Tiistai, 06.03.2012

Blogi, tiistaina 06.03.2012

Yksi näiden päivien upein uutinen on ollut se, että EU:ssa suunnitellaan tai pohditaan pääministeriämme Jyrki Kataista seuraavaksi euroryhmän puheenjohtajaksi. Tällainen spekulaatio ja keskustelu on jo sellainen kunnianosoitus Kataiselle, että jo yksin se on meriitti miehen pitkässä ja menestyksekkäässä cv:ssä.

Tuohan sopisi hyvin jatkoksi sille miten Katainen valtiovarainministeriaikanaan palkittiin Euroopan parhaana valtiovarainministerinä. Osaaminen laitettiin siis jo silloin merkille ja nyt kun nykyiselle puheenjohtajalle Luxemburgin pääministeri Jean-Claude Junckerille etsitään seuraajaan niin tämä on vahva meriitti ja monien muistissa. Tehtävään halutaan henkilö jolla on niin valtiovarainministerikokemusta ja parasta osaamista ja näyttöjä, mutta myös pääministerikokemusta ja taustamaankin tulisi vielä olla parasta A-ryhmää. Suomi kun kuuluu EU:n parhaan luottoluokituksen maihin. Nämä kaikki kriteerit tai vaatimukset täyttyvät Kataisen kohdalla.

Mielenkiintoista seurata tilannetta. Voi hyvin olla, että Katainen ei tätä tehtävää edes ns. oman toimen oheen halua ja toteaa, että Suomen pääministerydessä on nyt tehtävää riittämiin. Ja niin varmasti onkin. Mutta tiedän, että Kataisesta Euro-alue saisi huippuluokan osaajan ja ahkeran tekijän jollaista koko Eurooppa nyt tarvitsisi. Katsotaan mitä tuleman pitää. Mutta jo yksin sekin, että Kataista tehtävään houkutellaan on kokonainen päähine sulkia päähän.

Muistan miten joskus luin, että yksin Kiinasta valmistuu vuosittain 5 miljoonaa korkeastikoulutettua mm. insinööriä. Siinä kisassa suomalaisen insinöörin pitää jatkossa pärjätä. Ja miten se tehdään. Se tehdään vain niin että ollaan parempia kuin ne 5 miljoonaa kiinalaista. Korkeasta osaamisesta on siis pidettävä kiinni kouluissamme jatkossakin. Pienestä maasta pärjäämme siis vain olemalla ainakin vähän parempia kuin muut. Rima korkealla ja sen yli on Kataisen tapaan päästävä. Tehtävä työt hyvin ja saatava tuloksiakin aikaan.

Aamu ja kello 6.45 ja kohti Maanpuolustuskurssin toista päivää. Kevät jo kurkkii tuolta puiden takaa. Kaunis aurinkoinen kevättalvipäivä tulossa.

Kello 21.17 ja pitkä ja tiedontäyteinen päivä takana. Aamusta aloitimme kello 8.00 Kruununhaan Maneesilla ja nyt hetki sitten päätimme eduskunnan vierailulla päivän. Ympäri kellon siis mentiin tänäänkin. Tänään aiheina siis mm. puolustusvoimien nykytilanne ja myös lähialueiden asiat niin Pohjoismaissa kuin Venäjälläkin. Käytännön harjoitusten jälkeen vielä nelituntinen vierailu eduskuntaan puhemies Eero Heinäluoman vieraaksi. Vaikka aihe minulle enemmän kuin tuttu kuin moni muukin tänään puolustusvaliokunnan jäsenenä niin kyllä sitä aina uutta tällaisena päivinä saa.

Huomenna kuitenkin aikainen herätys jo kello ennen kuutta ja seitsemältä lähtä Upinniemeen. Olen pahoillani. Nyt mennään näin lyhyillä blogeilla. Pakko säästää itseänä päiviksi. Muuten ei mies jaksa.

 

 


Kommentit