Tiistai, 06.10.2009

Blogi, tiistaina 06.10.2009

Tuorein selvitys kertoo, että nyt tämän kuun alussa voimaan tullut ruuan alv-alennus on mennyt hyvin kuluttajahintoihin. Itseasiassa ale näkyy meidän kaupanasiakkaiden kukkarossa vielä enemmänkin kuin olisi pitänyt. Hinta & Laatu -vahdin selvityksessä verrataan ostoskorienhintoja ja sen mukaan ruokakauppojenhinnat laskivat syyskuusta tähän jopa enemmän kuin luvattiin. 48 kauppaa ja niiden 19 peruselintarviketta sisällä pitäneen Hinta & Laatu selvityksen mukaan ruokakaupan hinnat laskivat keskimäärin 6,3 prosenttia ja parhaimmilaan jopa yli 12 prosenttia, kun tasaisesti laskemalla sen olisi pitänyt olla noin 4,3 prosenttia. Hieno uutinen siis tämä ja toivotaan, että saamme saman tuloksen myös ravintoloista ja lounaspaikoista kun niiden alvin alennus tulee voimaan.

Toinenkin juuri julkistettu tutkimus on mieluista luettavaa. Kampanja-verkkolehden tutkimuksen mukaan ulkoministeri Alexander Stubb on imagoltaan paras suomalainen poliitikko. Tutkimuksessa mielipiteensä kertoivat markkinointiviestinnän ammattilaiset. Stubbin 31 prosentin kannatuksen takana kakkosena oli Sauli Niinistö ja kolmantena Jyrki Katainen. Pääministeri Matti Vanhanen on imagoltaan huonoin suomalaispoliitikko ennen Jutta Urpilaista, jonka heikkouksiksi nostettiin mm. asiakysymysten huono hallinta..

Myös puolueiden imagoa tutkittaessa meidän imago oli selkeä ykkönen. Kokoomuksen jälkeen toiseksi paras imago oli vihreillä, kun taas puolueiden huonoin imago on keskustalla 63 prosentin mukaan.

Nyt Helsinkiä kohden. Juuri tuossa ikkunasta kurkistelin, että hieman hileinen on ainakin nurmi. Toivotaan, että tiet kuitenkin hyvässä kunnossa. Mennään maltilla ja rauhallisesti. Kokouksia tänään aina iltaan asti.

…..

Päivä edennyt vauhdilla. Eilisiltainen valtuustonkokous on edelleen puhuttanut ja kiitos palautteesta liittyen siihen. Tänään valiokunnissa jatkoimme mm. Ammattistartin vakinaistamisen käsittelyä ja ympäristön puolella ensi vuoden budjettikysymyksiä mm. talojen energiakorjausten tukemisen osalta. Äärimmäisen mielenkiintoisia ja perusteellisia asiantuntijakuulemisia. Se yleensä tarkoittaa myös sitä, että lounaalle ei nykykokousrytmillä oikeastaan jääkkään aikaa. Nyt jo istunnossa muutama asia läpikäytynä ja myös Ylen Politiikan Puhemyllykin nauhoitettuna. Keskustelussa jälleen vaalirahoitus ja keskustelu torpattiin erikoisella tavalla. Meitä kohtaan annettiin kyllä hyökätä oikein kunnolla erityisesti kampanjakattojen vastustamisen osalta. Mutta perusteluille ja vasta-argumenteille ei tilaa annettukaan. Itse vastustan kampanjakattoa sen takia, että se yksinkertaisesti tarkoittaisi sitä, että me istuvat ja ennen muuta he jotka saavat mm. medianäkyvyyttä kansikaupalla hyötyisivät tilanteesta kohtuuttomasti. Tai julkisuudenhenkilöiden kampanjaetu- ja etumatka kasvaisi entisestään. Tai pitkien etäisyyksien vaalipiireissä ja aktiivisesti vaalipiiriä kiertävän ehdokkaan kampanjabudjetti menisi matkustamiseen. Tai toinen saisi ilmaisen mainospaikan esimerkiksi ladonseinästä moottoritienvarresta, kun taas toinen joutuisi ostamaan saman mainospaikan mainostilaa myyvältä yhtiöltä. No tälle keskustelulle ja vastaukselle ei jostain syystä tällä kertaa tilaa haluttu antaa, mutta tulihan taas kerran kerrottua tuo mielipide ja perustelu edes täällä.

Nyt takaisin istuntoon päiväkahvin jälkeen ja illalla vielä nuorten kansanedustajien tapaaminen Allianssin kanssa.

….

Täysistunto venyi tänään pitkään kun kävimme keskustelua mm. tupakkalainsäädännön uudistamisesta. Olen peruslinjasta samaa mieltä. Meidän on syytä kantaa huolta ennen muuta lapsista että he eivät joudu alttiiksi passiiviselle tupakoinnille. Ja myös muiden ei tupakoivien oikeus savuttomiin työpaikkoihin ja yleisiin tiloihin on perusteltu, mutta sensijaan suhtaudun kyllä hieman epäillen esitykseen kieltää tupakointi festareilla. Jos halutaan niin aivan lavanedustat eli ns. ruuhkaiset alueet voidaan hyvin julistaa ei savullisiksi, mutta en nyt sentään menisi laajempia alueita laittamaan kiellon piiriin. Mutta perusajatukseltaan lainsäädäntö ihan ok eikä siinä nyt puututa lakupiippuihin eikä olla kieltämässä nuuskankaan käyttöä. Valiokuntakäsittelyssä kun näihin muutamiin asioihin vielä kiinnitetään huomiota niin olen vakuuttunut, että laista tulee hyvä.

Illalla ehdin käydä myös nopeasti tapaamassa Allianssin ja Helsingin kaupungin nuorisotyön väkeä uudessa Happi -aikuistuvien nuorten kokoontumistilassa. Erittäin hyvää keskustelua ajankohtaisista asioista ja nuorisotyön haasteista ja samalla jo sovimme hieman jatkoakin tälle yhteistyölle. Mutta nyt siis juuri kotia kohden.

Päivän uutisista en malta olla nostamatta esille täälläkin tuota törkeää parjauskirjettä joka Suomesta oli lähetetty Nobel-komitealle tarkoituksena estää Martti Ahtisaaren Rauhan Nobel. Asiahan nousi esille, kun Pär Stenbäck kertoi saaneensa tiedon Suomesta lähetetystä kirjeestä, jossa tunnettu korkea-arvoinen suomalainen yritti torpata Ahtisaaren palkinnon. Minusta olisi nyt tärkeää, että asia selviäisi. Huhumylly asian ympärillä jo velloo ja keskustelu nimistäkin käy kuumana. On vaikea ymmärtää miksi tällaiseen ”kampanjaan” on lähdetty. Toivotaan, että asiaan saadaan selvyys mahdollisimman pian.

Kommentit