Tiistai, 06.11.2007

Blogi, tiistaina 06.11.2007

Etelä-Suomen Sanomista löytyy varmasti yksi maamme rehellisimmista toimittajista tai ainakin rohkeimmista. Olen harmilla seurannut miten osa lehdistä tekee opposition kanssa kampanjaa puoluettamme vastaan ja kertoo lehdissään asioita jotka itsekin tietävät valeeksi tai eduskunnan kielellä ”muunnelluksi totuudeksi”. Itsekin toimittajan työtä oikeastaan jo yläasteiästä lähtien tehneenä ja myöhemmin myös ammatiksi tehneenä olen seurannut tätä hämentyneenä – tähänkö olemme menossa ja osa jo menneetkin? Kyse siis muutaman lehden ”kampanjasta”: Kokoomus petti vaalilupauksensa.

Tästä joukosta rohkeasti ja rehellisesti irtautui eilen maanantaina 5.11.2007 Etelä-Suomen Sanomat. Toimittaja Ari Helminen oli kirjoittanut lehteen uutisen otsikolla: ”Puolueet tai puoluejohtajat eivät luvanneet hoitajille 500:aa euroa”. Uutisessa Helminen käy läpi julkisuudessa levitettyjä väitteitä ja joutuu toteamaan nämä mediassa ja oppositiosta heitellyt väitteet yksi toisensa jälkeen asioiden tahalliseksi vääristelyksi. En tässä lähde Helmisen kirjoitusta referoimaan. Se on asiaa joka sana ja se kannattaa itse lukea.

Toinen lukemisen arvoinen juttu on puheenjohtajamme Jyrki Kataisen yleisönosasto kirjoitus saman päivän Iltalehdessä. Tässä linkki kirjoitukseen, joka kuulemma poikkeuksellisesti julkaistiin myös lehden verkkosivuilla: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200711056803903_uu.shtml. Harmittaa, että valtiovarainministeriltä menee aikaa tällaisten väitteiden oikomiseen kerta toisensa jälkeen ja tämänkin vastineen pakottajana on joku Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokas joka samaisessa lehdessä esitti 25.10. täysin perustelematta erilaisia väitteitä Kataista kohtaan.

Hyvä, että näihin virheellisiin kirjoituksiin ja tarkoitusperiltään poliittisiin mielipidevääristelyihin vastataan. Ne hämärtävät puolueemme ja koko hallituksen vahvan tahdon tehdä työtä palkkatasa-arvon ja oikeudenmukaisempien palkkojen eteen. Olen täysin samaa mieltä, että olemme hävinneet oppositiolle julkisuuspelin hoitaja-asian ympärillä. Toisaalta tiedämme, että olemme tehneet oikeita asioita ja ilman puolueemme aktiivista työtä ei nyt kunta-alalle jo allekirjoitettuja 11-13 prosentin palkankorotuksia olisi kuuna kullan päivänä tullut. Katainen kirjoittaa Iltalehdessä nappiin ja toteaa lopuksi: ”Kokoomus pitää sen minkä lupaa, mutta vain sen mitä on itse luvannut.” Aikaisemmin vastineessaan Katainen kirjoittaa myös, että ”oppositiopuolueilla ei ole ollut uskottavaa vaihtoehtoa hallituksen hyvälle politiikalle. Siksi oppositio on valinnut taktiikakseen vääristelyn”. Toivotaan, että rehellisyys voittaa tässäkin – Päivi ja Eero. Me olemme valmiita jatkamaan työtä oikeudenmukaisempien ja tasa-arvoisempien palkkojen eteen. Näin ei tapahtunut edellisen hallituksen kaudella. Nämä ovat arvovalintoja.

Tänään pitkä päivä eduskunnassa. Nyt kello 6.20 ja juuri ylös. Aamu alkaa kansanedustajapalaverilla kello yhdeksän Helsingissä ja siitä mennään todennäköisesti aina ilta kymmeneen asti. Matkaan.

….

Kello 20.12 ja juuri täysistunnosta pois. Lopussa salissa istuimme enää kahdestaan Akaan-Penttilän Eeron kanssa. Sellaista se on 🙂

Pitkä päivä siis takana. Aamulla ensin Hämeen kansanedustajien tapaaminen koskien maatalousasioita ja sitten kiiruhdunkin jo Kisahallille Paralympiapäivään. Erittäin antoisa päivä ja sieltä sitten sivistysvaliokuntaan, täysistuntoon, Valtion Liikuntaneuvostoon ja vielä takaisin istuntoon keskustelemaan mm. autoilun verotuksen uudistamisesta ja myös siviilipalveluslain uudistamisesta. Merkittävät uudistukset ja pidin tärkeänä, että nostan muutaamia asioita näissä keskusteluissa esille. Esimerkiksi tiesin sen, että siviilipalveluslain uudistus kilpistyy vain keskusteluun palvelusajasta jota nyt tosin lyhennetään kuukaudella unohtaen uudistuksen muut tavoitteet. Totesin salissa, että minun mielestä tämän esityksen merkittävin muutos on siviilipalveluksen ulottaminen myös poikkeusolojen aikaan. Eli kriisitilanteissa miehet voitaisiin määrätä erilaisiin avustaviin kriisitehtäviin mm. pelastus- ja väestönsuojelutyöhön. Mielestäni on hyvä, että tämän uudistuksen jälkeen jokainen voi antaa aidon panoksen myös kriisitilanteessa isänmaamme hyväksi. On hyvä, että peruskoulutusta myös kehitetään tällaista toimintaa tukevaan suuntaan. Nyt kuitenkin aika mennä kotiin.

Kommentit