Tiistai, 06.04.2010

Blogi, tiistaina 06.04.2010

Aikainen herätys uuteen eduskuntaviikkoon. Niin kuin eilen jo kerroin viikosta ja keväästä tulee tiukka ja raskaskin. Töistä ei tule olemaan pulaa. Mutta palaan tänään aiheisiin päivällä kun Helsinkiin ehdin. Nyt kello seitsemän ja kohta jo aika suunnata eduskuntaa kohden.

….

Kevät näyttää tulevan kovaa vauhtia. Katsotaan jos loppuviikosta voisi jo vaikkapa laittaa alle kesärenkaita. Jälleen kerran ne älyttömät ajat kun tiemme ovat kuivia ja autoissa nastarenkaat. Olisi siis todellakin aika uudistaa tätä rengaskäytäntöä Ruotsin suuntaan eli tehdä säännöksistä sellaisia, että ”Autoissa pitää olla aina sään mukaiset renkaat”. Nastarenkailla ropisteluun kuivilla teillä jonkun tietyn päivämäärän määräämänä ei ole mitään järkiperustetta ja se onkin yksi suurimpia hengityselinsairauksien aiheuttajia ja vuosittain jopa 1 300 suomalaista kuolee ulkoilman pienhiukkasten vuoksi. Nämä ilman epäpuhtaudet kiusaavat erityisesti astmaa ja erityisesti kroonista astmaa sekä sepelvaltimotautia ja keuhkoahtaumaa sairastavia ihmisiä. Ja vaikka autot ovatkin kehittyneet niin liikenteen pakokaasujen pienhiukkasia ja pölyä on ilmassa yhä enemmän.

Katupöly koostuu itseasiassa alle kymmenen mikrometriä olevista karkeista hiukkasista nanohiukkasiin saakka. Nuo isommat karkeat hiukkaset aiheuttavat meistä aika monelle erilaisia ärsytysoireita niin silmissä, kurkussa ja sitten ne pienimmät hiukkaset tunkeutuvat paljon syvemmälle aina keuhkorakkuloihin saakka ja jopa verenkiertoon. Uskokaa tai älkää. Ja ne aivan hienoimmat, ne nanohiukkaset, majailevat elimistössämme todella pitkään.

On totta, että myös kitkarenkaat nostavat pölyä, mutta eivät lainkaan samalla tavalla kaiva sitä ja revi lisää kuin nastat kuivalla kestopinnoitteella. Ja oma juttunsa on sitten se, että nastarenkailla teiden jyrsiminen aiheuttaa kaupungeille ja valtiolle myös mittavan laskun tekniselläkin puolella. Yksin Helsingille tienpintojen kuluminen maksaa noin 4 miljoonaa joka vuosi ja voi hyvin kysyä, että onko siinäkään mitään järkeä. Minusta ei.

Tämän takia Tukholmahan jo kielsikin osassa kaupunkia nastarenkaat ja Helsingissä samasta aiheesta on tietääkseni olemassa valtuustoaloite. Itse en tiedä tarvitsemmeko heti tällaista kieltoa edes pääkaupunkiimme, mutta sen sijaan tarvitsemme järjenkäytön mahdollisuuksia renkaiden käyttöön. Nythän talvirengaspakko alkaa joulukuun alusta, on sitten sää millainen tahansa. Ja loppuu helmikuun lopussa, on millainen sää tahansa. En ymmärrä mitä pakolla saavutetaan vaan parhaat tulokset saadaan aikaan sillä, että autoihin vaaditaan joka päivä sään vaatimat renkaat. Ja lisäksi haluaisin selvityksen siitä onko olemassa keinoja joilla meitä autoilijoita voitaisiin kannustaa valitsemaan autoon nastojen sijaan kitkat. Hinnan pitäisi olla siis juuri päinvastoin kuin nyt. Löytyisikö tähän ratkaisua?, Arvon Liikenneministeri.

Mutta päivä siis mennyt tänään todellakin juosten. Ensin kaivoslaki päivän ainoana asiana ympäristövaliokunnassa ja sitten tekijänoikeusasiat EU-tasoisena kysymyksenä musiikkimaailmassa sivissä. Nyt täysistuntoon missä ensin ajattelin hieman puhua asunto-osakeyhtiölaista ja sitten mielenkiintoinen maahanmuuttopoliittinen keskustelu.

…..

Aivan hetki sitten julki tieto, että Marja Tiura jättää nyt eduskuntaryhmämme varapuheenjohtajan tehtävän. Ratkaisu varmasti raskas ja varsinkin tässä tilanteessa, kun asiat vielä selvittämättä. Väitteitä vain ilmassa ja niiden ratkaisut myöhemmin. Mutta ymmärrän ratkaisun sillä julkinen paine kasvoi niin suureksi, että ehkä muuta vaihtoehtoa ei enää ollut.

Oli surullista tänään lukea miten lehdissä jopa ystäväksi mainittu henkilö haki omaa julkisuutta tapauksella. Riepottelemalla asiaa. Jäin vain miettimään millainen tuollainen ystävä oikein on. Toivon, että oikeitakin ystäviä tässä tilanteessa on. Sellaisia varmasti tarvitaan.

Mutta toivotaan, että ratkaisut mm. Anna Tapion koulun tapaukseen ja myös tähän väitteiden sekamelskaan saadaan mahdollisimman pian. Se on varmasti kaikkien osapuolten etu vaikka henkilökohtaisen ratkaisun Tiura nyt tekikin. On tärkeää tietää esimerkiksi se mikä oli hallituskumppanimme rooli tässä asiassa. Kuinka luotettavia toisia kohtaan ollaan. Mitä ollaan valmiita tekemään.

Mutta nyt kuitenkin kello jo yli yhdeksän ja aika tässä paneutua vielä hieman huomisiin materiaaleihin. Sain myös tänään mielenkiintoisen Ari Heiskasen ja Antti Niemen kirjan ”Mustavalkoinen totuus terveydenhuollon johtamisesta”. Mielenkiinnolla odotan senkin kimppuun pääsemistä.

Kommentit