 

 

Kommentit