Tiistai, 04.03.2008

Blogi, tiistaina 04.03.2008

Niin se talvi sitten vaan tuli – juuri kun jo ajatteli, että nytkö sitä jo mennään kevättä kohden. No kevättä kohden mennäänkin varmasti, mutta kyllä tähän muutama viikko talvea vielä mahtuu ja hiihtäjille, laskettelijoille, luistelijoille ja pilkkijöille talvea. Nautitaan siitä nyt. Eilisestä päivästä tullut hyvää palautetta ja niin kuin lupasimme uusimme kierroksen heti kun ulkoministeri jälleen kunnossa ja kalentereista löytyy sopiva päivä. Silloin siis Forssa, Hämeenlinna ja Riihimäki uusina kohteina.

Liikenneministeri keskustan Anu Vehviläinen tyrmäsi tuoreeltaan venäläisrekoille ehdotetut tiemaksut. Vehviläinen uskoo maksullisen rekkaparkin riittävän. Olen samaa mieltä, että ainakaa sellaisia järjestelmiä ei missään tapauksessa tule luoda jotka rasittavat kotimaista kuljetusalaa. Esimerkiksi rekkaparkin tulee minusta ehdottomasti olla ilmainen suomalaisille rekoille ja firmoille. En usko sen olevan mahdotonta toteuttaa tai sitten EU-maille jos yhtä valtiota ei voi nostaa esille.

Eilen juuri sain tietoa itärajalta suoraan tienkäyttäjiltä ja tieto kertoo, että ongelmat ovat vain kasvaneet ja pahentuneet ja Venäjä ei noudata solmimiaan kansainvälisiä tai kahdenvälisiä sopimuksia. Ongelmia ADR:n, paino ja mitta sopimusten, viisumeiden ja tullien ja TIR:ien kanssa. Kuvasivat tilannetta, että rajalla kohdellaan ”ulkomaalaisia kuljetusliikkeitä aivan kolmannen luokan
kansalaisia”.

Kritiikki oli kovaa myös meidän viranomaisia ja virkamiehiä kohtaan. Kyseltiin halua ja uskallusta vaatia Venäjältä sopimusten noudattamista. ”Tilanne on siis pahentunut viimeisen puolen vuoden aikana todella pahasti ja käytännössä suomalaiset viranomaiset vain katselevat päältä eivätkä tee mitään asioille?” Itse lupasin asian ottaa jälleen esille ja katsotaan mitä asian korjaamiseksi on tehtävissä.

….

Miten se sanonta kuuluu – normipäivä takana. Eli tänään aamulla lehtikuvauksen jälkeen eduskuntaan ja sivistysvaliokunta ja täysistunto ja niiden välissä Läyliäisten koulun oppilasryhmän tapaaminen. Hyvin tyypillinen päivä siis. Läyliäisten koulunväkeä oli mukava saada vieraaksi ja kun sivistysvaliokunta päättyi hieman odotettua aiemmin niin ehdinkin koululaisten kanssa hetken myös taloa kiertämään. Kierroksen aikana moni alakoululainen koko varmasti hienon hetken, kun pääministeri Matti Vanhanen tuli käytävällä vastaan ja tiesi heti Läyliäisten kylän ja kyseli miten siellä sijaitseva Vahinkopalvelu voi. Pääministeri kertoi olevansa paikan asiakkaita erityisesti rakennusuarakoiden aikaan ja nyt pystyimmekin kertomaan, että toiminta jatkuu uuden toimijan toimesta jatkossakin. Niin ja luonnollisesti ryhmä pääsi pääministerin kanssa myös kuvaan.

Työpäivän jälkeen vai pitäisikö nykyisessä toimessani sanoa osana sitä osallistui illalla vielä Hämeen Kokoomuksen piirihallituksen kokoukseen Hämeenlinnassa. Esillä mm. lähestyvä puoluekokous ja muita ajankohtaisia asioita. Nyt kello jo yhdeksän ja juuri kotiin. Aika kiittää tästä päivästä.

Kommentit