Tiistai, 06.09.2011

Blogi, tiistaina 06.09.2011

 

Aikainen herätys. Kaunis auringonnousu onkin. Tänään eduskunnassa alkaa syysistuntokautemme ja tavan mukaan suuntaan eduskuntaan rekalla. SKAL järjestää jälleen oman kuljetusalan yrittäjyyttään ja sen asioita käsittelevän tempauksen ja itse nyt matkaan Tarkkalan Kuljetuksen hakerekalla. Tarkkalan Kuljetuksen Reijo Tarkkala onkin minun kuljetusalan kummini ja tänään varmasti esille montakin alan suurta kysymystä. Nyt aamukahvit ja sitten kohta matkaan.

Mielenkiintoinen avaus syysistuntokaudelle. Aamulla siis ensin aamukahvit Lopen Nesteellä ja siellä tupa täynnä. Sitten matkaan SKAL:n syystempauksen vauhdittamana eli Tarkkalan Kuljetuksen hakerekalla. Yrityksen Petri Tarkkala oli minulla kuljettajana ja itse kyyti tuttua. Kerran oli jo aiemmin hyvän ystäväni työyötä seuraamassa samanlaisessa rekassa ja tänään siis matka aina eduskuntatalon eteen asti. Esillä kuljetusalan ajankohtaiset aiheet joita jo kuulin myös viime viikollakin yritysvierailullani Riihimäellä. Esillä siis ammattitaitoisen työvoiman saannin turvaaminen, polttoaineenverotuksen korotukset ja niiden vaikutukset kuljetusalaan, harmaatalous ja tietenkin teiden kunto. Tuhti tietopaketti päivitettynä siis jälleen tähän päivään ja sovimmekin, että jatkossakin yhteyspelaa näin. Itseasiassa Tarkkalan Kuljetuksen yksi omistajayrittäjä Reijo Tarkkala on nyt myös minun virallinen kuljetusalan kummi. 

Eduskunnassa sitten käyntiin normaalipäivärytmi puolustusvaliokunnan ja sivistysvaliokunnan kokouksilla. Hieman ihmetytti isossa salissa kun keskustelua käytiin maamiinoista, että perussuomalaisten Timo Soini ei ollut paikalla. Olikohan syy se, että aikanaan kun päätös maamiimoista luopumisesta tehtiin niin Soini istui itse mukana parlamentaarisessa työryhmässä ja kannatti siellä luopumista. Nyt muut perussuomalaiset populismipuolueen tavan mukaan olivatkin luopumista vastaan ja erikoinen tilanne olisi laittanut ehkä puheenjohtajan ainakin ison hymyn jos ei nyt sentään naurunalaiseksi. No me kokoomuksessa olemme valmiita hyväksymään erikoisen luopumispäätöksen ns. pitkin hampain. Tällaisia asioita kun ei voi tehdä ja ratkoa niin, että jokainen hallitus tekee uudelleen päätöksiä. Nyt vain on mentävä Matti Vanhasen I hallituksen (Kesk+SDP) linjausten ja päätösten mukaan ja pulinat pois. Toki järkevämminkin asian olisi voinut hoitaa. Tämä ei minusta ole järkevää talouden eikä myöskään puolustuksemme kannalta. Mutta mutta…

Sitten vielä iltapäivällä Yle Hämeen Politiikan Puhemylly kunta-asioiden ja talouden parissa. Keskustelussa mukana SDP:n Johannes Koskinen ja kristillisten Päivi Räsänen kanssani ja olimme aivan yhtämieltä, että kuntarakennetta on uudistettava. Ei pakkoliitoksia, mutta vahvempaa ohjausta jotta ei kävisi niin, että yli 60 prosenttia kuntien päätöksenteosta valuu Paraslain myötä erilaisiin kuntayhtymiin ja väliportaan hallintoon. Se ei ole lähidemokrantian eikä palveluidenkaan turvaamisen kannalta järkevää. Järkevintä varmasti olisi saada aikaan sen kokoisia kuntia, että ne voisivat itse yksin kantaa vastuu niin perusterveydenhuollosta kuin sosiaalitoimestakin tietenkin koulu ja muiden peruspalveluiden lisäksi. Siis kuntakenttä missä ei tarvittaisi isäntakuntamalleja ja hallintohimmeleitä ja kuntayhtymiä olisi varmasti toimivin. Katsotaan mitä tuleman pitää. Itse ainakin kannatan nyt avointa ja hyvää keskustalua tilanteesta läpi Suomenmaan.

Radiosta sitten kotimatka vuorostaan VR:n myöhässä olleella junakyydillä. No se ei yllättänyt.

 

 

Kommentit